Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга за 2 дена ја прочитав "Скриена во најмрачниот агол" од Елизабет Хејн.
420 страни човече преполни со анксиозност и ОКР за само 2 дена, тоа за мене е рекорд. Се се случи благодарение на настикната и никаквото врнежливо време.
Всушност чајот од коприви со цеден лимон не е толку лош.

Кеј

Кога бев мала многу често се прашував: Што би се случило со светов кога сите луѓе макар само на еден ден би ја зборувале само вистината?

А сега си викам: Што ако никој никого не лајкува?

Тоа ти е. Кај отиде технологијава... Германија.

1425501_720242121338026_786828438_n.png

--- надополнето: 13 ноември 2013 во 20:30 ---
1425501_720242121338026_786828438_n.png

Драга

Денес си умрев два пати и си воскреснав два пати.
Првиот пат воскреснав од песнава, а вториот пат ме воскресна креветот, перницата и ќебето. Се изгубив едно 4-5 саати од светов, за да уживам во мојот свет.

Мачката пак е заљубена во мене, ќе ја шутирам, не се трпи веќе. Секој месец истата приказна со неа. :mad:

А да, Маријчево ме насолзи и расплака кога ја чув како ги пее цепелините.:cuc: Башка и од Богданци била, во Стојаково имала настапувано бе. Се знае кај се прават најдобри гитаријади. :D

Драга,
Ми отиде пола ноември без да го осетам. А некако поразличен е овој ноември од сите претходни.
Уствари така неосетно ми летна и цела година, а тоа го сфатив дури пред некој ден кога стана актуелна темата за Најкајганџии (на која се уште немам одговорено од причина што чекам да ја комплетирам целата листа пред да ја објавам).
Ме фаќа некоја чудна носталгија за минатото. Не дека не уживам во сегашноста, ама едноставно се некако пребрзо минува, како забрзана снимка од филм на Алмодовар. Можеби се е поради огромните промени кои ме очекуваат наскоро, промени за кои не сум сигурна дека сум подготвена. Можеби неизвесноста која ја носи иднината прави да размислувам за минатото.... Можеби... Ама ајде, демек за арно е.

И кога веќе сум кај минатото...
Песна со посвета. Ти благодарам.

Dear friend...

Го минав првиот месец во од ригорозниов режим, кој рака на срце имаше итекако долеано позитива во досегашниов живот. Знаеш, коа имаш некој протокол и кога според тој протокол ти виси животниот тек, итекако знаеш да уживаш во животот отколку кога се` ти е пружено на маса и го имаш секој избор на самите дланки. Во првиот случај во тој протокол наоѓаш и време за ужување додека во вториот, самиот уште од старт си заситен од неизвесноста.
Денес после еден месец може да кажам дека се осеќам дури и шокирано од резултатот. Очекував можеби една третина. Но не и во целост. Некако пребрзо се решава. Ќе видиме уште утре специјалистот што ќе рече. Во секој случај, ова тука не завршува. Мора да се раздвижи и понатака. Нормално не премногу строго. Но да се има одредени протоколи кои би биле доволни да не ме отераат во некој нездрав колосек.

Love always
Saladin

Kriminalu se ne isplati
Mucni glavu gangsteru pre nego shto pucas
Kriminalu se ne isplati
posle ces u zatvoru kurac da dudlash

Se sozemav posle pizdariive i toa e toa.

Bitno ziv i zdrav sum.

Pesnive na momcive im se ludilo :D Ja pa pameten kje gleam ona festivalon vcera.

Сум ти кажал дека ислушана песна на слушалки дури одиш по пат има 10 пати посилна вредност од истата песна ислушана дома преку винамп? Ако сум ти кажал ок, ако не еве ти кажувам.

Плус, обично јаки песни, значи обично, имаат до 50 000 гледаност на јутуб и до 5 дислајкови максимално.
Ептен убај се и тие кои имаат до 10 000 а ниеден дислајк. То ти се бендови, некомерцијализирани кои уживаат поддршка строго од фановите и оние кои ги следат.
Teзава би била само ломотење напразно ако не понудам пример нели.

Инаку ништо. Арен сум.

Гајкано
текна ми прееска на тебе, док седесмо на клупу, а незнам за што и кој муабет, и тему
еј а у такси прееска иде песна на рејдиостејшн, слушај
"Ушла си у срце, ушла си у души" .....п'кау : )
е, не ми е јасно како смее такој јавно да гу вреѓа за уши
која ушла бе, па он луд ли е : ) hh
Штракам ај вон ту плеј аген на биљард , играм онлајн
vs деојку ми , газу гу три едн
аееее
Него да не иду у тему за албум на дн, дефинитивно ми е
People Hell And Angels од Џимита
бу

Секогаш кога ми викаат дека претерано лажам, јас се поцврсто сум решен, моите приказни како ја спасив принцезата од двоглавиот змеј, да ги сочувам за некоја што навистина ќе знае да ги почитува.

Певаљката шо ми е пријател за озбилно на фејсу ми ја препорача и ја дека наивен заглавив на неа. И тема ми е у план.:love:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom