Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
мори кајгано...

не беше доста што со воз патувам секој ден саат време на работа, па сега ме префрли и во друга држава? денес одење утре враќање, аууу...уживанција :(

ај уште 2-3 пати и завршив за оваа година :D

Понеделник без одговори. Јас, пижама - девојка на слободен ден. Ништо не ми се прави, ми се угодува најпросто, најтелесно. Грицки и day off од диета. Два пара фармерки горе ми се широки. Минус 4 см во обем - жива радост. Се тркалаат зелени патлиџанчиња низ кујна. Татко ми прави туршија и потпевнува нешто. Ми бараше затка за бурето и најгенијално заклучи дека за тоа му е потребно "некое пошироко моливче" и ми рошка низ биро. Станувам, отворам балконска врата. Заклучувам дека е убав ден надвор и дека последниве три дена секое утро бев на готовс. Водно, Матка, пешачење. Ники, Американецот, фасциниран од нашиве убавини. Ние, meeeh и срам да те фати колку не си го цениш она што ти е пред нос. Нормално, нели. Чај на Водно и жичарата во обид за превод. Ropeway! Хип хип хуреј! Ама супер си поминавме. Шалташ македонско/англиско/тетовски. Мириса на сонце. Друштвово изнасмеано. За тоа и сум среќна, друго не е ни важно. Му праќам пораки на очаен француски. Тој се смее и ми постира слики од Јованка и Тито. Абе, Париз ене го кај е, ама страв ми е. А едвај чекам. Луди сме. Бизарен хумор, во мали дози и големи пози. Се редат интересни рецепти, а вселенава сака да ми каже неколку работи:
- Се’ што е твое, нема да си дојде само, туку ќе си потрчаш ем испотиш газ да си го земеш.
- Љубовта се храни со срцева суштина, а не со гладни егоа.
- Бегај од луѓе што секогаш имаат што да кажат за Другите, а себеси ни во огледало не се гледаат, од што немаат што да видат.
- Купи си нови дезенирани хулахопки, против стрес и те како помага.
- Форматирај го компјутерот, и тој е човек во сета своја контрадикторност.

И верувам. Па си купувам чоколаден милк шејк во сон енд ол д бојс ар ин мај јард. Со тоа што немам двор, имам ходник. Виноскоп, мизерија со опроштание. Ноќиве личеа една на друга. Ама јас добив брдо комплименти и критики за книгата по улици и се прерадував. Ја читаат бре. Ме препознаваат во неа, сум си кажала што сакам. Допрело. Зар има нешто посилно од тоа? Барем за мене сега нема.
Како да му ги објасниме македонските жени на странецов. Му викам, We are curvy and loud. Се смее и ми вика - ајде, не зборувај за себе. Секаде се со кратки ракави бе. Не им студи. Што знам. Убаво е кога ќе ти се деси нова енергија од луѓе што дошле по своите корени а сепак имаат нешто ново да ти кажат.
Пижама девојка. Со Washed Out на рипит и смрзнато кафе од вчера.
Сакав да кажам, чуден е овој свет. Уште сме почудни ние, луѓето. Ама сепак, се врти.
М.

Д.
понеделник ми станува подосаден дури и од недела (n)
предавања имам од 9.30 до 11.30 и после цел ден да не знаеш што да правиш :unsure: ама стварно не знам дали да фатам да учам или да спијам или да излезам.......
на поголем дел предавањата во понеделник им се на пладне или после пладне и така да живо пиле нема слободно за муабет асален да напраиш.
а уствари и во близина нема ни со кого да направиш муабет пошто сите се леви и чудни и чудно зборуваат.
и сеа чаре?

Well, hello there, you sexy scrambled eggs

JdUu8Tn.png

Yours truly

Luki

Добро бе, добро бе...сите јадевте гомцина за мајчето, а сеа си фативте дечковци и исти сте како неа. Аууу оваа е ретардирана оваа ваква, таква, сеа ја истото тебе да ти го речам? Од таа швајцарија, оток ми ги напрај, ова има ова нема, да бе браааат смотано е овдека се, мене не ми се седи овде, пичкати материна ако не ти се седи, не седи остај ме да учам. И текнало на малава се притресува оти таткое не и купувал телефон од 23.000, после пак се притресува трудна да не била. Ако си тресалка, шо се дупиш без кондоми? А? И сеа ја сум ти крива оти не знајш кога треба да ти дојди. Ич мозок да се немало. А демек од швајцарија била ( од кај паметните)

Денеска сум pissed off скроз !:mad::mad::mad::mad:

ДК,

од мене имаш пијачка бидејќи денеска е еден голем ден за мене, т.е. денеска станав дипломиран информатичар.
Дипломирав !

п.с. Еден голем поздрав и благодарност до нашиот модератор @Hurin кој ја изработи оваа слика. Ќе те оставам да поживејш оти ја имаше мојата дозвола :)

1395967_637610702927999_305892419_n.jpg

Кајгано
Ја мислу дека овј период у државичку ни е период на запалење на мускули,стомачни,грудњаци и листови и цфетови од нокчиња.Сфи сакаф да бидеф цајкани, сфи се растчале по стазе а и по врске
А замисли да е скриена камера, замисли врску да си нема сфе тој сс четрсто нови цајкани, замисли да е владин проект
Зајакнете ги вашите мускули

Види сега не сакам сите да ме разберат сега, и затоа се тешам дека не сум лоша личност затоа што го избегнувам, затоа што не e како другите бетер од жена има да те носи во муабет, не можи човек пред него да се опушти и да си се искаже :icon_lol:. Викам К. не иди, така не иди оти ако иди јас не идам, и не иди :icon_lol:, а за виното А. му вика 120, а тоа 40 од наливното :icon_lol:. Глуп манијак значи тоа му викам не се манијачи ајде тоа во ред шо да правам манијак е :icon_lol:, ама му викам не оди таму кај нејзе со другарка и кај шо седат на маса ќе мисли јас те праќам, и овај одма директно таму :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Му викам на Д. сега да внимавам на него или да си се опуштам и сите да ме разберат... И не иди и нема да иди :icon_lol:...

Ми текнува дека летото тука пишав како другарка ми рекла да не ги зимам штиклите за вечерното излагање. Сега истата на чет ми кажува како си купила штикли и сако, и како и јас треба да ги имам за секаква пригода, откако јас на зезанција и` реков да ми ги позајми. :)

Дај надминете си ги сите периоди во животот (штикли, дечковци, депра, кафани, свирки, хипстерај, карање, дискотеки, изолација, хејтерство) па јавете ми се. :icon_lol:

За да не си даваме очигледни совети со помислата дека некој не направил нешто што треба(ло) да се направи, ниту да се дефинираме дека сме ова или она.

Been there, done that, and the opposite, too. :)

Другар, ако утре не се разбудам или ме нема и не се јавам овде,
стави го и Ставрогин во списокот на насмеани и радосни лица,поради наведеното погоре.

Кајги, каква игра изиграв денес, онија од House of cards можат да ми позавидат. :sneaky:

ДК
утре би требало да е голем ден за мене али ќе видиме иако многу не сум возбуден и среќен измешани чувства јбг :unsure:
Туку низ шо се поминав денес уште неможам да се свестам, со боринче да барам вакви срања да ми се случуваат нема да ги ископувам вака. Некако многу негативна енергија ми лупна вселенава.
П.С за членот со пост #29774 не е ништо нелогично, толку си активна прво, толку енергија трошиш второ, толку требало да јадеш и да пазиш кога си јадела трето (БРЗ-БАВЕН МЕТАБОЛИЗАМ ПРИКАЗНИ заеби, стварно има разлика али ако си пазиш се компензира). мотивација мала еве ти земај либето и вака :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom