Мила
значи времево надвор кења. Не ми се верува бе, до толку да е глупо... Де снег, де дожд, срамота, човек да не може да излезе на раат.Па и ако излезам и да земам цигар да запалам од дождов ке ми се изгаси. Мразам чадори. Никад не носам, ми сметаат.
Спиев до пред малце и уше ми се спие. Ќе да е од времево мутаво.
Треба да седнам да учам, ме мрзи! Имам стварно многу. Прашањата не ми се одговорени, а не па да земам да ги учам. Како Лудачо, како!?
Фрик сум знам, од кога ке ми заврши мене акни ми испаѓаат, а не пред да ми дојде. Ама ништо страшно, ке помине и тоа, важно веке не се замарам со крв у гаќи.
Другарка ми паѓа у депресија. Колку повеќе зборувам со неа толку повеќе запаѓам и ја, сфаќајќи дека стварно животов е жими диков шо го немаме и двете. И сериозно, ем е убав ем е грд, е тоа да видиш ти. Сите машки се гомна, освен ној мојон

Ојде тато на работа. Таман мислев сама сум дома, ете ти ја мама се враќа од работа. Одма почнува со нејзините, кога стана, шо правеше, татко ти отиде ли , кај е брат ти итн...досада...
Треба да се бањам. Бољаров тато ми рече бил уклучен од сабајле,а ја уше не сум влегла да се бањам. Трошам за џабе струја и после сметката голема, па ке биде нормално...Решив секој ден да се бањам(не дека претходно не беше така) оти прочитав некаде дека јарците биле мрши, нечисти уф, па сега да им докажам дека не е така тоа.
Вечер сум на торта, секој ден торти јадам. Тоа е, да немаш толку многу приијатели ко мене. Да не си најдруштвен и сите да те саКААТ. Кога сме кај сакањето...
Љубовта... Ееее за тоа ја сама сум си крива. Се мразам шо сум таква. Ни ја сама не знам шо сакам, дали мајами сакам да одам дали хаваите...Дали со него или без него...Дали, абе ај ништо на крај. Само не сакам некој да се измачува поради мене. А ја поседувам таа вештина. Усовршена ми е. Стока сум знам. Ама шо да правам. Карактер си е карактер и не се менува.
Никогаш не се потценувај. Никој не е толку вреден колку што си ти самиот за себе.
Моите чувства не се сменети, се е по старо. Ама моите мисли нешто ми ги поматува.
Нека помине време, а здравје до тогаш ке ја зачуваме среќата и насмевката на нашите лица.
Иначе мила абе ја дупнав од слушање песнава:
Досадна сум знам.
И толку, доста е. Не дека некој ке го прочита постов, али ја отепав еден саат занимавајки се со него
поздрав од лудата