Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Со кој памет изедов кило лубеница во 3 сат сабајле. :icon_lol:

Ми фали Добсонот, гледавме кај паѓаат персеиди, 2-3 фативме, уз пат го усликавме и Јупитер со четирите месечини, лепота. :love:

Одамна неам пишано тука. А и не ми се пишуе.
Одмори модмори до сеа демек све топ, убао си пројдов, сите могучи сетила ги надразнив и сите могучи сензибилности ги подмирив, и шо.
Доаѓаш тука, гуташ прашина и ти смрди на нафта. Сеа треа да се изолирам ко вампир и да се грбавам над книга по 8 саати у ден. Правен.
Сув материјал. Вака е, така е. Ти само памти и уживај. Ти ебам.
Ми се иде на високо. На планина, подалеку од све. Зрзе, у манастир. Ова машинава за перење доле, не се поднесуе.
Со Отец Никодим муабет да напраам, да се олабаам, да испланирам шо како за даље, у здрав и позитивен филм. Пошо тука не го постигнуем тоа.
Пошо некад треа да излезеш, за да видиш шо се дешаа внатре.
Не ојт поќе вака. У некој амбис на прокрастинација влагам, а не дека не праам ништо, него не е тоа тоа.
Далеку сум од тоа шо сакам да ми се дешава. А не сум жена, знам шо ми треба. Знам дека тоаш ќе ми биде топ.
Него да фатам залет, тоа е цел муабет.
Ќе биде бе, не се замарам. Само кењам пошо... пошо гледам.
Така му доаѓа, реално. Место да си терам и ја у свој bubble на игноранција ко и сви остали, ја се праам паметен, демек ќе читам, ќе дознавам, нешо, главен.
Сеј си мирен не секурчи. Кај и да се свртиш, power struggle. Напнати сите, нешо објаснуваат, демек, знаат.
Жими се. Дал си на форумов, дал си у струшко диско на Жаре Бербер, исти курац.
Него ај да не ја почињам темава..
Накнадно.

ДК,

Гледам мешано друштво машки и женски седат во кафич. Дечките си ги мерат кој каков телефон има, сите зјапаат во екраните, еден дури и лаптопот си го курдиса, а момите дремат.
И после се чудат момците што не знаат да и пријдат на девојка....

ДК,

Ќе идам да си ја пробам среќата да се запишам факултет, па ќе видиме натаму шо ќе се прави :)

Драга Кајгана, кај нас викаат „Боље прв у село него последен у град“. На тоа јас викам fuck that shit, „Зошто не прв у свет?“

Во ноември заминувам на најдобро рангираниот брод у свет, Disney Fantasy.

Иинаку јас сум ОК, жив, здрав, прав, го првивршувам вториот договор на Дизни Меџик и мојата прва сезона на средоземно море. Едвај чекам да дојде 7 септември да му ја летнам накај Миладиновци, на ајродромот Аце наш, Голем маш :)

Единствена тажна работа во сево ова е што моето чоколатце, Карен, заминува на Explorer of the Seas. По 6 месеци интензивна врска (читај 24/7 заедно, освен кога фотографирам екскурзии во Рим или Фиренца), ќе се разделиме и не знам дали ќе се видиме повторно.

Си велиш ефтино образование,а со парите шо ќе ги фрлиш за ебани лифчиња небитни че се запишиш на кембриџ.

Дојди покасно,на пауза сме,неаме хартија,неаме печат,дојди после 1,плати потврда,ако имаш картичка можиме одма да ве ождериме,или ќе одите по жешкото до банката ?! :cenzura: :sick:

дај да си одам.......:D

I'm just a young boy doin grown man shit... like kickin your ass ... like stealin my mama's car..

Пошто темата е под клуч,
само тука да си го изразам жалењето.

Жал ми е што ,,борците,, беа деца од 18-20 години.
Жал ми е за згаснати животи кои умреле пред да имаат шанса да знаат за што умираат.
Жал ми е за секој од нив посебно, затоа што умреа за ништо.
Жал ми е за цела таа црвјосана пропаганда, што од детето прави нечовек.

Жал ми е, само од човечки причини.
НИКОГАШ да не се повтори деца да се користат во било какви терористички, антитерористички и остали срања.

Ја окончав сношти 90210. Фино, ептен фино патување. Се осеќаше таа исфорсираност малце со дешавките при крајот бидејќи морале да ја финишираат, ама ако - си вредеше серијата. Мала, јес да е филмски изведено и се' тоа, ама им завидував на самостојаноста, независноста и самоиницијативноста што ја имаа ликовите во серијата. Еден ден ако успеам во нешто на пола како еден од нив, бичу цар :D. Абе пакувај куферите тамо догодина и one way ticket to LA. Ќе ти се плукнам и у држава и у се'. И така ништо посебно не ме врзува тука веќе, а тоа што било се лизнало низ прстите и времето ..

Ќе видам на што ќе се пуштам од вечер. ГГ ќе да е изгледа, уште 2 сезони имам таму .. Амаа и на ХИМИМ и' се стрвам некако да и' го фатам редот. Убав распуст иначе. ЕПТЕН ! Жалосно е што ќе биде изгледа последен ваков во животот.

Драга Кајгано.

Време е да кренам раце од некои луге без разлика колку и да ми се мили...Едноставно не можеш да направиш муабет...Ти бараш помош а на некој начин те исмеваат...Вредно ли е да се замарам?Не...Од денес натаму...на друг начин ке се однесувам.Како што заслужуваат.Ајт:cautious:

Драга моја,
Побезвезе поминат ден одамна не сум имала. Се чувствувам толку бескорисно, за моите дома, за околината, за општеството. Ме мрзи од дома да излезам бе. Не ме мава депресија, супер сум расположена, но едноставно ме мрзи :icon_lol:
Ама либето ми се враќа за 3 дена, може тогаш ќе ми помине мрзата :D
Туку ми текна нешто денес, зашто ја да не исчезнам на неколку дена, таму следна недела, меѓу испитите? Чисто малку да одморам од се и сите. Да се одлучам за локација и дим да ме њама :)
Ае поздрав, хагс енд кисес

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom