Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
kajgi vrnelo ne vrnelo se spremam idam na kej od novo lisice do kaj me drzat noze ke trcam ke probam do vlae da istrcam i nazad
ajde kagi pozdrav otidov

Кајганче!
Оф, не ти посакувам да си во моите чевли деновиве. Ја сакам, драга ми е, ја почитувам и се' остало, ама ова што ми го прави ги надмашува сите граници.. :/ . Знам дека и' е тежок период и најверојатно не е свесна што се случува, ама ако никој друг од семејствово не сака да постави граници, ќе поставам јас кај и да е зошто фитилот ми се намалува. Сакам да и' биде пријатно, да се осеќа како да е дома но не и да ми влага без чукање во соба, не да ми префрла зошто ми е хаос и зошто кафето го пијам два саата :facepalm: . Мојот хаос си е мој, нека си го гледа таа својот. Ми ја уништува приватноста, сака да ми го смени распоредот на собата, пробува навиките да ми ги измени. Ради неа морам да носам прслук по дома и да пазам како се облакам :(.
Кајганче, не сакам да звучам себично иако можеби идам натака, но мислам дека имам целосно право да и' плеснам некои работи во фаца деновиве и покрај тоа што ми е роднина. Не можам веќе да ќутам, не можам веќе да трпам и да стискам заби. Мислам дека ги црпам последните капки трпение и толеранција, кај и да е или ќе пукнам надворешно или внатрешно ( а двете се лоша работа) :unsure:.

Утрово, само што легнав ме вознемири една страшна бука.
Беше тоа брчењето на еден авион. Веројатно од оние кои прскаат против комарци.
Живеам блиску до река, па овој се врткаше неколку пати во близина на мојата куќа.
Облаците без чисти, сини, како море. Бескрајни.
Излегов на терасата и го гледав...
Знаете на што ме потсети?
Ме врати назад неколку години, кога им се радував на авионите кои ќе прелетаат над мојата куќа.
Ме потсети на детството. На мојата мајка.
Се сеќавам, таа ја средуваше градината, копаше и садеше цвеќе, а јас малечка, коса собрана во репче на сред главата, како фонтана, се врткам околу неа.
И во тој момент минува еден авион. Ниско леташе.
Мајка ми рече: Викај му, ќе ти пушти нешто.
Трчав по дворот, по градината, тапкав... авииионее, пушти ми бомбонееее!!!
И потоа, мама рече да погледнам доле, имаше карамела, оние малечки, замотани во жолта хартија...
Леле, колку само бев среќна во тој момент. Неизмерно.
Мајка ми ја пуштила, само за да ме гледа како се радувам.
На сите им раскажував за карамелата што ми ја пуштиле од авион.
Колку мали работи ме правеа среќна.
Повторно сакав да се развикам утрово, да трчам боса на трева, да се качам на ридот за да бидам поблиско до авионите и да викам: Чичко пушти леткии!
Да можев, уште само еднаш да гледам како летки паѓаат, една да фатам. Само една.
Барем да можам да видам некое дете, како се радува, ќе ми ја наполнеше душата. Жално колку овие дечиња брзаат да пораснат.

off.net.mk-12714.jpg

Кајги,
може да ти досаѓам додека ми помине боледувањето.:D
Немам некаква животна филозофија да споделам,ни просветлување после се,воопшто,туку не дај боже на човек да има потреба да иде во Градска болница .Хаос и лудило.Се 'ненормално и ретардирано,ќе умреш додека завршиш работа.
онака за добар ден :)

Драга,

ова несоницава ме убива. Можам комотно да седам до 7-8 сабајле без да ми се приспие. Ми рекоа да не пијам кафе навечер - ете, не пијам. И пак не можам да заспијам! Едино немам проблем да заспијам кога ќе се начукам, а очигледно ми останува или таа опција или да почнам лексилиум да пијам :eek:
Очигледно пореметениот распоред што секој јуни го доживувам во испитна сесија си го зема данокот, се научило телово да седи цела ноќ, а преку ден да спие..Еве сега можам пред екран да заспијам!
Ај ако ништо друго барем ќе си искачам на раат, а и некој ќе биде среќен што можам да седам будна до сабајле :pos: Just kidding..or not :P
Едвај чекам да дојде вечер! :vozbud:

Bye bye Kajgi, talk to you soon :pipi:

КајганО

си ја видов симпатијата од основно денеска,шанкерка убавата она си работе и покрај парите шо ги има :D (знам шо бирам нели ;) ) :icon_lol: си размениме секундарен поглед :love: :)

ме убива ритамот на песната.... :свиркам:

Mame ebava ova u disko.

ДК,

Секаде голуби.
На неколку пати ќе ми влезеа во собата.
Денес читам на клупата, пак кружат околу мене.
Се осеќам како Никола Тесла.
И едно не ми е јасно - зошто кога ќе заврне дожд, сите као улави бегаат да се сокријат? Примитивци!

кајги од денеска, кој смета дека едноставно правам малку во врска со нив, и покрај тоа што на некој роднини му имам и живот спасено, сите по еден бекхенд ќе јадат и иди даље

Драга К,

Периодов наликувам на некоја глумица од шпанските серии која цело време плаче патетично, само малер ја служи на секое можно поле, само несреќи и се случуваат. Патетика невидена. Ако животот е шпанска серија, ај барем да дојде делот на крајот, последната епизода кога сите проблеми наеднаш се разрешаваја (онака од нигде никаде) и сите среќно си живееја.

Драга,

Here I go again.

Положив тоа предметот што не мислев оти ќе се случи. Не пишам на среќа, зошто на факултетов ја немам (докажано!), туку на некоја мозочна ќелија која се активирала во тие моменти додека решавав.
Си купив нови рамни сандалчиња, од кои сум презадоволна, удобни ми се и не ме мачат при одење.
Цела недела се расправав со идиоти од ONE. Не дај Боже да ти се деси нешто со телефон, интернет или ТВ со операториве, ќе ти вртат до 100 и назад, а ти ќе си дремеш и ќе си викаш како е можно да те ебат во здрав мозок. Едвај, едвај, едвај чекам да ми заврши договорот. Толку неспособност, непрофесионализам и кретенизам не знам кај има. Ко што пцуе малиот - Све у п***а да им е**м!
Друго, моиве гледам се спремаат за варосување, значи ме чека чистење после тоа, навремено ме известија барем.

Почнав да пијам кафе бе. Некоја фаза ме фати, дали од досада или од недостаток од coitus деновиве, не знам, али ќе престанам со време. (y)

Драга ...

многу забавно песниче :) Бафаалооо! ;)

Ne sme mamini, tatini, chichini, ni tetini...
Zeni sakaat kur deka sme kurac ipol od EMTIVI.
No seushte mojot status e kanta,
da nema muzika zaglavivme u kriminalna banda.

:LOL::icon_lol:

kajgi vtora vecer po red sum treta na rabota nacekav pak net pa ke okapam cela vecer na forumov edino tamu okolu 3 ako ne me fati nekoja kriza za spienje a osekam ke me fati ke zaklucam i ke probam da odspijam malku ako doe nekoj neka tropa o_O

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom