Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
кој ми ја краде среќата ? љубовта ме одминува без гајле за мене,каде се луѓето околу мене,ги има ли воопшто ? :mad:

периодот е тиње,се што ќе се случи може само подобро да биде дефинитивно. се надевам дека од летово се ќе се промене.

Драга, овака одамна не сум се смеела :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
tumblr_mkrmrqw6Ag1s4msypo1_400.gif

Драга,

:cuc:

Е ова е тоа ЉУБОВ .
Се кладам и јас вакваа ќе бидам кога ќе заминам на Олд Трафорд.

Не е само дрес – кожа е...
Не е само обичен терен – наш дом е...
Не се 11 – милиони сме...
Не се 90 минути – цел живот е...
Не е само страст – чувство е...
Ова не е само една обична група – фамилија сме! ^_^ :pipi:

Убаво е кога си имаш одреден круг на пријатели со кои ти годи да го поминуваш времето, но понекогаш и некој разговор со други личности знае да те размрда малку, особено кога тоа ќе дојде онака спонтано. Забележав дека луѓето ги делам според тоа со кого за што можам да правам муабет. А флексибилна сум, иако не секогаш кога се смеам додека разговарам со некого тоа значи дека многу ми е интересно.
Имав интересна вечер па затоа така ми дојде да се испразнам. Бев на џез свирка, одбележување на месецот на џезот, каде поголемиот дел од времето со еден тип зборувавме за јапонска музика/бендови. Ако, ми се допадна ептен тоа. Се видов со пријатели со кои ако не се сретнеме на вакви места ќе се заборавиме, а штета што вакви настани ептен ретко се организираат, а и кога ги има ретко кој присуствува.
А да, и последнава недела колку позитивна енергија се трудам да споделувам толку не сум се трудела кога на мене ми е било најпотребно. Некои работи ме направија толку голем оптимист и ми внесоа толку ентузијазам што ни самата не можам да се препознаам. Утре е многу важен ден за една личност, а јас сум многу повеќе загрижена и возбудена. Сепак излезе на крајот дека понекогаш многу побитна е енергијата што ја пренесуваш на тие околу тебе отколку кога ги користиш зборовите за да оправдаш некое твое мислење/постапка. Се надевам ќе се исплати трудот.

Драга,
Што се случува со светот? 13 души свои роднини убил! Не ми се верува! А читам хрватски веб сајтови со коментари, и одма политика и одма омраза (не сите), па добро бе што сторило ДВЕГОДИШНО дете, што е виновно за кое било срање у свет, па како можеше да застрела свои роднини, своја крв, луѓе со кои се знае цел живот? Не ми е јасно. Се отвораат дупки низ свет, никој не знае шо чудесија е па тоа? Ништо веќе не знам, и ништо веќе не ми е јасно. Не ми е јасно. Двегодишно бебче. Па како можеше на тоа мало, невино, неискварено совршено мило суштество да му го одземе штотуку започнатиот живот? Две годинки...

Mnogu me iznenadi denes eden poteg od edno nepoznato devojche koe mi dade 10 denari.. imeno mi falea ushte 10 denari za sokche koka kola limenka poshto sve poebav od parite sho imav i burichkav po dzebovi i mu vikam na prodavacov nisto sefe neam pari ja vrakjam i izvadi ovaa 10 denari i mi dade.... chudno mi padna nekako i ubavo u isto vreme... poshtuem

aj pozdrav

eve ti malce old school...

Драга Кајгана

Уживам читајќи ова....
Никогаш не ја сакав
Разочаран од љубовта, љубов во мене повеќе немаше, ниту едно чувство не се раѓаше во мене кон ниедна....А не се ни обидував некого да засакам, не ни дозволував некоја повторно да навлезе во мојот живот единствено нешто што сакав беше забава. Случајно и таа ми се најде на патот, мирна, паметна, згодна едноставно прекрасна многу ја посакуваа но јас можев да ја имам. Зборови не ни беа потребни едноставно се разбиравме со поглед, со нејзините ангелски очи се ми кажуваше ...Знаеше дека не ја сакам , но се надеваше се надеваше дека еден ден ќе ја засакам. А јас ? Јас не се ни обидував , таа ми беше уште една марионетка во животот, уште една играчка која успејав да ја добијам , не ги ценев нејзините чувства...Се губеше во мојот поглед, чуствував дека го наоѓа спокојот во мојата прегратка, многу не бараше но јас освен трошки надеж друго ништо не и нудев. Наместо љубов и подарував болка, повторно ја донесов тагата во нејзиниот живот , ја повредував , ја лажев, ја изневерував. Трпеше се , се топеше пред мене а јас не трепнував ниту со очите, сето тоа го гледав...А таа беше толку прекрасна, тоа не го заслужуваше а јас свесно продолжував. Успеав и неа да ја повредам, но еден ден се сврте и замина , замина пред моите очи ја пуштив тивко да замине ...Да замине со едно крило, да замине со пола срце, не заслужувам сега никогаш да ме погледне , не заслужувам ни да ми каже збор....не заслужувам. Не се обидов ни да ја засакам а беше толку посебна...но сега барем ќе знае како да ги препозае лажливците како мене , барем сега ќе стане посилна личност, сега жалам што толку ја повредив , а таа ? Таа сега сигурно жали што воопшто ме запознала, сега сигурно жали и за изгубеното време, жали што дозволи таков бедник како мене да навлезе во нејзиниот живот кој беше прекрасен и совршен исто како и нејзиниот поглед и насмевка, едноставно прекрасен како неа...
http://www.facebook.com/pages/Stihovi-za-zivotot/442992979101420 о тука си го читам

Драга ...

добро е, сеа за на екскурзија ќе немам мака. Ќе можам и да се бањааааааааааааам :D

Другар. Се радувам кога некој член ќе ми напише-нели така дедо Анчо
о колку се радувам тогаш на тие зборови, и сакам, да сакам сите да дочекаат така во идно време да викаат и по нив некој - а најповеќе нивните внуци ( се разбира и бабо)
Тоа ми е желба во овие матни времиња кога секојдневно само читаме тажни вести. Не треба да има воопшто такви тажни вести или да бидат што помалку.

Драга

Стигнаа поканите за свадбата :vozbud:
За мене има посебна покана. Ептен е срцкаста.
За 40 дена тргнувам, фак јеа!

Oh, it's a baby baboon with a spoon on the moon.
Oh, it's a baby baboon, and it's playing a bassoon.
It's a baby baboon, it's a baby baboon,
Baby baboon, it's a lunar baboon, yeah.

Факин заразна песна :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom