Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Passed down to you...

По синоќешниот добар помин и денешниов релативно плоден ден, би рекол дека моето его е задоволено бар за сега. Човек се фаќа у коштец со секакви ликови, но посебно ми се интересни оние контрадикторните. Не дека ги осудувам, сепак луѓе се и они. Едноставно интересни ми се нивните постапки како и константното докажување дека се човечни дури и кога погазуваат по туѓи животи. Да го речам тоа осуда, не го кажувам, впрочем ги немам означено сеуште дури ни со прст покажано.
Друго што ми е интересно, е читањето. После Опсадата на Стамбол, си читам два паралелни универзуми. Едниот реална историографско популарна книга, другиот сосема спротивното - фикција. Византискиот комонвелт и Пеколен портокал, да бидам попрецизен. Едната на наш, другата на некој чуден англиски со примеси на руски слова.

So says Saladin...

Ова е моментот...
"Prema odluci žalbenog suda, rad organizacije jeste u suprotnosti s javnim redom i mirom, ali ne predstavlja pretnju remećenja društvenog poretka"
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:Шта речи, коју поруку послати??:facepalm:Се е отидено во Хондурас...
Не биле за злоставување, туку биле за доброволен однос меѓу дете и возразен, пошто изгледа логиката им е дека тие од 4 години знаат да изберат што е доброволно...:facepalm:
Ништо повеќе не ме изненадува од светов.

Ако, пак нека се поддржуваат либерали, левичари, космополитанци, егалитаријанци. Па после педофили ќе имаат легална организација, а гнасни арапски племиња, инцестоидни орки и слично ќе можат да се понашаат како да се сред усраната им матица Саудиска Арабија. Пак ќе повторам, неолиберализмот, а не метеори, нуклеарни бомби, глад или генетски модифициран вирус ќе го уништат светот. Во мојот живот не сум сретнал попедерска, полајнарска, полицемерна скупштина од соросоидни некасеебесокогосаканесмеешдајавикашкурва хипстери. И надаље нека им се смеат на традиционалистите како на сељаци, заостанати и прости.

П.С. АнФем, овие од твоите се, што сега не ти чини? Не ли се и они луѓе, зарем тие одбрале да имаат такви склоности? Зарем не треба да им помогнеме, да ги згрижиме и интегрираме во општеството?

Читам некои работи по нет и сум зрозен од некои (не)умови. Земјотресот бил идеално решение за оној хаос кој се случува на плоштад. Па добро бе имаат ли овие луѓе тронка свест и совест во нив? Сфаќаат ли дека земјотресот носи смрт, човечки жртви, зацрнет живот, болка, страдaње дека некои луѓе никогаш нема да ги има. Па зарем градов не патеше доволно 63-та. Едно е да не се согласуваш за некои градби во и околу плоштадот, но ова е нонсенс. Уште пострашно е што овие работи излегуваат од млади луѓе, студенти кои треба да бидат свеста на ова општество, да бараат алтернативни решенија, да се спротистават со аргументи на работи кои не им се во ред. Па добро бе толку ли сме отидени со некои вредности во неповрат. Искрено згрозен сум од ваквите луди "идеи" ...

Во празнината (отсуство) има толку простор (слобода). Настрана од сите, и од оние кои мислеа дека сум нешто што бев само моментално, и од оние што сакаа да бидам нешто друго.

Ова ми го направи денеска денот.

VLASNIK PASA JE GOLUB NESIC IZ K.MITROVICE

GOLUB. :vozbud:

Кајги зашто бе кајги зашто коа малку ке се осекас дека ти тргнало ко шо треба си мрднал чекор понапред се вракаш 5 назад зашто....
се да им ебам дзандарско се бе кајги им наредиле одозгора да писуваат и писуваат како луди се
saka grujo da izigrava ko da sme u USA samo stom vise taka saka da izigrava neka imaa na znaenje deka tamu an sekoi 5 minuti kinat po eden dzandar
nezz samo do koga ke trpi narodov dodeka ne mu skurci pa da pocnat i tuka da gi kinat sve im ebam
neka bidat dzadari u meksiko i neka se kurcat ko so se kurcat tuka SVE DA IM EBAM

Драга,

Во Штип е многу тешко деновиве сите сме шокирани од смртта на прерано загинатите млади деца, Неможам да се сконцетрирам да седнам да учам а сега ни ги ставаат оцените за третото тримесечие, незнам што да правам али никако неможам да заборавам :( . Баш штета прерано си отидоа од овој свет се надевам дека ќе си го најдат своето место во рајот каде што нема болка, и се надевам дека Бог ќе ги чува и ќе бидат ангели чувари на градот!

ПОЧИТАВЈТЕ ВО МИР ! :place:

Дк,

Исфрустриран од тоа што ја затворија Топ 100 ретардирани во чДа, треба тука да се испукам убаво. Преку ку*ов со гифовите на фејсбук ! Глупи луѓе! После 1209382193012 века откриле дека постои нешто наречено tumbrl и ајде сега сите ебени ретардирани гифови на ѕид! Да ви е*ам идиотите !

НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНИ!

Koлку е глупо кога дечкото на "твојата најдобра другарка " ти се јавува и ти вика дека сака да те запознае.
Па нели другарката беше таа што треба да те запознае со нејзиниот дечко, ама изгледа не била вистинска другарка, бидејќи ако сакаше ќе се јавеше а не да го тера него.
Мислам која е логикава.:facepalm:

Ако се плашев од муви ќе си купев тепалче :icon_lol:. Во ред научив да не јадам непотребно гомна на таа тема. Многу се завидливи луѓево тоа не можам да го разберам.

Можеби сум на крај и добра личност, денеска помогнав да го крениме пак паднал, и оп со две раце :icon_lol:. Силен сум внук ми вика најсилен сум бил и најголем, во неговата детска реалност и сум.

Ќе си ги купам наочарите поларизирани....

Драга
Пресвртници во животов....од улежан џаболебар по дома сега сум ангажирана 24 часа мислам, ама убаво ми е си се радувам на секои 15 минути пауза, на секое стигнување 5 за 12 каде што треба......добро ми делува на трпението и живците....И си се маскирав како секој 1ви април.
Poison Ivy оваа година заедно со дружината на супер херои (ме спречија да се фарбам црвена иако од секогаш ми било желба, али се испостави паметно што не ми дозволиле којзнае каква наказа ќе бев) . Има многу манијаци по Скопјево, а мамурлакот од журкањето понеделничко уште ме држи али ако барем убаво ми е :pipi:ДА ДА УБАВО МИ Е :pipi:

кајги нонстоп лекцијата си ја читам, ама од тоа позиција неможам да мрднам, закован сум во нула, умов пробува да се ослободи а душава е таа шо ме кочи, изгледа треба да се изгорам до коска да осетам па тогаш можеби ќе научам да продолжам
едвај чекам понеделник да издувам за ден два

Се радуваат ко мали деца дека С.Кореја и објавила војна на САД. :facepalm:
Не, и јас не ја поддржувам надворешната “се мешам секаде“ политика на САД, ама да се радувате на вакви работи и притоа да мислите дека таквите акции нема да влијаат на светот и на погубните последици кои би произлегле од истите, како и за занемарување на можностите за огромни човечки жртви ми е едноставно... out of space, out of time. Нонсенс тотален. Во вакви моменти ми доаѓа да се раздерам на цел глас: Запрете го светот, сакам да се симнам!:unsure:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom