Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга, не ти препорачувам да даваш шанси на луѓе кои веќе знаеш дека немаат капацитет да научат од грешките, ете толку.

Сингл сум и не се жалам, подобро сама отколку во лошо друштво.

Инаку времето не личи на зима, баш е убаво денес сончево и пријатно за со џемперче на воздух да наполни човек плуќа и да се освежи,да разбистри лоши мисли.

Последно уредено:
Кеј,

Ебате резолуција. Имаше ликови овде индиректно навредени од тоа дека на некој се му одело добро? Ќе си кажам отворено, I suck at love. Ама баш сум ужасен во љубовта. Не ми оди на ова поле. И ништо не научив. Ебате резолуции. 1000 пати ебате резолуции. Исто - ебате љубовта. Скоро 30ет години, ќе ми текни ли дека ако досега не ми одело на ова поле, тогаш можеби не сум роден за љубов?
Пред две години, за Божик бев канет кај мојата омилена германка. Регина. Не Реџина Џорџ од Лоши Девојки 2005та. Туку една вистинска прусијка. На оваа жена и беше јасно дека Светот ја мрази Германија како ниедна друга. Растена беше со тој страотен геноциден грев на своите плеќи и идејата дека само белиот човек е злобен и крив. Затоа нејзината живтона цел беше да покажи дека не сите Германци се такви. Не беше сигурна дали ќе останам или ќе се вратам Македонија. Но во случај да се вратам, сакаше по убаво да ги спомнувам. Ме викна во својот дом, свесна дека јас немам со кого да чекам Божик повеќе. За мене чудно, единствениот Ауслендер на маса со ултра Германска Фамилија. Секогаш ќе ме прашаше, што прави љубовта, така убаво момче а сам. Јас не ни одговарав.
Имала 28 години кога решила дека љубовта не е за неа. Сама на 28ум години, во тоа време, доцни 80ти. Цел живот учела и се фокусирала на кариера, претходно имала само едно момче. Нејзината реализација на 28ум била дека повеќе нема да бара, нема да се измачува со оваа тема. Љубовта не е за неа, дека е премногу стара за тоа. Помирена. Заминала да волонтира во дом за бездомници. Таму на 28, го запознала комесарот, кој исто волонтирал. Денес е веќе 30ет години во брак со него. Сакаше да ме утеши валјда. Игнорирав, не сакав да и верувам. Кого лажиме, ебано сакав да и верувам. Но, јас ќе ја расцепам 30етката и уште сум сам. И љубовта не е за мене. Морам да го прифатам ова.
Не сум ни пијан ебате. Не сум ни пијан. Си ветив дека никогаш повеќе нема да се вљубувам.
Очигледно е зар не? Крајот е на my new love interest, вечерва. Погазив и гордост. Пишав. Врати секој пат, во рок од минута. Фејк надеж за мене. Неделава имало работа во биро, а потоа секоја вечер средба со пријателки, пријатели, колеги. Ова е одговорот кој го добив на - кога ќе се видиме неделава. Одговорот требаше да ми кажи дека бирото и пријателите се побитни, убаво директно спакувано. На што прашав дали е тоа се? Не сум од шеќер, подобро кажи, не си мој тип и бришка. Сум преживеал и полошо.
Сега трезен слушам Лана од црика 2009та. Ебате лигушот. Никогаш нема да научам. НЕ. Требаше да игнорирам. Да враќам еднаш во 4 дена. Тогаш е забавно. ТОГАШ Е ЗАБАВНО. Љубовта е за свињи. И за разлика од Регина, јас ќе научам да живеам со ова. Си ветувам. Си ветувам 1000 пати.
За многу луѓе иди спонтано и ја имаат цел живот. Некои дури и неколку пати. Кај други е сложено. Не секој мора да го има тој сегмен во животот, љубовта. Барем јас не.

А имам едно Македонско Вино во шанкот од посленото патување дома. Чувано за добра прилика. Има ли подобра од оваа?! I love you just a little too much. Just a little too much.
А би порадо себе. Јас би порадо да се сакам себе.

Последно уредено:
Eve go i prviot rekorder! 5,31%
Za malku ce stasal za vo world guinness record.
Ima i edna germanka shto bila "Podobra" od nego!

Inace Batkava bil na granicata pomedju zhivo i umreno. Pa sea gledajte kaj odite preku ulica :shook:

Цела ебена недела поминав во болница после операција и да не дојде родител да те посети. Нит простувам, нит заборавам.
И само што го забетонира она - секому по заслуга.

Драга

Прв пат во живот вчера правев заб со анестезија. Значи од дете како ги правам до вчерашен ден единствено анестезија примав кога ми вадеа заб и корења. Се збунив, а и уплашив да не го вади.

Кога заврши забарот со работа го прашав зошто ми удри анестезија, бидејќи цел живот ги правам без истата, ми кажа така му е праксата. Ете во една работа во која сме похрабри од Србите. :D

решив да ја отворам темана за храна и што ќе видам во неа

кјуфтета по Цариградски, леле бе чоек че си пукам еј.
на настана на Гугл. А да ти се помочам јас на, настана? Богата македонска мочка. Ко од Лав концентрирана. Ко шампајнац че ти дојди. А? Ајде зини сега позиционирај го јазикот позади мандибула па кажи Аа, А. Кажи Оо, О. кажи Тт. Т. Сега кажи - Настанот, уште не ве доописменивме сорта турска кисела. Катми??? Шо побогу е катми хало урлааам ХАХАХАХАХА. О, Јозеп Марија и Исус сосе цела Олимпија.

Премногу слободно време во рацеве периодов, очигледно, остатоци од одморот. Катми, грозна бугарана треба да букирам ново патување еј.

Колешка од блискиот исток се вери вкупно 4 пати за 7 години и секој пат брише стар прави нов профил и ме додава од него. Многу си имаме и муабет. Тачка лик.

Сабајлево ме додаде најтазе, конечно во венчаница. Срцка. На зафрканција ѝ пишувам во порака ај кукле со среќа и дај Боже последен профил. Се насмеавме, вика ако е за аир ќе биде, ако не Божја воља.:ROFLMAO: Срцка, таква е позитивна, приземна и се шали на свој рачун, чудно ми е како успеале да ја изгубат другиве. Башка и убавка е.

Последно уредено:
Една од споредните работи во државава што секогаш ме чуделе е именувањето на улици, школи и останати институции и објекти по македонски дејци од различни бранши, ама по нивните прекари. Примери еден куп: Гоце Делчев, Јордан Пиперката, Страшо Пинџур, Кочо Рацин, Димката Габерот итн... А луѓето си имале регуларни имиња и презимиња.

Се раѓаш ти и живееш некаде меѓу Хиподром и Трубарево. Татко ти учествувал во 2001 и бил ранет за Македонија. Ти дал традиционално македонско име Трајче. Уште на млади години играш фудбал за младинци на Маџари Солидарност во седма македонска лига ама брзо напредуваш во Вардар, од таму во Хајдук, па во Барселона. Ја претставуваш Македонија во сите натпревари и поради тебе државата освојува бронза на европското првенство. Стануваш светски амбасадор, поради тебе луѓето во светски рамки научуваат за Македонија, весниците редовно пишуваат за тебе. Се пензионираш, повремено те викаат на некои интервјуа и емисии насловени "Каде се и што прават денес" или "Спортски Времеплов". И на крај умираш. Во твоја чест твојата прва љубав и први преџен мост Маџари Солидарност решава да го именува стадионот по тебе "Градски Стадион Трале Волот". Па ќе ти дојде да воскреснеш, да се качиш во спортскиот времеплов, на десетгодишниот Трајче да му кажеш да оди и да игра за Лихтенштајн знаејќи дека лихтенштајнците повеќе ќе знаат да ценат тоа што си придонел нивната репрезентација да рипне од 198мото на 147мото место на ФИФА ранг листата.

Или-Каде заврши основно? Во ОУ Таче Ќурка.

Добро, ова второво не дека не би било заслужено.

Драга,

Ноември за многу луѓе знае да биде тежок. Деновите се сè пократки, а ноќите се сè подолги. Дрвјата ги губат лисјата, правејќи сè да изгледа малку мрачно и депресивно. Како природата да е тивка, и сè да забавува. А сепак, малите работи, како поминување време со саканите или правењето работи во кои уживате, може да направат огромна разлика. Дури и во темните денови на ноември, има простор за малку светлина.

Драга,
Во време кога психолози почнаа да даваат дијагнози фрцкајќи се на тренд на ТикТок, не ме ни чуди шо има толку луѓе околу мене што јачаат самодоверба, напредуваат у кариера и враќаат бивши со носење апсурдно скапи кристали и прават ритуали пред пуна месечина. Тамн ќе речеш еве наука, ете ти го Хозе Офболи се*фрц*плаши*фрц*од*фрц*врзување.

Све разбирам и поштуем ама малку сериозно да се постави човек согласно професијата..

Последно уредено:
Во продолженија на муабетот на Сусаро, ме натера да размислувам на тема што никогаш предходно не сум ја размислувал, а тоа е дека за 100 или 150 години од сега, кога никој од нас нема да биде жив, и ќе постои некоја бог знае каква Република Македонија, тогашните жители стварно ќе именуваат училишта, улици, булевари, спортски сали по ликовите кои денес живеат и ни го загорчуваат животот секојдневно. Па така замисли ќе имаш, ОУ Бранко Црвенковски, СУГС Никола Груевски, булевар Љубчо Ѓоргиевски, плоштад Али Ахмети, автопат Зоран Заев.

w=300

Језиво.

Кога светот ќе се збудали, изгледа вака:

1700135448346.png
пешкир смотан околу струк го продаваат за 925 долари!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom