Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
maxresdefault.jpg

Азурниот прозорец, 8ми март 2017 година :)
Пс. Среќен 8ми март

Srekjen osmi mart pichinja. Ako ti smeta toa pichinja nosi se u pizdu mater. Bashka mnogu pari potroshiv, nek si ibat mater i pari i sve.

Dudo & Krt - Kje Ti Podaram Lale

Последно уредено:
К, не пишувам на темава, многу ретко тоа сум го практикувал, можеби еднаш до два пати али НЕЈСЕ :)))
морам условно речено, една бесплатна реклама да удрам на темава од која верувам повеќето би имале и корист во иднина.
Вчера незнам што ми текна да проверам на нетов ,каде во земјава можам да најдам стрипови од марвел и диси универзумот, па гугл ме одведе на две локации од кои едната денес ја посетив, а тоа е Академска Книга. Уствари биг бенг глеав, сеа ми текна, па тоа ме инспирираше да проверам за стриповиве.
Местото се наоѓа едно 30 метри после полициската станица Беко, после пролазот каде што шиткаат бурек карши катната гаража, значи на тој дел од зградите што гледа накај катната гаража ... и што да кажам, влегов и за момент ко да не се наоѓав у земјава, местово е на 2 спрата, доле имаш книги од секакви области, наука, политика, компјутерски науки, музика, медицина и што уште не, не успеав доволно време да поминам на тој спрат зашто веднаш прашав каде се наоѓаат стриповите и се упатив на вториот спрат. Со други зборови, ко да влегов у некој друг универзум/

Можете да седнете, кафе да пиете, лап топ да земете, тетратка било што, зависно од вашите потреби и у опуштена атмосфера да читате што ви душа сака, од стрипови до книги, за тоа никој нема ни да ви наплати, дури и благо ке ви понудат, вработените се дури и претерано добри со муштериите, едноставно Све што начекав таму е нетипично за земјава и општо за балканов, се коси со сите стереотипи кои важат за нас.

На средина доле имаат пијано, можете и да си отсвирите некоја мелодија, имаше еден постар господин свиреше и пееше и беше одличен, бар за мој вкус, а подоцна му се придружи и една жена или девојка не приметив убаво, на виолина она свиреше.
Значи all in all имав денес едно крајно неочекувано преубаво искуство од секој можен аспект во Академска Книга, на крај го земав The Infinity Gauntlet стрипот за поклон, а у иднина ќе видиме, изборот е доста голем, имаат манги, стрипови од dc универзумот, марвел универзумот, изборот е многу голем, бар за наши стандарди, има книги за star wars, официјален мерч од играчки за стар ворс, гејм оф троунс, и нешто од диси и марвел ако добро приметив, книги кои се поврзани со комјутерскиве игри што исто така пријатно ме изненади, компјутерски игри и тн и тн и тн, премногу се сконцентрирав на марвел стриповиве па не обрнав многу време да разгледам повеќе али мислам дека ви доловив горе доле што би можеле да најдете тука, или да се обидете да најдете барем.
На каса вработената ме понуди кафенце и благо, и баш во краток муабет со неа, зашто прашав да не треба нешто да се зачлени човек тука и слично, ми рече нема врска тоа, не треба, нити пак бараат пари за да си седите кај нив колку што сакате, едноставно сакаат да се постават по оние западни стандарди типични и за американското општество и да форсираат некој таков стил, и Се што бараат е само да биде тишина и да не се крева галама внатре. :rolleyes:

Дечки од АК, феноменални сте, незнам како до сеа не сум ни слушнал за вас ама во иднина ќе практикувам што е можно почесто да ве посетувам зашто имате (пре)многу да понудите, и се надевам ако ништо друго дека барем помладите генерации ќе ве посетуваат и ќе ја негуваат оваа условно речено култура, всушност денес и најголемиот дел од '' публиката '' таму беше помладата генерација.
keep it up, и кгн заедницо, не дека не е очигледно, али еве да си кажам, топла препорака од мене за посетување на ова место, зашто гледам еве со неколку луѓе со кои правев муабет никогаш не слушнале за местово а горе доле делиме исти предмети на интерес.

Викам јас со другар ми од диклевци сум мене не смеј никој да ме задева. Таа насмевка, да ја видиш само таа тешка насмевка, од тешкиот му живот негов. Ама јас сум најкул тип на сите им го разубавувам моментот, денот, животот макар на пола секунда, никој не сака да слуша тешкотии, маки и проблеми, ама за заебанција сите се тука се лепат на мене како магнет, се чувствувам како холивудска ѕвезда со сите сум другар.

Кој очај од банка се станати НЛБ тоа е чудо едно, одиш да ставаш пари на фирма, парите ги префрлиле кај тебе, физичко лице :oleee: и уште ти викаат немаме приоритет да мењаме пари од сметки :cuc: Сега пред УЈП ќе треба да изигравам Ивона Талевска. Затоа ќе ме видите уште еднаш и за сметка и за пари на сметка и за кредит.

Дај Боже да цркнете сите до еден што паркирате на Партизанска или било која друга главна улица. Значи овде не ги вметнувам оние што застануваат 2-3 минути за да купат од трафика нешто и што имаат вклучено четири жмигавци, бидејќи и законски можеш 3 минути да застанеш со вклучени четири жмигавци. Ама за копилиња што возат БМВ х6 од 100 000 евра и што не сакаат да платат 50 денари мочан паркинг, само за да им седи колата пред очи додека они пијат кафе во Броз или било кој кафич, епа се надевам ќе испоцркате од лепра, све да ви ебам. Јас ова го викам малокурест синдром, односно се курчат со скапи и јаки коли а не сакаат 30-50 денари да платат за мочан паркинг да ти ебам малодушниците идиотски. Затоа Стефан со Пежо 206 од 1928 година си плаќа културно паркинг и на крај пак јас ќе изедам некоја бизарна казна а овие гомнава си го прчат курот со колата паркирана на сред улица. Све ти ебам од држава.

Прееска па една жена :pos::pos: Нели во Карпoш не се плаќа паркинг, а јас колата ја имав оставено културно на едно место пред една зграда, и доаѓам гледам задниот бришач исправен. Офф си викам кој чепкал сеа крв ли му ебам... И женава си седеше тука на еден стол, инаку 60+ години беше, и ми вика синкоооо колку време ти е тука колата? Една вечер тетке, ќе си одам сега. Ми вика, абре прееска пајак доаѓаше ги молев да не ти ја кренат како за син ми да се работи. :ROFLMAO::ROFLMAO: Молим те не паркирај друг пат тука ќе ти ја крене пајак обавезно. :pos: Секако дека влегува пајак во еднонасочна улица широка два метри, ама ајде нека и биде. И се насмевнав само, и кажав фала колку да испаднам културен и едвај издржав да не и се изнасмеам. :D

Фасцинантно е колку лесно може малите работи да ти го разубават денот. Винилот од Бастион, со потписи со сФе, во мои раце. Поздрави је поздрави.

Се спријателив со бившиот/сегашниот на мојата бивша, тој, заради кој јас станав бивш(а, генерално и не знам дали воопшто да ја рачунам за бивша). :brlav:чудна ситуација.

Јас па мислев да пишам нешто, ама па многу се трогнав од прошлиот статус на Стефан-коби за љубовта, искреноста и среќата. Како тоа го прекорувал брата му кој има 18 години и е заинтересиран само за материјални работи, веројатно Стефан на тие години размислувал само за емотивната благосостојба, мир и филантропизам, додека не дошол викенд. Стеф мора да се какаме, Интераши сме ;) и нормално, Среќен да е!

Туку сепак, каде ја загубивме свеста? Сме имале ли свест некад уствари (воствари)? Демек сме го запалиле ќумбето али од него излегува само смрдеа, реваншизам и малце ренесанса, за поедини ликови, за останатите секојдневна сеанса.
Знаеш што ме нервира? Што проаѓа премалку време а срањата се нагомилаат и ќе следат уште поголеми. Пример се дешаваат тешки ретардирани преговори нели за нашиот назив а во меѓувреме се дешаваат истите претходни срања по клиниките, улиците, установите па и школите. Но, називот е најбитен, излегуваат и од други континенти за називот, не даваме ништо, све е наше, а задниците се дадени години уназад. Луѓево умираат по клиники од баналности, бебиња сеуште умираат, затвореници се ослободуваат, сметки се израмнуваат а шизофци ни го водат и о(у)правуваат градот. Нашата ситуација е сеуште незавидна, ама Исус не' чува, а архиепископот веројатно исплаќа 12та и последна МЕСЕЧНА рата за најновиот но не и последен џип.

Еби му мајката, таму сме сеуште.

ДК,
Пред два месеца му праќам материјали на еден колега постар една академска година, му останала само статика од прв семестар за да дипломира. Фино лепо положил, се дипломирал наредната недела и после 2 недели заменик директор на голема термо централа со стартна плата од 2500 евра. Не е важно да си дупелизец, него важно е кое дупе го лижеш. Ебати талогот ебати.

ДК,
Ти се прават паметни, а они свадба направиле со 500 души, 100 адети, избрзано само затоа што невества е трудна и да не и остане копиле нероденото дете, и ти се смеат дека немаш свадба, дека си атеист, дека не правиш адети и дека ти е убаво.
Истите тие ти се чудат кога ќе им дојдеш во мк на гости, те сожалуваат дека немаш свадба направено, дека не си у црква венчана, дека си сатанист, дека слушаш чудна музика, ау.
Не бе срцки, вие сте за жалење.
Џабе цел фб ти е од статуси во стилот на семе синапово, кога имаш избрзан брак ради срам.
Џабе имаш кавер со децата, кога првото ти е по грешка родено, второто за да спасиш брак, а третото за пензија, пошто и онака едвај средно заврши и си неспособна за кариера и работа.
Џабе се фалиш дека ти е убаво и ни се исмеваш, погледни прво во колку мала соба седиш, децана ти немаат ни нивни соби, не знаат што е море, не биле ни до соседна држава да видат кај е.
Џабе правиш адети за веридби, свадби, и бременост кога 2-3 пати имаше спонтан, едно мртвородено копиле, и се смееш дека не се сите глупави да раѓаат премлади како тебе.
Џабе оговараш, џабе прашуваш и замараш кога и сама ги знаеш одговорите.И да, колку сакате лутете се за одговорите у фаца и гледајте ме напреку, јас сум јас, и секогаш кажувам тоа што мислам.

Се отрув од jaдeње пилешко неделава, поглупо месо од ова здравје незнам како станало толку ин. Само KFC признавам веќе, ништо друго. Бишенце се знае, цел живот го поминува у 4 квадрата и се гое вкусно уште живо кога го гледаш :zloo:, а воа кокошките цел ден трчат по дворот неможе мрсното да се фати за нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom