- Член од
- 14 октомври 2010
- Мислења
- 5.153
- Поени од реакции
- 16.102
Дај бе читнете нешто за проблематиката полов напад, не јадете гомна на слепо. Полов напад не кријат само у државава, проблемот е глобален.
Има цела наука за тоа. Постапување со децата, едукација, посветување на родителите, правата на децата жртви, заштита... не се за џабе постапкиве со исклучена јавност насекаде во светот.
Немало обљуба во случајов, само други полови дејствија, среќа у несреќа.
Епа ај да си ќутиме, а? Родители кур да ме ве боли, траснете си ја цела приватност на децата у јавност. Олеснете им на криминалците. И немој случајно да прочитате или да се советувате како минимално да ги научите децата да препознаваат опасна ситуација и како да се самозаштитат пред да се случи непоправливото.
И ако нејќеш да знаеш туѓи мислења не читај, никој не ти ја бутна фацата у екран за да читаш.
Тагни ме другпат кога цитираш, бар јади бан ко што треба, не ќе си играме расипан телефон.
Одлуката на мајката да објави, освен ако со закон не смее да објави вака јавно, си е нејзина, а не ваша.
Јас можда неам читнано ко тебе, али да се фатиш за деталот од 20те денари и како дете не знаело да процени само, е тоа е срамота.