Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дај бе читнете нешто за проблематиката полов напад, не јадете гомна на слепо. Полов напад не кријат само у државава, проблемот е глобален.
Има цела наука за тоа. Постапување со децата, едукација, посветување на родителите, правата на децата жртви, заштита... не се за џабе постапкиве со исклучена јавност насекаде во светот.
Немало обљуба во случајов, само други полови дејствија, среќа у несреќа.
Епа ај да си ќутиме, а? Родители кур да ме ве боли, траснете си ја цела приватност на децата у јавност. Олеснете им на криминалците. И немој случајно да прочитате или да се советувате како минимално да ги научите децата да препознаваат опасна ситуација и како да се самозаштитат пред да се случи непоправливото.
И ако нејќеш да знаеш туѓи мислења не читај, никој не ти ја бутна фацата у екран за да читаш.

Тагни ме другпат кога цитираш, бар јади бан ко што треба, не ќе си играме расипан телефон.

Одлуката на мајката да објави, освен ако со закон не смее да објави вака јавно, си е нејзина, а не ваша.
Јас можда неам читнано ко тебе, али да се фатиш за деталот од 20те денари и како дете не знаело да процени само, е тоа е срамота.

Кајги,

Друже , прашај ги форумџиите кој што сака да се напие , јас частам .

Гледам дека напнато е на форумов во секоја тема секој со секој се расправа , па да се опуштат луѓево, од времето ќе да се овие нервози . :pivo2:

И една песна уз пат : познато е дека финците се познати по метал музика , па еве една група задолжена за фолк метал

Жими се ко ја чув песнава ко некоја онлајн игра музика да свири , али добри се за вакви напнати денови.

Ај да видам јас кој е слободен да ме задоволи вечер оти ми се ебе , па да завртам неколку тел. броеви :цицки:

Маја, да го направеше Весна ова во било која нормална држава, ќе и го одземеа детето, ќе го дадеа кај foster parents и ќе му го сменеа идентитетот. Исто како што им ги сменија идентитетите на тие трите деца злоставувани од таткото во Велес иако до ден денес никој не знае како се викаа првично. Не значи дека ако си родител дека имаш право да жигосуваш. Тоа е проблемот. И не е до тоа дали некој Ојле, Дојле би ја гледал со осудување Весна или малата, туку малата ќе има проблеми во иднина. Самиот факт дека сите ќе ја гледаат со поинакви очи, макар и очи кои даваат поддршка ќе ја потсеќаат секојдневно на случката.

Ај некој модератор нека ги премести мислењава во темата за педофили, не е дискусијава за во ДК.

Тагни ме другпат кога цитираш, бар јади бан ко што треба, не ќе си играме расипан телефон.

Одлуката на мајката да објави, освен ако со закон не смее да објави вака јавно, си е нејзина, а не ваша.
Јас можда неам читнано ко тебе, али да се фатиш за деталот од 20те денари и како дете не знаело да процени само, е тоа е срамота.

Ај ете нека ме банираат, избришат или што сакаат (префрлат мислење). Извините стварно не сакам да ја спамам драга, али не можам да преќутам. :D
Тој каприц е премногу битен (виктимизација) за идна заштита на други деца!!! Не зборам конкретно, него малку пошироко за проблемот. Не е срамота. Светски препораки за борба против сексуална злоупотреба на деца го налагаат тоа. Науката налага заштита на идентитетот од валидни причини. Правото особено се труди овој домен од половиве напади да го заштити максимално...децата се најранлива категорија и не е во ред да се експонираат вака. Друго е јас да излезам со животна прича дека сум силована, не сум дете.... Моментот на проценка си го преувеличила. Е и моментот со изразување сожалување, да и мене ми е жал и го изразувам истото, но шо е од моето сочувство? Девојчето само ќе мора да го надмине ова, а експертите велат дека откривањето на идентитетот го отежнува процесот....
Еве едно линкче https://www.facebook.com/detskaambasadamegjashi/posts/1104998822879043 корисно е дечки, родители шо и да сте. :)

Ne sum vo tek, ako mozit nekoj linkce da MI pustit da procitam.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Драга...

... „Никола Коперник рекол 'сепак се врти' кога го спалиле на клада".

Океј стој, да го разложам ова поштое погрешно на многу нивоа.

Не бил Коперник што рекол „сепак се врти“, туку Галилео Галилеј. И не, не бил ни Галилео Галилеј тој што го спалиле на клада кога го рекол тоа.
Галилео Галилеј не бил спален на клада никад, исто како што не бил ни Коперник. А Галилео рекол „сепак се врти“ на својата смртна постела.
Тој што бил спален на клада бил Џордано Бруно. И тој не рекол „сепак се врти“, рекол нешто друго на латински и баш кул звучело.

Значи да сумираме.

Галилео Галилеј рекол „сепак се врти“ на својата смртна постела кога умирал од природна смрт на 77-годишна возраст.
Џордано Бруно бил спален на клада пошто бил црковно лице кој ја поддржувал теоријата дека Земјата кружи околу сонцето.
Копреник нема благе везе со овие две работи, пошто нит рекол нешто конкретно, нит бил спален на клада. Тој го формулирал моделот на универзумот онака како што го знаеме денес и исто така пред својата смрт ги објавил овие откритија во книга, па веќе било доцна да го палат него на клада.

Благодарам, можете да продолжите со животите.

Oнa кoгa ќе oтерaш се вo три лепе , чуствoтo нa леснoтијa пoсле тoa е неoписивo дoбрo.....

жешко не жешко ја се решив да дркам
знам дека утоп ќе се направам ќе дехидрирам ама мора да си олеснам јајцата ќе ми испукат

Нешто сум настинат периодов и буквално кога и да излезам и некој ќе ме види облечен со повеќе од обична маичка по кратки ракави следи "hehe brat da ne ti studi a? hehehe"

Не брат, намерно на жешко време се облекувам што е можно повеќе поради тоа што фетиш ми е да ми биде жешко, спарно и неудобно....фала богу дека ми студи зошто инаку би се облекол поинаку...ко да прашаш човек со куче во едната, стап во другата и темни наочари "hehe brat slep da ne si a? hehe"

Синоќа на проштална забава Спектаро канеше на оргија едно бате, и женска му вика кого каниш ти на оргија :pos::pos::pos::pos::pos:. Седи и викаат будала е со документи :icon_lol:.

Не можам да се натерам од сила да се префрлам од сила на техника има некаде 35 комбо удари секој удар со по два три четири удари во него и треба да ги научам рефлекс да ми бидат, она без размислување еден два три, отиде бубрегот забите носот :icon_lol:.

Серијава е лудило страшно нешто две сеони има моја препорака за гледање е :icon_lol:.

Кајги,

Многу мразам кога "некој" сериозно го сфатил форумот и поради дезинформации ми се лути мене . Извини друже , а баш фер беше на муабет , али тоа е ко се мешат женски у муабет.

Ti qe sot je me tjeterkend dhe shume embel ti po i buzeqesh gjersa une pas teje dua te vdes, une dua te vdes

Извини уште еднаш , како викате вие албанците - me fal :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom