Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга, бев на свадба. Фино си беше се. Само не можам да сфатам зашто вмровски знамиња на свадбата, па шамивчиња со лавчиња, дрн дрн јариња. Свадба е еј! Не е факинг митинг.

Јас бев млад девер пред 10 години кај мој прв братучед во Струга. На свадбата, на орото пред зграда немаше ни македонско знаме. Го прашав тетин ми (клисар) зашто е тоа така, тој ми рече дека само црковно знаме се вее. И стварно, на орото се вееше црвено бело знаме со крстови. Шубо а? Без лавчиња, сонца, цвезди и орли.
Немам објавено слика на фејсбук со опис: Свадба е голема.

Ме банираа засекогаш на сајтот каде исцрувам мапи.
Сношти на англиски составив цели реферати со линкови и скриншотови и се друго. Батката за кој го кркав ми се смееше во лице за тоа на твитер. Фино лепо скриншот со превод.
Погоди кој е одбаниран :D

Драга,

Денес е денот на народно ослободителната борба на македонскиот народ. Или како во училиште што си ја викавме пукнала првата пушка во Прилеп и Куманово. Нека е за многу години денот на народното востание на македонскиот народ.

Имено, гледам по тој повод разно разни псеудо либерали што се сметаат за наднационална и наредна генерација на луѓе по фејсбук и особено на твитер објавуваат ,,поетски прогласи зошто сум антифашист". Си кликаат меѓусебно лајкови, се бодрат, ментално онанираат, се пењават од радост како наркоман за време на апстиненцијална криза. Генерално единствената причина што може да ја извадат зошто се ,,антифашисти" е затоа што така требало да биде и комплетно утнувајќи ја поентата на денешниот празник.

Дечки, да ви каже нешто батко ви во 21 век да се фалиш дека си антифашист и да организираш поетски прогласи е исто како да се фалиш зошто си анти-педофил или анти-канибал. Или да објавиш еден километарски статус на ФБ и да објаснуваш и да се фалиш зошто сексуално не злоставуваш новородени животинчиња и се декларираш за антиманијак. :)

Да не спомнувам дека антифашистичката народно ослободителната борба во Македонија има длабоки национални корени и првенствено е водена за протерување на окупаторот од сопствената земја и национално ослободување на македонскиот народ. Таа борба колку што била социјалистичка, толку била и националистичка. Илинденците и потомците на Илинденците се приклучија во НОБ токму поради тие национални побуди, од кои онаа смрдлива хипстерана толку се гади. Ама на глупиот не можеш да му докажеш дека е глуп и на испраниот мозок дека е испран. Од такви глупаци си умре Ченто.

Драга...
Имав гости. Млад брачен пар, со две дечиња од по 2 години, близначиња. Затоа што јас немам деца, и немам играчки, им пуштив да гледаат цртани филмови, на една ТВ која се вика Минимакс и има синхронизација на Српски јазик, нормално.
Кога наеднаш, слушам познати гласови во синхронизацијава, со ќопави Ћ и Ђ.
И се сетив.
Едниот глас е Ќерим од Шехерезад, а другиот исто, од наша глумица која синхронизира турски серии.
До таму стасале.
И после очекуваме од наша Македонска продукција да излезе некој добар филм.

Туку, почнав да ја читам Мостот на Дрина. Сестра ми ми имаше набиено траума од книгава, се сеќавам пред многу години кога она ја читаше, ми раскажуваше дека во книгава е опишано корнење на нокти и набивање на колец.
Денес се решив да видам за што се работи во тоа ремек дело.[DOUBLEPOST=1444578231][/DOUBLEPOST]
Немам објавено слика на фејсбук со опис: Свадба е голема.
Свадба е далга е!!!1

Spremni za utre, se sobravme ekipa, napagjame! Zombie slayers! :vozbud:

zombie_banner-alone-surv-980x280.jpg

Се вратив со воспаление на мускулите и уште едно прекрасно и незаборавно искуство во животов. Научив дека сум можела да трчам по лизгави удолници, да се качувам по стрмни угорници, научив и дека сетилата за слух и ориентација значително ми се подобруваат кога имам потреба од нив(му пркосам на стереотипот за жените и ориентацијата, ха ха!)... Имав среќа да поминам само со неколку гребнатини и модринки, со оглед на тоа што еднаш ќе погинев, четири пати за малку не дупнав глава, ама затоа пак два пати шлапнав(со иста нога, за среќа) прерипувајќи еден поток од кој се ширеше страшно непријатна миризба за која не сакам да ја знам причината.
На почеток ме фати трема затоа што кога стигнавме налетавме на луѓе со фул опрема и облека, на крај излезе дека на некои луѓе им е побитен аутфитот и впечатокот кој го оставаат, отколу самата игра. Нубови! :icon_lol:

Со еден збор, сакам пак!

Дк,

Хаос пичке лудило.
Главата не знам кај ми е.
Факинг еден милион правила треба да запамтам.
Овде смееш да седнеш - овде не смееш, тука смееш да се смееш - тука не смееш, тука можеш да стоиш - тука не.
И така, уште еден милион мали работи.
Ќе скренам кај и да е.

Чаос.

Кајги...
Ја од дамна ја заклучив љубовта у стар куфер и ја фрлив од мост...али кога ќе ја видам неа, не пеперутки...птеродактили чувствувам у стомак.

Последниов месец немав ич време да ти пишам...Ама те мислев...Меѓу ретките си што не ме осудува за ништо... :) Како на пример, вчера му направив намерно сам да се повлече и да ми остави простор пред се да дишам, да се одморам, да идам со пријателка на кафе, да размислам за све, да гледам филм (ова све ми беше само апстракција до сега)...Преку дипломатски пат со разговор, тоа не го можев, верувај...И кога притисокот си го направи своето, точно знаејќи како и каде го боли, таму го погодив...И...Се повлече...Вчера и тоа...
Последен на светов беше што го заслужува тоа, јасно ми е све и затоа го сожалувам ненормално...
Можеби ќе си ги стави посесивноста, агресивноста и наметливоста под контрола, еден ден...Па нека ми се јави тогаш...

Иначе, пред некое време од работа бевме на систематски и кога ја одредуваа цената на нашите уверенија, ни ја класифицираа работата во нискоризичен тип...Дали е нискоризично кога секој ден во непосредна твоја близина ти кашлаат и киваат...? За мене НЕ...Најмал пад на имунитет и фаќаме чуда некои од вирози, како јас пред една недела на пример...Ај нема везе...

Времево е створено за одмор, филм, пуканки, овошно чајче и имдб...И ништо друго...

К,

Не ми е јасно како секогаш успевам пробувајќи да се извлечам од една непријатна ситуација да се вплеткам во три други. Драма ми е животот, драма. :facepalm: А и Марфи постојано ме следи во последно време, посебно на љубовен план. Можам роман да напишам за глупостите што ми се дешаваат. Ама ок, бар не можам да се пожалам дека ми е досадно. :D

Ме фаќа деновиве некоја носталгија. Не за места. Не за луѓе. Носталгија за некои поубави времиња. За некои чувства што одамна ги немам почувствувано. Години поминале, Кајги, години. А не сум ги ни сетила. Дури сега сфаќам колку брзо лета времето.

Денес бидна точно еден месец откако се вработив. Не очекував дека толку брзо ќе се вклопам. Ми се погоди и работата, и колегите, и шефот. Знам дека е само привремено, ама уживам во тоа што го правам. А не уживам кога ме прашуваат зошто не си барам работа по струката. Ама тоа е. Љубопитен народ. :D

И ајде нека дојде веќе четврток.

Хагс енд кисес,
С.

Кајге... пред некој ден сонував како ме брка куче. Океј. :D
Нареден ден сонував како ме брка тигар. Океј. o_O
Нареден ден сонував како ме брка слон. :confused:
И нареден сон, жими све очекував да ме брка диносаурус. И веќе бев сигурна дека ќе ме уапа. Ама ништо. :toe:

Неисе... топло ајварче + сиренце. :love: Ќе ти опнев слика, ама не сум толку wosa. :P
Ама како и да е, јас сум од тие што нејќат помош при подготовката на ајварот. :unsure: Како да му кажеш на некој што дошол да ти помогне, да не остава факинг лушпи?! Или лупи, или ич не лупи. Логично. :D
Или ми дошла... и со една рака си чепка на мобилниот, со другиот лупи пипер. :uzi:
Вака, на раат, сами ја и мајка ми, милина. :D Интересно е за муабет да има поише друштво, ама за лупење, печење, пржење - секој да се меша - не. Макар правеле и до утре сабајле. :X3:

Кад доџе октобар, и кише падајууу.
:D
И така. Откако те изгњавив, ај чао. :D

-На прес на репрезентацијата фудбалерите и селекторот рекоа дека фудбалската репрезентација се чувствуа самоуверено и се сигрни дека ќе освојат минимум барем бод од следниот меч:

tumblr_inline_nvvoaj71e21qh5jya_500.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom