Хелоу,
Среќна сум
Понекогаш имам толкава инспирација да пишувам, а немам време.
Сега на кратко, среќна сум затоа што успеав да се спротиставам на проблемот што го имав и воедно го решив. И во тој момент баш ме болеше што мислат другите за мене и знаеш што драга, добив пофалби, добив комплимент дека сум била храбра. Замисли си, јас храбра

Заклучив дека воопшто не треба да ме боли и понатака што другите мислат, туку да си го терам животот.
Дознав нешто што на почетокот ме сруши, бифшиот ми дечко ме изневерувал... Воопшто не ми беше сеедно, затоа што се сомневав, го прашував, го молев да ги решиме работите, да е искрен кон мене, да најдеме заеднички јазик, да се договориме, да си кажеме што ни смета еден кај друг, неговиот одговор беше дека не е до мене и дека све е во ред. И никогаш не ми призна. Но, воедно се радувам што го оставив и што после таа тортура што ја претпев со него успеав да најдам човек покрај кого сум среќна, гледав кон светлината, се извлеков од бездната во која бев втурната, ја истресив прашината и продолжив да одам напред...

А, за него... Подобро да не кажувам, продолжил да пие, да коцка, да "пати" по мене и да бара утехи во други девојки, многу девојки. Затоа што тој секогаш може да најде подобра од мене

Тоа ти е мажиште!
Но, работите добро се завршија, можеби не знаеш што точно сакам, ама сигурна бев од што треба да бегам, а богами тој не беше човек кој заслужуваше да биде покрај мене. Затоа сум среќна, со текот на животот научив да си се ценам себеси и моите вредности и квалитети. И што е најважно од се, верував во себе.
Верував и си ја најдов вистинската љубов, оној кој не ме обвинува за секоја грешка, кој е внимателен, спонтан, духовит, вреден... Го најдов него

и затоа сум среќна. Среќна и заљубена. Тој ми е и другар и дечко, знае да ме искара како татко и да биде добар како дедо, тој ми е се. И го сакам баш онаков каков што е. Со него имам се што ми треба.
Можеби не сум постигнала нешто големо во животот, секако немам куќа на Хаваи, ниту јахта, не возам ни скапа кола, ама мојот успех е што успеав за една година да се издигнам многу, многу повисоко од таму кај што бев и што продолжувам и понатака да успевам и да се надградувам. И што е најважно од се, јас сум задоволна од себе.