Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Еј Кеј...

Ти се навраќам ко на стар пријател, ретко, но квалитетно. Дебилно, ама така е. Оти има луѓе што можеш да ги видиш само еднаш годишно, а чувствуваш дека сте се разминале еве сеа, пред неколку секунди. Има луѓе со кои можеш само преку една гримаса или едноставно со поглед да се разбереш. Ретки се, ама ги има.

Човекот е најубав кога трпи болка, кога пишува со отворено срце.

Немој да им веруваш кога ти викаат дека со чесност и искреност се успева. Одговорност, принципи, морални вредности... Официјални зборови за на прес-конференции, за дебили со одела и со актовки. Ги знаеш де, секој втор збор им е „значи“. Не запаѓај во нивната мрежа. Ќе ти ја напумпаат суетата. Душевно ќе те разјадат. Не ги практикувај советите за одговорност, чесност и принципиелност. Оти тие кај нив се во наводници. Никој нема да те вреднува, никој нема да забележи колку се трудиш, едноставно нема. Ти треба само болна амбиција, треба да се погазиш себеси за да „успееш“. Понекогаш да ги газиш и нив. Ама нежно и спонтано, нив така им е убаво.

А ти кутриот, свесно и многу добро знаеш дека успехот не ти треба. Не го ни бараше. Ништо од тоа не е за тебе. Сакаш само спокој и луѓе околу тебе. Луѓе, од оние со кои можеш само со поглед да се разбереш. А ретки се. Ретки се ама ги има.

Никогаш не сум верувал, дека ќе запознаам нехумани личности. (n)

Хељоууу кајга,

Со другарка ми шо ми е ко сестра, се дружиме више од 20 години, седнавме кај неа дома, сама беше, збрчкавме гранде шопска и ја начнавме од татко и жутата, додуша не ја начнавме него ја утепавме цела јеботе, ми се врти типкава и со полупарализирана уста ми вика : сакам да ти кажам нешо шо може да ни го расипе пријателството.... Фак си викам, ајде кажувај.... Ќе ти кажам само да идам до wc вика, иде таму бљува се дере ко свиња на клање се треска со капаци по чело, прскаат дршки од пиперки по плочки, се враќа ко Круела де Вил, вика идам да дремнам малце одма ќе дојдам... после 5 минути ми вика дојди легни до мене, ај да не се распраам, идам ја, легнуем у тишина до неа и слушам како цревана и вадат мистични и семиретардирани звуци ко оргули у америчка црква, ждрига у себе ко баба му на едно другарче после редок грав и газоза, и коа виде дека не ја рецкам баш, ми се сврте и ми вика ај собери си ги работите и иди си дома.... Фалим те боже си викам, те имало сепак.... Кој кур е со жениве денес бе, јест да се накотија педери, додуша после случкава и ја се осеќам ко таков, али па да му ебем матер, не си нормална јеботе титов курац да те јебо..... Грам морал и срам да се немало, исто како последните две кучки шо бев со нив, кај кур ги наоѓам, кур да ме утепа пизда ли ми материна глупа.... Утре таква ли да женам и деца да ми чува јеботе??? Закључок, не идам више на чајанки пропратени со жута и љута...
Влагаш у такси, му праиш муабет како е топло времево, он ти се дере МОРЕ ДА ИМ ЕБЕМ МАТЕР ЈА НИВНА....
Епа фала ти кајганче шо ме ислуша, ај создравје.

ДК

На внукава и викам земи јади лош сум ќе те тепам, она ми вика чиче не си лош.

И што да и правам сега кога е толку паметна? :pos::pos::pos:

Драга, повеќе се исплаќа да бидеш партиски војник отколку македонски репрезентативец во помалите спортови.Не за друго партиските војници со сокчето добиват и сендвич :D.

Работиш, работиш, постигнуваш импресивни резултати, репутација, стекнуваш доверба, те фалат, те поставуваат за пример, па уште повеќе си мотивиран да работиш и...И на крај со импулсивноста све усеруваш...!
Ете тоа...

Отворија тинекс маркет у Кочани. Noobs.
Три/четири месеци им давам.

11866408_946712032058569_5862524583750277737_n.jpg

Тоа е тој форхенд, тоа се тие играчи, pure class...

Abe, znaes li so?
Vcera od umor vo 12 sum zaspala. I nakaj 3 mi zvoni telefonot i sum zemala sum se javila, sum si napraila labav muabet i sum spustila slusalica ahahahahah :D
Ostaj majka mi so mi se iznasmea sum ja razbudila sred nok, cekam drugarka mi popladne da mi raskaze so sum i praela muabet :D
Se ubiv od spienje...ej...neverovatna rabota :D

Драга Кајгана,
Денес е голем ден за сите Христијани!
Денес се празнува Преображение Христово! Денес се зајадува грозје или друго овошје откако свештеникот/попот ќе го отпее и благослови.
За многу години нека ни е празникот!
:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom