Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга,

Сообраќајната несреќа од Видал ме натера да помислам на една од работите што ја мразам во животот. Човек сум што следи спорт и што го сака спортот, но кога ги гледам платите од спортистите, трансферите што се прават за секој од нив, ги замразувам повеќе од политичарите.
Не е во ред на планетава ова што се случува, мозокот и паметот на луѓето е милиони пати пониско ценет и платен од нозете и рацете на некоја будала што знае да игра фудбал, кошарка, тенис и тн. Ова излегува дека некој што отепал години во наука и работи нешто од корист за општеството, нема да заработи во целиот живот колку идиотиве што трошат за копачки пред секој натпревар.
Да уништиш кола од 300к и ич кур да не те боли бидејќи си пичлеме со дваесет и кусурот години и заработуваш годишно по 10 такви коли е проблем!
Замисли како е да завршиш факултет во држава како мкд, да работиш на каса во КАМ за 9 бона, а истовремено некое пичлеме со завршено или можеби и без средно образование да биде продаден за 100 милиони и да зема месечна плата од пола милионче, стари викаат судбина, а јас бидејќи не верувам во такви срања го нарекувам ова проблем на општеството.

Драга Кајгана,

Едно седнување на нетов и ми пишала порака сестра ми дека баба ми починала. Ми е криво , не можам на погреб да и отидам, ај здравје на есен ако дојдам во Мк ке појдам на гробишта.

Туку и јас не сум баш најарна , грлово ме боли , се мислев дали да вечерам , се занесувам на диета да се ставам, ама не можам. Ми се јаде Кајги и ке седнам сега и ке јадам , не можам да се стегам и да припаднам.

Мојата среќа во животот достигнува до ниво да не ми се потребни пари за да можам да се дрогирам (или па сиромаштијата добро ми се привикнала на мозокот, или па обратно). Како и да е, доволно е еден филџан кафе за да го осетам ефектот на такихардија, хиперактивност, напнатост. Замисли да почнам да тепам спид, кока, таблети. Па ќе го освојам светот. Небитно. Халуцинирам до даске, замисли печурчиња да истепав, сега математички формули ќе ти пишев тука (како да не, најверојатно би си праел муабет со Кајгана, онака седната до мене, поточно во тавче на масата и ќе си праевме муабет. Ма да и сега не сум далеку од тоа, само шо му пишам сега. Али главната причина за разговорот мислам дека би било тоа што не јадам јајца, па зато би разговарал само). Туку, за шо ќе ти зборав? Ќе ти се жалев? Ќе се фалев? Шо ќе праев? Остај шо да прајш. Добри се деновите кога ќе ја погодиш музиката со атмосферата на денот. Тешки се деновите кога не можиш да си ја погодиш психичката состојба со атмосферата на денот. Ова во наводници треба да оди - ,,Атмосферата на денот‘‘.
Ретки се деновите кога ќе се пронајдеш во ,,Атмосферата на денот‘‘. Ако напишам книга, ете ми наслов. Сега потребно е редослед од поетски досетки започнувајќи со - Ако (ако е сврзник? прилог? ).
Ех, мизантропијо моја!

Факултет секој може да заврши.Земи играј фудбал како Видал да те видам, да не праиме муабет за Роналдо и Меси и сите тие светски играчи.Ова е исто ко да се жалиш зошто син му на сашо има се, а некој со факултет не работи.Тоа е , секој со својата среќа,знаење како да се снајде во поганово општество.Мене не ми е криво што фудбалерите заработуваат толку , туку криво ми е што луѓето уште работат за 9.000 и не си ја чукаат главата дека таа плата им ја вреѓа интелегенцијата и дека треба да излезат на протест и да си бараат покачување зошто со таа плата не можеш дома сметките да ги платиш,ама нема везе.Порано се разочарував и се нервирав зошто сме глупи.Сеа искрено да ви кажам малце ни е, алал да му е на груевски и сашо.9 години ни го зимаат лебот и сега пак да има избори пак ќе ги изгласаат.Е тоа е успех , секоја чест.Затоа демократијата не чини, зошто 10 будали пак се повеќе од 3ца паметни луѓе.Затоа мизеријата ќе си трае.Тие што имаат ќе имаат уште повеќе, а тој што нема ќе работи со факултет и за помалце од 9.000 зошто дома нема за леб и нема веќе избор.И поради сите овие работи што ги набројав сон на секој млад човек е да одлета негде и да не се врати.

Драга Кајгана,
Финалето на Ѕвезде Гранда ќе биде кај нас...... и тоа на стадион:vozbud:

Шо викаш Касаро Сашо е чесен човек и син му со право си го прчи во Монте КАрло на факултет, не не треба да се жалам, треба да го утепа некој тоа треба

Одам некни у конзулатот наш да се сликам за пасош пошто ми беше истечен и глеам на ѕидот закачена рамка "Invest in Macedonia, new business heaven in Europe".

Едвај се уозбилив за сликање, па немој такви сопки богати.

Слушам звезде гранда финалето ќе било кај нас на стадион.
Го минираш со динамит и у еден ден намалуваш број на жители за 5% и креваш комбиниран IQ за 50%.

Драга...

... the life of a cat.

Си седиш кај господарот у скут и наеднаш сфаќаш дека ти мрда опашката. OMG МРДА ОПАШКАТА! Must... stop.. it! Ќе пробам да ја држам! Аааа.... ми бега од рачињата мали. Се нервирам. ЗНАМ! Ќе ја гризнам! Океј... полека... да не примети... ГРИЦ! Ау, боли ова бе! Хм... мора да има друг начин. Ууу ова е добра идеја. Ќе го гризнам газдата за рака и ќе избегам! Да... тоа ќе помогне, зашто не би помогнало, it makes all the sense in the world! Гриц! БЕГАААААААЈ! Хахахааха успеа. Идам на тераса да се изладам малце, не е лесен овој живот.

Само што ги изгледав првите две епизоди од Dark Matter и сфатив дека книгата која почнав да ја пишувам пред година и половина и ја оставив така од очај, е барем пет пати поинтересна и поиновативна.

Ајде, ојдов да пишувам.

Моето не е одмор, моето е road trip. Фамилија распрчкана на сите страни, три држави во неколку недели. „Кога можеш да патуваш 3000 километри, можеш и уште 300 за да ме видиш“. Уште па и се лутат што ме гледаат само 2-3 дена. Ќе станам безобразна, нека смее да се налути некој! :mad:

Драга,

Кога четири саати ќе слушаш муабети за мускули, калории, протеини, вежбање и трчање. Уз пат и некој друг муабет, што е малце тро попродуктивен.
Да ти речам, мило ми е што кога ќе се најдат дечко ми и братучед ми не се лока ракија ко стока и не се тераат муабети за политика. Фала ти Боже, фала ти. Стварно сум ти благодарна што не сум, а и не сум била опкружена во животов со типични македонски мажиња што ретко знаат јадење да си направат, да не збориме за други работи. Почнувајќи од татко ми. Фала ти. :semolam:
Им фалеше во муабетов уште брат ми, кој е во цутот на младоста и арно му текна да си го троши вишокот хормони на трчање и спорт. Почна и сам да си спрема јадење, алелуја. (y)

Ова собириве на ВМРО колку се лоши толку се и добри за мене. Лоши се зашо замараат, спамираат, напињаат, се пуваат, ми го потат курот..., а добри се затоа што си го чистам ФБ-от од непотребниот шлајм. Па добро бе пичка му материна, кога ќе видам девојчиња што се умараат со политички партии и што пропагираат разни глупости абе ми иде да си пукам у слезина. Бем ви стомајки неписмени едни, имате милион попаметни работи во животот. :yid:

И да, ако врне утре ќе убијам некого, зашо преку куров ми е дојден ова дождот. Ја не можам да ги сфатам луѓето што живеат во Англија, најискрено. Таму секој ебан ден врне, тмурно е, облачно, мртво, глупо...
Ај отидов да спијам, нешто наапан сум порано да си легнувам периодов.:kafence:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom