Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
А џе је барок?

Само болен мегаломански ум може да усере единственото нешто што останало со векови кај нас. Веќе сторија на Кале, жал ми е што ништо не ги спречува ни во Чаршијата.

Draga virtuelna,

denes imam mnogu za "bubanje" na fakultetot za koj se odluciv vo "5 do 12" koj i baba mi moze da go zavrsi posto vakvi fakulteti, nali, se zavrsuvaat od "opsta kultura" za razlika od nekoj nakoj ti treba "cel zivot" predhodno da ucis matematika i ne e tolku lesno baba mi da go zavrsi.
Zatoa, da se pokacat platite za licata koi cel zivot ucele matematika.

Дикеј, сепак на крај решив да пијам вчера. Узо, вино, и пиво. Пепел. Се разбудив сабајлево и гледам 30 нотификации, мислев дека сум пишувал нешто вчера на пијано тука, ама добро е ништо нема.

Сонував како му грицкам бицепс на Исус. Не ми е прв пат. Реков дека треба да се закалуѓерам?
420319_1273534674_large.jpg

Некој поназад пишал дека му се иде да си ги ископа очите од темите за дипломска на некои колеги. Среќа нема видено теми за магистерска. :icon_lol:

Интероперабилни објекти за учење, е-комерција, Microsoft Office, оперативни системи, веб технологии, антивирусни програми, социјални мрежи... :confused:
Фали уште да изберат и тема: општо за хардвер и софтвер.

Па и кога аплицираат на оглас за програмери во CV пишуваат каква дипломска и магистерска изработиле. Мене ќе ми е срам да кажам дека магистерската ми била некои од темите што се напишани погоре.
Уште ми се плаче што добив 9-ка за изработка на апликација, а некој 10-ка за е-комерција. :(

Среда/надежи

Од ЕВН некој човек го прегледува броилото
тропа и шушка
излегувам испаничена, мислам ми го крадат точакот
"Девојче, ова влез број 3 е?"

Вo чекaлницaтa нa живoтoт,
прaвдaтa не нoси чaсoвник

(ќе те засакам и ќе мораме да се разделиме
па после ќе се објаснуваме по луѓе)

Замижувам.
Надвор само пролет и ништо друго.
Влезот мириса
на мокри мачиња

Ми треба надеж.
себепосветие
или ручек во Љуц
џигер неизбежен

Прометеј, прости ми

Кајгич, сакаш едно гратис наравоучение? :P
Ни на крај памет да не ти текнало да врзуваш врвка од патика, додека стоиш во автобус. А притоа автобусот шиба - тактички скроз погрешно. :D Шансите се минимални да не завршиш на задните образи. :D
Не за друго, туку пак ќе си останеш со одврзани патики, оти ти е срам случајно пак да не си чучнеш долу. :D

Патем, знаеш колку пати не сум добила кусур во продавница, оти ми било срам да си го побарам? :icon_mrgr: Пуно. :X3: Аспољутно мора да почнам да се бунам за нешто, упм. :noze:

Од тоа да ти е монотоно и досадно секој ден има само една полоша работа....да знаеш дека и наредниот период ќе ти е таков, пошто немаш со што да ја замениш монотонијата.

Кеј,

Да се пофалам.

DSC_0047.jpg

Сега останува да постигнам солидно време. Па одиме на 5х5х5. Очекувам таа да е полесна.

Иначе, јас добра. Деновиве нешто чудна сум си самата себеси. Ама ќе помине.
Уште спијам со пуштено светло. Веќе цел месец. :confused: Ама ќе помине и тоа. Кога-тогаш.
Ти спомнав во понеделник дека по втор пат семестаров ќе одам на факултет? Епа замисли, отидов и професорот не се појави. Ме замолија колегите да продолжам да си седам дома. :D
На сестра ми конечно и се јавија од Гугл дека и нашле проект. Ако го помине и ова интервју, цело лето ќе го помине во Цирих. Многу сум среќна. И горда. She deserves it. :love:

Ми рекоа сум била комплицирана. And I was like 'Добро јутрооо'. :D Не бе, озбилно, што им е на луѓево?

Сречен ден.

Драгиња, користољубиви луѓе на сите страни.
Во комшии ми се, еднаш ме немаа викнато на кафе, чај... а сега кога имаат проблем со компјутерот, на фб, на мобилен по 5-6 пати ѕвонат...:toe:

Драга К,

Ако јас имам АВИОН, при тоа дали јас треба да го паркирам пред кафиЧот за да ме видат сите дека имам? и дека нели знам да возам? :цицки::ROFLMAO:

Тоа се случува во вистинскиот живот само со кола, да можат во кафиЧот ќе ја паркираат за само да бидат видени дека кола возат. :lolzz::lolzz::sramezliv:

Драга кајгана, ти ли си? Како си? Како е кај тебе? -Нема врска шо не ме праша ништо јас ќе и речам оти кај мене е тмурно, врне, а јас паралелно читам книга од Толстој и книга од Џамбазов.

Чао <3

Си се раскомотил на две седишта, на едното ти, на другото целиот твој багаж. Влегуваат луѓе на станица и седнуваат на различни места. Последниот од нив не гo ни регистрираш, а после десет секунди слушаш глас:
- Извини, слободно е?
Учтиво велиш да со насмеан лик, а во себе си најлошиот човек на планетата во моментот. Го мразиш гласот, многу го мразиш. Но, го слушаш повторно:
- Сакаш бонбона?
Веднаш работите стануваат подобри...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom