Ќеј,
Дубаи е најголемата перална за пари. Како? Точно преку градежништво. Нели се покажаја дека многу изградиле. За тие од нас кои сме Капиталисти по професија и читале Адам Смит и слободна економија бла бла, сето се сведува на колкава побарувачка - толкаво производство. Тогаш зошто зјаат празни тоа небодерите во пустината? Каде е побарувачката? Зошто толкава понуда?
Одговорот е: машина за перење на пари. Арапите се некој од најматните и најцинични и најалчни луѓе на светот - следени блиску по овие квалитети, токму од библискиот народ. Добар начин да прикажиш проекти кои вредат миљарди, а во реалноста далеку помалку е точно градежниот сектор. Затоа и во Кина зјаат празни градови. Се чини сите клучни ѕверки го научиле овај рецепт. Па така и нашите. Зајко од Струмица со приватен џет префрли 600.000.000€ во УАЕ, за таму да удри темелник на кула од едно 80етина спрата, кои исто ќе зјаат празни. За ова тој ќе прокнижи ама, минимум едно 3.000.000.000€ во ставките за градежни материјали. Будалите нека си паметуваат.
А фактот шо е збиралиште на курви (и машки и женски) во земја во која апсат за држење за рака на плажа е само јагодата на шлагот. Пошто ко че видите Србинки со цицлаци и Срби кај што стегаат мускули во базени, знајте дека че бидат ебани таму. Почнаа и нашите Македонци со ова. Гордост и чистота наша Православна.
А јас се што сакав и се во што инвестирав во животот, беше права љубов, ќеј и тоа сето мое срце. Ни тоа не го добив за возврат. Сепак не би одел со курвите. Јас сеуште сакам само права љубов и некој да си заспиеш. Тоа ме чини среќен.