Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ДК

Величествените шесторица удрија плафон. Седмиот ќе ги обедини сите, сегашни и поранешни. Седмиот е духот на Кајгана. СтолеД е одамна мртов.

Здраво Кајгана :) Дали ти недостасував?

Лајкав рил испратен од жена ми демек многу смешен. Дали користи пајтон скрипта некоја али у секунда уште 10 ми ги прати кога виде некаква интеракција од моја страна. Сега имам за гледање рандом луѓе како се лизгаат по плочки и сл, кога мажот стои негде сам не го закачај зашто прди, стара баба од некое српско село како колне, нешто од Стефан велешанецот, никана гр некоја гужва по патишта во Грција и слично. Со еден збор, наебав.

Страшно почнува да ме фрустрира отварање на кафичи на мирни локации каде што нема никакви услови да има кафич, прво местото е опколено со куќи кои се навикнати на мирен живот, а не гласна музика до 12 (или 1 петок и сабота), а второ што тој локал кога се отвара не се отвара со паркинг места за сите гости (читај не се отвара со паркинг место за нитуеден гостин). Конкретно се отвараат 2 кафичи одеднаш карши Катастар. Целата таа улица беше со бараки до пред 5 години, но сега сите куќи една по една се продаваат и се дигаат згради на нивно место. Како тоа да не беше доволно, сега се отворија и два кафичи на една од нив и секако нивните гости ги оставаат колите на улицата одма карши кафичот за да може да си ја гледаат колата дур си пијат кафе и ни случајно да поодат 100 метра од паркираната кола до објектот, мора да е тука. Колите се оставени така дебилно да се доволно на улица да сметаат на регуларен сообраќај и да се доволно на тротоар да не може да помине родител со бебе во количка, а да не зборуваме за инвалидски колички, истите значи ќе треба да си ја сменат или страната на тротоарот или улицата на движење или да си се движат по улица добри 50-100 метри во зависност колку гости дебили има кафичот со оставени коли. Патем зборувам за дел каде што нема шанси да не најдеш паркинг, само на 50 метра позади катастар има кафана каде што секогаш има паркинг + бесплатни паркинг места колку сакаш околу самиот катастар странично и позади него. Но не, далеку е тоа, мора да се гледа колата дур се чмае во кафичот. Навидум мали работи, но токму вакви работи го отсликуваат менталитетот на целото општество, тоа е нашиот ментален склоп, нашето размислување и самосвест.

skoro sekogash lugjeto ke ja opravduvaat nivnata nesposobnost so nekoi negativni karakteristiki koi shto drugata strana gi ima.

kao ti si narkoman shto kje zapalish dzodzo posle rabota iako si full produktiven, ama on ne e nerabotnik i kloshar shto u peakot na mladosta trazhi pari od doma za cigari i kafe.

izvini ribo, dvajcata vekje pushime decenija, samo razlichni raboti, ne mi se pravi poshtena...

Драга моја,

Одамна ти немам пишано. Доволно долго тлеев под превезот на СтолеД. Сега кога го читам, стварно ме срамел по форумов бе. Еден од најглупите ликови со уште поглуп ник што успеав да го измислам.

Инаку, ништо се нема сменето од нашата прва средба. Членови се бришат па се појавуваат со нови имиња, мислења се пишуваат па се рециклираат до недоглед. Природен процес јбг.

Драга, отров си. Без кој не можам.

Потпис, Твојот Вампир (покул е од духот :cool:)

Успеав од глупиот автобус и мешање цигари да станам хаос.
Сега уште една тура море за ресет хехе.
Vitamin Sea.

*ne mozelo use ednas da se mergne

Последно уредено:
Mood...

8w3dq%2Fpreview%2F70094300%2Fmain_large.gif

Градскиве ликови само плачат скапо им било сирењето скап им бил зеленчукот, а зборовите овчар и селанец уште ги користат во негативен контекс многу често. Овој народ за брзо време по заслуга ќе купува и краставици на парче, една краставица пола евро

ова го краставиците веќе постои го видов на реклама во хрватски маркет, 0.6 евроценти парче краставица

Малку да освежите со нешто позитивно. :)

When life is but disappointment
And nothing is amusing
The one wild hunt For loneliness
Is a life without gods Is an end without love
Soulless today And soulless tomorrow
We struggle for the joy
Oh, we struggle for the joy
That life is haunted by
Its memories-its meaninglessness
Yearn to be gathered, cracked and saved
A thought for a life time
A thought for a night time
But, what ends when the symbols shatter?
And, who knows what happens to hearts?
But, what ends when the symbols shatter?
And, who knows what happens to hearts?

Последно уредено:
Драга Кајгана,

За твојата 20-годишнина многу стари членови се вратија во твоите прегратки. Некои со истите а некои со нови никови. Тоа ме потсети на времето кога ти беше во цутот на младоста. Дискусиите беа вонвременски и ја топлеа душата на секој што ќе ги прочиташе. Секој пост будеше емоција како првото одење во школо и запознавање со наставничката и другарчињата.

:smirce:

Dear K,

Не напушти чичко Френк Каприо, судијата кој беше олицетворение на добрина, емпатија, и чесност. Подолу само една од многуте трогателни епизоди од неговата судница:

Нека почива во мир.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom