Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Помина точно два сата од кога започна мојата војна со комарциве. Педерите силни биле, ми ја извадија цела крв од мене. И најмалата тронка сон ми ја украдоа вечерва. Им избегав во дневна, барем така мислам Ако нека се радуваат. Можеби ја добија оваа битка но не и војната. Утре со нова тактика.

napien, se pogodi drugarce da me prfrli do rekord bas na nokna 57 i cekam. Ne bev iznenaden koga mi prijde eden podrvo od mene covek 50 godini so kese vo rakata imashe lebovi i rakija vo pola litro recisi ispiena.Mi pobara cigara, ok vikam zemi, moze dve? ok zemi dve.. sedna do mene, mu palam cigarata i gledame u prazno.. onaa bash za tebe, mi vika nasocuvajki kon devojkata na reklamata goldenpoint i taa do nea sproti nas. Da vikam moja e glej kako me gleda. Pocna da se smee ko.. toa sto e. So praish mu vikam sto avtobus cekash. Jas cekam da zavrne mi vika. Sme se nashle i jas toa go cekam. A kade zivees? Pak mi go odbegna prasanjeto i prodolzivme nekoj glup muabet. Ne deka morav ama sakav da go razberam. Ubavo mi bese negvoto drustvo iako tie sto cekaa na buskata verojatno si mislea deka e pijanica sto me davi a jas ne sakam da bidam grub. Mnogu me interesirase kako razmisluva, zoso go pravi toa sto go pravi, indirekno bez da go navredam probuvav da go sfatam.. ok vikam jas odam vo butel ti kade odis, doma vika isto kako i ti. Me prasa sto praam u zivotot vikam eve na elektro imam uste diplomska probuvam praksi da se snajdam vo zivotov, i konecno mi spomna deka ima dva sina koi se malku postari od mene i ziveele so majkata a inaku e razveden. Se mi stana jasno. Prodolzivme so glup muabet se smeese ko zelen ama mislam deka bese svesen za toa kako izgleda. Za toa kratko vreme kako da stanavme najdobri drugari, mi stigna 57, mi vika znaes kako se vikam taka, ako me vidish drugpat, da vikam Zoran se gledame vo naredna prilika, mi ja fati rakata se pozdravivme ko da sme vojuvale zaedno i si otidov.

Ебаве и џандари и станари и сите што ви сметаат и деца и младичи, а гајдите и вуферите од Калипсо ви се приспивалка. Ко дома на сред дневна да ви се плеснал некој, јебао вас социјалистички менталитет.

11222892_1722062574687872_7852647943675006677_n.jpg

Ништо неам да кажам, само да се обележит моментов, нездрава работа.:pos:

Кеј

Кога мислиш веќе го допреле дното сепак повторно анима мунди успева да изненади. Само што споредија јадење месо со расизам, геноцид и семејно насилство. Страшно.:facepalm::facepalm::facepalm::pov::pov:

Драа,
Наминав да ти кажам дека си го кратам материјалот полека за нареден семестар, не е ништо чудно де не знам што толку другаркиве паѓаат во трансови кога ќе им кажам.Конечно ми ги сменија гумите на точакот па вечер да се издувам малце. И крофни ќе им правам после дома, нека си живеат луѓето дебели ама среќни јас не се откажувам, веќе 1 месец без нездрава храна и одлично се осеќам. :kafence:
Лето за промени, лето за здрави навики.:anco:
Се осеќам ко кампања на владава. Ајт доста е од мене, отидов
:motorce:

ДК,

11692678_941557149233857_2992631882928178740_n.jpg

Не дека сум бездушен, ама ја претераа. Оти не сфаќаат дека човекот бил карнивор и карнивор ќе остане. Оти сите вегани пијат дополнителни витамини и минерали, оти ако не пијаат ќе се испоболат, затоа што тревата што ја јадат не содржи доволно витамини и минерали кои се потребани на нашето тело. Сакам животни, ама јас сум така растен. Јас без сирење не можам да се замислам себе си. Ниту без млеко. Без месо хм може еднаш на две недели, ама веган не братче. До завчера расправаа за чаша млеко што требало да претпи еден вол и една крава. Да добро читате еден вол. И ми велат дека и ветеринари имало во тоа АнимаМундито. Кои ветеринари, може ветеринарни техничари кои мислат дека се знаат, а најчесто живеат во заблуда. Одела таа (или тој = ака админот) во кафик и нарачувала кафе со соја. :tapp::facepalm:. Оти кравата морала да се отели за да имала млеко. Алооо, дедо ми чуваше крави и добро сум запознат со тие работи. Кога ќе закаснеше да ја измолзи од вимето и капеше млеко, а да не спомнувам кравата шталска ака стелна.
А и кои се фаци даваат лајк на страната не сте свесни. Посебно таа Биљана, штета што не ја наоѓам сликата, сето ретарди кои чкрапаат по тоа тастатурата без да размислат ни секунд што пишале и дали тоа треба да се постира.
Жал.

Драга Кајгана,
Постојат личности кои се појавуваат на одредено време колку да покажат дека постојат, а за тоа да биде повпечатливо упатуваат и навреди и мислат дека се којзнае колку интересни, популарни, моќни..............., а истите сељаци уствари не сфаќаат колку се небитни. За жалење се.

:)

Јас кога зборам дека од кога поскапе марихуаната луѓево почнаа да стрепаат и да се акаат од земја буквално.Те протести за овој , те за оној.Што убаво беше на времето кој се изнервира за било што си иде за 300 си зема една тројка си се праи гипс и не му текнува да се изнервира во наредните 2 дена.А сеа за 500 денари ќе трпиш нервоза и вакви булшитови од неартикулисани персони што повеќе се залагаат за кучено што протестираше отколку своите права во државава , јебига. Не дека оправдам тоа што им го прават на животните во Скопјево , али ти да ми се мешаш у јеловник е више претеризам.Јади ти ако сакаш и крекери за кучиња и мачки , ама не ме мешај мене.

Го потекоа со оној Филип од ФИНКИ. Завршил на ФИНКИ со 10,00 и државата не се грижела за него, не можел работа да најде.

:(

А колеги негови со просек 6,70 што ги познавам и уште незавршени како успеваат да работат бази на податоци, мрежи, рутирање, свичирање, или па и си отворија свои приватни фирми за програмирање?

Што побрзо сфатат дечиштава а и луѓево, општо, дека за оваа занатска струка како IT просекот ти вреди колку ќеса у лет на улица, тоа подобро. Еве, ќе излезел у странство да бара работа, нека пише после колку прашања ќе добие за просекот а колку прашања ќе добие за „кажи ни, што знаеш да направиш во врска со...“.

Драга...

... ептен се напињам коа сакам да си ја слушнам Нирвана од Јелена Розга, ќе пишам на YouTube, и ми искачаат видеа од некој глуп бенд тамо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom