napien, se pogodi drugarce da me prfrli do rekord bas na nokna 57 i cekam. Ne bev iznenaden koga mi prijde eden podrvo od mene covek 50 godini so kese vo rakata imashe lebovi i rakija vo pola litro recisi ispiena.Mi pobara cigara, ok vikam zemi, moze dve? ok zemi dve.. sedna do mene, mu palam cigarata i gledame u prazno.. onaa bash za tebe, mi vika nasocuvajki kon devojkata na reklamata goldenpoint i taa do nea sproti nas. Da vikam moja e glej kako me gleda. Pocna da se smee ko.. toa sto e. So praish mu vikam sto avtobus cekash. Jas cekam da zavrne mi vika. Sme se nashle i jas toa go cekam. A kade zivees? Pak mi go odbegna prasanjeto i prodolzivme nekoj glup muabet. Ne deka morav ama sakav da go razberam. Ubavo mi bese negvoto drustvo iako tie sto cekaa na buskata verojatno si mislea deka e pijanica sto me davi a jas ne sakam da bidam grub. Mnogu me interesirase kako razmisluva, zoso go pravi toa sto go pravi, indirekno bez da go navredam probuvav da go sfatam.. ok vikam jas odam vo butel ti kade odis, doma vika isto kako i ti. Me prasa sto praam u zivotot vikam eve na elektro imam uste diplomska probuvam praksi da se snajdam vo zivotov, i konecno mi spomna deka ima dva sina koi se malku postari od mene i ziveele so majkata a inaku e razveden. Se mi stana jasno. Prodolzivme so glup muabet se smeese ko zelen ama mislam deka bese svesen za toa kako izgleda. Za toa kratko vreme kako da stanavme najdobri drugari, mi stigna 57, mi vika znaes kako se vikam taka, ako me vidish drugpat, da vikam Zoran se gledame vo naredna prilika, mi ja fati rakata se pozdravivme ko da sme vojuvale zaedno i si otidov.