Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
......Уште ли бе има празници по Богу? Златно си бев на бан одмор од форумо 7 дена си викам тамн да минат празниците. А оно...:facepalm: Приќења ми се моментално. Ај иам хитна работа...

Од наредна година да воведат и психолошки тест за тие што скокаат по крстот или да се укине оваа работа.

Натегање за крстот како мали деца за играчка, а на друга страна пак крстот во базенот го барале 40 минути. :pos:

3mks2w.gif

Верник сум, ретко одам во црква. Моиве сабајле викаат ајде да одиме и викам ајде, не сум одел во црква за празник сигурно едно 5-6 години.
Стојам, попот си пее и до мене два-тројца кажуваат вицеви од типот Што студираш? - Стоматолошки. Па кој кур ми гледаш забите, кога си доктор за стомак? Хахаха.

Тешко дека би отишол пак во скоро време на збирштина од малограѓани.

Ајде ќе го истрпиме и денов некако и одмор некој месец од лакрдијата "верници по социјални медиуми".

Наместо да се постираат видеа од градовиве и селава со смешки и дебилизми од фрлање по крстО, најактивна тема моментално е ПРОБЛЕМИ СО ПЕНИСОТ.

Сфаќаш колку си длабоко во тиња кога три пати по ред ќе го пуштиш ова, а не си слушал шабанарија со децении....
Среќа што кратко трае и сонце те огрева брзо....фала Богу.....не дека не те копка.....

Ништо не ми оди годинава.
Никој не ми враќа на апликациите за работа, тие што ми враќаат кажуваат одлична си ама немам пари да те платам, мачето ми го отруја, овој еден шо го свиѓам не ме прифаќа на фб, овие шо им пишувам за производи за лице исто не ми враќаат, телефонот ми е пред умирање, сфаќам дека сум била заљубена во човек шо не знае еден муабет да сврзи и лицето ми се чини дека никогаш нема да си го оправам од лузниве, капак на се не јадам шеќер и не пијам алкохол скоро месец дена пошо докторкава сака пред да ме прати на магнетна да види случајно шеќер да не имам.

Дојдов само да се пожалам Кајги.
Ама не губам надеж. Никако тоа.
Остани ми со здравје.

Едно нешто што сфатив откако стапив во редовен работен однос е дека пријателите секогаш бараат изговори дека се презафатени и немаат време за одржување на старите врски. Или у превод - некои луѓе ќе бараат слободно време за да се со вас, додека други ќе го створат истото.
Ова второво е чист мит.

ДК
Ако немаш место во фрижидер остај ги работите на тераса да ти се изладат, проверено дека работи by me,купив пиво кое беше топло го ојстајв на тераса, се напрај камен за 20 мин исто ко да го остајв во длабокото од фрижидерот да се лади.

I don't know who needs to hear this but you matter, you are loved, you are accepted, there are people who care for you, people who want to help you, референдумот не успеа и државата е окупирана од корумпирани политичари што треба да лежат доживотна робија, you can do it, секогаш има сонце после дождот, everything will be alright, don't give up, be positive.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom