Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Среќен роденден Будимир - Будо Јоловиќ. Најдобриот кошаркарски бек што земјава некогаш го видела. Бавниот улаз, меките положувања и неколкуте тепачки во дискотека, засекогаш ќе бидат врежани во меморијата на гостиварци.

Screenshot_20171004-162709.png

Screenshot_20171004-162713.png

ДК,
го имаме киксот на денот. Ромско лето. Временцето пријатно, си седиш во бар и си пиеш пивце. На соседната маса седнуваат тројца типчиња. Еден во полициска униформа, а другите двајца цивилно облечени. Седнуваат двајцата цивили на една страна, а џандаров сам на другата. Цивиливе порачуваат 2 кригли пиво, а полицаецов кафе и кока-кола. И келнерчево им носи пијачките после 5 минути и ги послужува. Сигурно порачаа и фстаци, па по 2 минути им носи една чинија полна со фстаци и една празна. Полнава чинија ја става пред двајцата со пивото, а празната ја остава речиси пред џандарот.
Еден од цивилите праша: „За кој е оваа празнава?“
И тука моментот на денот. По автоматизам келнерчево одговора: „ За ѓубрето!“.

Многу е гадно кога ќе се задавиш од пиво и ќе ти излези пола голтка низ носот. :toe:

Драга кајгана
Џабе ми се 4 аларми од 5 до 5:15 кога око не ми се отвара.
Палам цигарата мијам лице и искачам, а надвор црна темница.
На автобуска само јас и старци пред пензија и кога ке ми текне со кого сум прва смена ми доаѓа у 21 да се качам, ама ете пак на работа исто како вчера

Знаеш зошто веќе не ми се живее во ова земја, зошто сите лигуши станаа главни фаци во градот, причината се знае.

Ригил си е добар,немам проблем,ама Филе е жива досада,секои 2 минути постира само колку е лошо . Откако избега од фудбалот,а добро му идеше,забега политика со анти-ВМРО,лоша Македонија,сега со Шпанија . Чоече,забеган си?! СМИРЕНО !!!

Драга,

додека пиеме кафе на тераса, Мајка ми дава безброј причини зошто не сака есен. Кај и да е веќе ќе ги собере пластичните столици и масата и ќе ги складира во гаражата да чекаат подобри времиња, а ритуалот ќе нѝ се префрли внатре.
Вели дека го мрази сивилото и тмурноста, и дождот и калта, и ветрот што ѝ постила лисја пред куќа и зад неа. Сепак мислам дека најмногу ѝ е за цвеќињата, животецот им е веќе при крај, а тоа значи празни саксии и голи ѕидови...
Јас пак, не сум како нејзините петунии, а уште помалку цвеќе за мирисање. Мене сега ми е сезона, живнувам, октомври никогаш не ме разочарал, а наутро студот ми штипе образи (барем некој го прави тоа, хехехе). Плус, си најдов дома еден прекрасен чадор, го донеле од туѓина, патувал 1700 км и останал забутан во фиока, никој не го приметил, не го зел. Целиот е црн и испишан со зборовите: Singing in the rain. Сега уште дожд да заврне, па ќе се дружиме...
Читам некој крими роман, мистерии и обдукции, мртвите ги учат живите.
Во меѓувреме, го слушам Лиам.
Со внук ми ги возиме неговите метални автомобилчиња на импровизирана стаза од перничиња и постелнина. Веќе три години како ми го разубавува животов...
Си купив блуза со срциња. Еј со срциња. Да ми кажуваше некој дека таква ќе купам ќе го направев будала.
Луѓето се менуваат кајги и понекогаш тоа и не е толку лошо.
Пред некој период мачката кај баба ми се омачи. Татко ми донел едно дома. Малку е ѓаволесто, често лежи на патосницата пред врата и набљудува. Го викаме Луцифер, Луци...

Х.

Драгче,
кога си во друштво со вистински луѓе и имаш со кого да си прозбориш за теми кои те интресираат, работа, живот и т.н... е па среќата ти сјае во очите, излегува низ уши и така полн со енергија и конечно го чуствуваш воздухот.
Среќна сум што имам такви луѓе!

Работи што се откриваат во 6 саат сабајле:

Ако пишеш "Македонија" на гиф делот на фејсбук, добиваш гиф од.......Алиса во Земјата на чудата....генијално!

upload_2017-10-6_6-7-45.png

@Slavoforum
22195298_929286903876309_9102344872702353065_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom