Драг иден јас/Драга идна јас...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
куча посо, посо куча ето шта знам ништа не знам а г'џе да знам

Биди бесчувствително копиле, не се замарај за другите како што и тие не се замараат за тебе и уживај во животот. :)

Гледај помалце зборви,помалце откривај за себе....биди поцврст,истепај се барем еднаш во животот,чисто да видиш како е :) Помалце пцуј,зш ќе мислет твојте дек си дете на Сатаната,а не нивно.....и најбитното,преселисе 3000 км северно од Македонија :)

Гледај помалце зборви,помалце откривај за себе....биди поцврст,истепај се барем еднаш во животот,чисто да видиш како е :) Помалце пцуј,зш ќе мислет твојте дек си дете на Сатаната,а не нивно.....и најбитното,роди се 3000 км северно од Македонија :)
Не може...рачунај дека веќе си роден.

Гледај помалце зборви,помалце откривај за себе....биди поцврст,истепај се барем еднаш во животот,чисто да видиш како е :) Помалце пцуј,зш ќе мислет твојте дек си дете на Сатаната,а не нивно.....и најбитното,роди се 3000 км северно од Македонија :)
Му даваш совети на идниот ти за година, две, пет, десет, не на идниот ти во некој друг живот.
Можеш да кажеш пресели се, ама не можеш да кажеш роди се... :)

Драга идна јас, се надевам дека ти, за разлика од мене, ќе знаеш малку повеќе да го користиш тоа мозочето... Џабе ти е се што мислиш и збориш, кога на крај, во дадениот момент, пак ја одигруваш погрешната карта. На луѓето обично им е тешко да изберат помеѓу она што им го вели срцето или разумот. Јас се надевам дека ти секогаш ќе бираш меѓу тие две, а не онака како што правам јас, интуитивно.
Друго, се надевам дека се стабилизираш психички. Добро би било за тебе, пошто тие нагли промени на расположението можат стварно да те полудат и тебе и луѓето околу тебе, верувај ми.
Трето, би ти препорачала малку повеќе да внимаваш со какви луѓе се зближуваш, и самата виде што ми се случи мене пред некој ден, не би сакала и ти да поминуваш низ такви срања. Биди им пријател на сите, но не ги сметај сите за пријатели. Постојат многу што во тоа пријателство влегуваат со задни намери.
Четврто, би можела малку помалку да зборуваш... твојата комуникативност може да остави погрешен впечаток кај некои луѓе... повторувам, сети се што ми се случи мене.
Петто, ти посакувам да успееш да ја добиеш онаа нијанса на црвена боја на коса за која сонувам.
И шесто, дај бе ослабни бар уште 5-6 килца :)
Поздрав,
Лав ју вери мач

Ало брат, 35 години имаш! Престани да пиеш Несквик и да јадеш Киндер јајца веќе!
зошто? баш убава навика, до крај на живот да си ги јадеш:LOL:

Немој да заборавиш што си наумил, дека уште сеа имаме планови. Да не си ги погазам некои зборови, да не тргнам во погрешни насоки. Да се потпирам на смиреноста и посматрањето. Да се борам за повеќе, но да сум задоволен со тоа што го имам. Да си гледам своја работа и да бидам помалце лесноискористлив, ова не сум сигурен дека е збор. И да не ги зимам за озбилно овие совети, ваљда ќе бидам повозрасен и поискусен да знам што да правам. Ваљда.

Издржи да не извршиш самоубиство, не му ќути на никој и бори се за тоа што ти треба или го сакаш. Немој да се залетуваш по секоја што нема никаква иднина со тебе... И к*р да не те боли за ништо, од премногу замарање и мене ми попуштија живците...
И оди лечи се да не останеш психопат :D

драг Јас

Се надевам дека си остана да си живееш по истите принципи како што живеам јас, сигурно ги знаеш да не ти ги повторувам по којзнае кој пат :), ај заеби ти принципи дај да продолжам понатака. се надевам дека си работиш некоја работа која те прави колку толку среќен или пак ти даваат многу пари па можеш да компензираш колку толку :icon_mrgr:
ај да не го тупам многу не ги заборавај следниве неколку работи:
- Што подалеку толку подобро!
- Никој не е вечен!
- Што е твое ќе си дојде (кога тогаш сеа може некогаш ќе треба да чекаш малку повеќе но ќе биде)
- Што се не било па ... да не биде.
и најважното:
- Верен до крај!
Поздрав
Јас

П.С
во случај да си се откажал од принципите по кој живеам нема многу да ме разочараш но да знаеш ти си веќе друга личност но не се срами од себе јбг не си крив што си се родил на погрешно место и во погрешно време но не заборавај ништо не е вечно...
П.П.С
е да и не заборавај германскиот јазик е многу лесен но има многу шетање :pos:

Драга идна јас
Се надевам дека си престанала да се замараш со дотичната особа која ти го сјеба животот. Дека конечно си баталила школото и работиш некоја работа што има врска барем со некој дел од твоето образование, сеуште си во твоето ти мило Скопје и не си го фатила џадето надвор од земјава. Не заборавај ако не си отишла до сега дека мораш да ја видиш Јапонија (уште таа дестинација ни остана од замислените). Не се замарај со годините и препушти се на зрелоста, уживај во животот како што знаеш и умееш. Не им одавај значение на ситните личности - не ти се потребни. Помагај на сите по заслуга, а не од општа култура. Качи се на ајфелова и со погледот собери колку што може повеќе. Секое лето на доообар одмор немој да си штедела за тоа - не вреди. И кога ќе бидеш со некој гледај да го заслужува твоето внимание, не е се во убавината има нешто и во главата. Првата е минлива работа, а со втората се гради заедница. Научи да бордаш време ти е!!!
И не ми смислувај изговори секоја зима дека неможеш да одиш некаде, зошто е ладно. Направи го патувањето низ Македонија што го планираш три години веќе - редно е. Смеј се, патувај, дружи се и сакај си ги блиските - зошто тие вредат најмногу...... И не го разгалувај внук ти премногу - знам дека ти е слабост.

Искрено твоја
таа блесавата ти
:pipi:

Драга јас

"You will know you made the right decision when you pick the hardest and most painful choice but your heart is at peace."
Се дур се придржуваш во животот до своите верувања и убедувања, се дур срцето ти е мирно и можеш мирно да спиеш навечер, се дур не дозволуваш да се менуваш себе си за да задоволиш себични потеби на други луѓе, се дур си веруваш себе си и на своите инстинкти знаеш дека си на прав пат.
"Kill them with kindness and bury them with success"
Секогаш биди фина и културна со луѓето, давај им друга шанса кога те разочарале од првиот впечаток, имај на ум дека нивниот живот не е бајка - секој може да има лош ден.
Прости им ако не знаеле подобро, запомни кој ти забил нож во грб and watch karma do it's thing.
;)

Love ya.
Me.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom