Доверба

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Довербата лесно се губи, тешко се стекнува, ако нема доверба помеѓу двајцата партнери во врска подобро е сето тоа да прекине односно како што рекле старите боље спречити него лечити.

Довербата е нешто кое мн тешко се стекнува и мн лесно се губи на пр. јас немам доверба моментално ниту во мојата сопствена сенка пошто сум се изгорел мн пати така што постапував лековерно и наивно е сега ку*ац така сега не верувам на никого и кон се се поставувам сомничаво и не сакам повторно да се изгорам....
Врската е проект на довербата и ако се нема доверба нема ни врска односно ако се создади нешто такво не е врска туку залажување на мозокот..

Јас сум секогаш искрена бидејќи сметам дека е тоа најдобар механизам за самозаштита, иако можеби ви звучи апсурдно, ТВРДАМ ДЕКА Е ТАКА. Сепак, малку потешко се отворам пред други луѓе, значи она што го кажувам и покажувам е 100% точно, но сепак е само делче од сликата додека навистина да ја дадам довербата некому и во целост да се покажам.

Јас еве со дечко ми одам 2 години и сеуште сум недоверлива:toe: не само во врска со него туку и за други работи сум недоверлива, зошто многу луѓе (пријатели) ме имат лажено :tapp:

Немам доверба во поголем број од луѓето.Можам само да се преправам дека им верувам.За останатата мала група на доверливи луѓе можам да кажам дека таа секогаш е се помала и помала.Затоа што на секои 5 елиминирани доаѓа еден нов.Така да... дис ворлд сакс.

Немам тајни и отворен сум во врска со се, ако ме прашаат :)

Jas stvarno mn.im veruvam na lugeto, ponekad i gresam, znam ama toa e. A vo vrskata celosno se prpustam i stvarno imam doverba vo partnerot, a znam deka i on ima vo mene. Toa go rascistivme uste na pocetokot, kazi si se sto imas, otvoreno i gotovo. Nema lazenje, nema krienje.

Повеќе верувам отколку што не верувам, ама многу ми зависи од личноста. Оставам резерва затоа што знам дека некогаш сум излажала, но и дека сум била излажана. Ако се работи за помалку битни работи тогаш не напнувам, ама ако ми е нешто многу битно жива досада сум додека не се расчистат работите. Е по признавањето понатаму е заебано... :)

доверба имам само во себеси .. :) ноубади елс .. ни мама ни тато хахах

Nudam ljubov preku doverba,ne sakam da ima nikakvi tajni pomegu nas ,ama bas nikakvi mislam deka nema poteba od tajni,potreban e celosna otvorenost pomegu partnerite,a toa kolku vreme mi treba da se otvoram zavisi od partnerot... jas se mu kazuvam na moeto ligle:back:,verovatno zasluzil so negovoto odnesuvanje da ja stekne mojata doverba:pipi:

on mi veruva na mene.........a ja i po 2 godini kako drugar iako go znam ne mu veruvam...............
ne mu se doveruvam.........
a on mene da.....
zenska rabota

Зошто девојките не веруваат?

Ednostavno mnogu citav i svativ deka devojkite ne veruvaat deka postojat i decki sto im se verni na svoite devojki eve da trgnam od sebe nemam grev napraveno dodeka sum ljubel i nema da napravam takov sum nemam srce da ja izneveram devojka mi sto mislete decki i devojki povelete

Веруваат другар, само се во свое време. И тие сакаат да манипулираат малку, да тактизираат со машките. Уживај, има и добри цури.:wink:

А бе до кога со генерализации? Тоа е индивидуално. Јас на пример, секогаш имам доверба и секогаш му верувам на дечкото и така пристапувам со ставот дека не би ме изневерил. А девојките што не веруваат, тоа е најверојатно затоа што биле изгорени и повредени и изгубиле верба во спротивниот пол. Па и се случува и машки да бидат недоверливи и да не веруваат па никому ништо. Никогаш не сум имала проблем со недоверба, напротив тој сегмент од врската секогаш функционирал беспрекорно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom