Доверба " LapTop "

• Креатор на темата Креатор на темата Extream
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Веб-сајт
www.ekarta.com.mk
Која фирма произведува нај добар, нај издржлив LapТоп.
И се разбира и некој коментар.

msi_gx600.gif

Јас ке гласам за MSI LapTop.

Мојот е ASUS (задоволна сум), а меѓу подобрите имам слушано дека се HP и Dell, ама не знам колку е тоа вистина.

HP и Dell според мене, но повеќе ми се допаѓаат Dell у дизајн.

Јас имам Fujitsu Siemens и сум презадоволен ама донесен е од странство,има знакче "Provided by The European Union" .Него му го доделувам третото место,а на прво и второ се Dell и HP.

Сум имал 3 до сега... Најмногу овај последниов Dell (го имам 2 години), а пред него имав Gateway и Acer. Нема некоја којзнае каква разлика. Gateway се произведени од HP за Американски пазар. Acer си е прикаска за себе. Па не е до марката колку што е до животното помеѓу компјутерот и столчето :smir:.

Имаше некоја заборавена серија на DualCore да се купи со ваучерите од АМЦ и беа 45.000 денари (читај прескапи). Инаку за Дел увозник е Макпетрол и Lancom. A јас мојот го зедов од Америка.

Па секоја фирма си прави и евтини а и скапи (поквалитетни) лаптопи така да ако се избере некој поскап нема утка.

А според мене најдобри лаптопи се од IBM Thinkpad серијата. Поцврст, поквалитетен лаптоп до сега немам сретнато.

Да ве видам направете му на вашиот лаптоп.

Тошиба. Одличен квалитет и прифатливи цени.

Sony Vaio на прво место, па после доаѓаат, HP, DELL, Toshiba, после нив сите останати. Јас имам Sony Vaio, и сум многу задоволен. Не треба да спомнувам дека имаат и дефинитивно најдобри екрани со најдобар контраст и бои нели? :)

IBM, да не речам...Lenovo.
А еве и доказ:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom