DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Па ево уште една една да изиграм требаи 10 партии се на се ќе имам изиграно. :D

Мислев на тоа шо почнаја прв бан или прв пик да е Тинкер во про утакмициве, како шо беше Ембер пред пачов.

Па така појасни на шо мислиш да го ебам :D Инаку не ми се верува... Не е херојот за прв пик зашто има премногу counteri кои можат да се земат после (Доом, Сторм, Спектре, итн) , а за бан само против тим шо знај да го изигра убаво

Па така појасни на шо мислиш да го ебам :D Инаку не ми се верува... Не е херојот за прв пик зашто има премногу counteri кои можат да се земат после (Доом, Сторм, Спектре, итн) , а за бан само против тим шо знај да го изигра убаво
Се согласувам дека има counter за Тинкер, ама колку шо видов на турниров овај, секоја партија каде шо играше navi и fnatic, прв бан на противничкиот тим му беше Тинкер. Исто сега и rtz го играше против vg, втора партија и ептен лесно ја тепаа партијата eg, најповеќе заради Тинкерот.

Ево почнува DK - EG, се кладам дека прв бан на DK ќе им е Тинкерот, бидејќи Mushi не знае да го игра. :D edit: Сепак не. :)

Се согласувам дека има counter за Тинкер, ама колку шо видов на турниров овај, секоја партија каде шо играше navi и fnatic, прв бан на противничкиот тим му беше Тинкер. Исто сега и rtz го играше против vg, втора партија и ептен лесно ја тепаа партијата eg, најповеќе заради Тинкерот.

Ево почнува DK - EG, се кладам дека прв бан на DK ќе им е Тинкерот, бидејќи Mushi не знае да го игра. :D

Абе ДК се друга приказна сега :) Ајде да видиме...само да не биди 3-0

Зошто EG така лесно се предадоа?
А што ке правеа понатаму кога 2 пати со ред тим вајп го кркаја?
Ептен глупаво изиграја зошто мнгоу агресивно се поставија. Ок, вроди со плод, им ги рушија сите кули, ама не требаше толку агресивно за бараките, и онака ДК имаше бкб.
Му фалеше уште куриас.

А што ке правеа понатаму кога 2 пати со ред тим вајп го кркаја?
Ептен глупаво изиграја зошто мнгоу агресивно се поставија. Ок, вроди со плод, им ги рушија сите кули, ама не требаше толку агресивно за бараките, и онака ДК имаше бкб.
Му фалеше уште куриас.
Мораја да тургет порано.Муши имаше батлфјури уште тогаш им беше тешко да тургет а да не зборвиме покасно, да го остаеја да исфармат уште 1 батлфјури или кристалис.DK имаја 4 late game херои, а EG ниеден, немаја шанса late game, мораја да му турнет бараки рано, фејлнаја 2 пати и толку е од таа партија.

Мораја да тургет порано.Муши имаше батлфјури уште тогаш им беше тешко да тургет а да не зборвиме покасно, да го остаеја да исфармат уште 1 батлфјури или кристалис.DK имаја 4 late game херои, а EG ниеден, немаја шанса late game, мораја да му турнет бараки рано, фејлнаја 2 пати и толку е од таа партија.
ДК и Абадон, воопшто не се слаби лејт гејм. Требаше само уште некоја минутка да пофарма ДК и тоа беше тоа. Пример можеа да турнат рошан, и онака дк беа напикани у база. А муши можеа во 2 потези да го решат после :)

ДК и Абадон, воопшто не се слаби лејт гејм. Требаше само уште некоја минутка да пофарма ДК и тоа беше тоа. Пример можеа да турнат рошан, и онака дк беа напикани у база. А муши можеа во 2 потези да го решат после :)
Да, рошан можеа да го земет, многу лесно ке му беше со вардој од веномансер, ама late game +35 мин немаја никаква шанса, DK и Abbadon се шала за ember покасно...

DK се стварно god-tier тим ова година, без конкуренција.Уште од war3 DotA BurNing ми е омилен играч, неубо ми падна после TI3 ко изјави дека ке се пензионират, ама ова година во DK се најјаките играчи од Кина собрани во еден тим, според мене 80 % го земет TI4.BurNing малу ја еба ова партија на почетокот со Lycan mid против rtz ама се вратија после.:D

Bite the pillow
1402273897630.jpg

1234367_641102402586670_381120559_n.jpg

Кога и да ја видам сликава, замалвам од смеење еј. Каква фаца чоече :pos::pos::pos:

Штета што нема да можам да гледам Г5 :( Се надевам дека EG ќе победат (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom