DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Да да, Doom со hex и force staff... А во случај Storm да земе hex, па и не е баш невообичаено bkb за Riki, huh? И ондак што ќе прави Storm?

Btw, штотуку ги тестирав Void vs Doom.

Void: Agi boots, Mjolnir, Butterfly, Daedalus, Desolator & MKB
Doom: Phase boots, Assault Cuirass, Heart, Shivas, Radiance & Heaven's Halberd

Ако Void скокне прв и го фати во сфера - Void тепа.

а да го тестираш думот со 2 харта не ќе биде лошо м? наместо heaven's halberd ?

а да го тестираш думот со 2 харта не ќе биде лошо м? наместо heaven's halberd ?
Тешко веројатно дека некој би правел 2 харта на Doom во нормална игра, но ајде. Наместо кој ајтем да биде вториот харт?

Да да, Doom со hex и force staff... А во случај Storm да земе hex, па и не е баш невообичаено bkb за Riki, huh? И ондак што ќе прави Storm?

Btw, штотуку ги тестирав Void vs Doom.

Void: Agi boots, Mjolnir, Butterfly, Daedalus, Desolator & MKB
Doom: Phase boots, Assault Cuirass, Heart, Shivas, Radiance & Heaven's Halberd

Ако Void скокне прв и го фати во сфера - Void тепа.

Зошто тестираш со итеми кои ти ги сакаш? И ако направам со доом хекс значи дека секако тепам против рики па зошто да не го направам? за 1 на 1? Ми треба повеќе дмг милиш? Со улти од дум како што кажав си обичен крип и како таков гиниш во 10 секунди... А во случај да земе рики бкб неможи сторм гхост скептер да земи? Или па зошто би правел дум халберд при мкб на воид...или па радианса за 1 на 1... Значи стварно не трескај глупости сам погоре си кажа дека кој прв скока тој тепа.. и така е..значи нема нај јак херој за 1 на 1...

Зошто тестираш со итеми кои ти ги сакаш? И ако направам со доом хекс значи дека секако тепам против рики па зошто да не го направам? за 1 на 1? Ми треба повеќе дмг милиш? Со улти од дум како што кажав си обичен крип и како таков гиниш во 10 секунди... А во случај сторм да земе рики бкб неможи сторм гхост скептер да земи? Или па зошто би правел дум халберд при мкб на воид...или па радианса за 1 на 1... Значи стварно не трескај глупости сам погоре си кажа дека кој прв скока тој тепа.. и така е..значи нема нај јак херој за 1 на 1...
Damon_eyeroll.gif

Фала богу се одкажа... Можеби во иднина ќе научиш нешто повеќе за дотава и ќе сватиш дека не си во право
Ајде господине дота-про, дај линк од твојот dotabuff да те видиме колку си стварно добар, или само на празно се правиш дека се' знаеш?

Според овој dotabuff имаш изиграно само 2 меча со Void. Зошто пробуваш да ме контрираш дека Void не е најјакиот херој во играта 1v1 без да го играш?

А што те тера да мислиш дека јас немам играно со воид уствари? Дота играм од пред 8 години... И мислиш во тие 8 години немам игран воид повеќе од 10 пати? И не преферирам да играм хард кери херои како што можиш да видиш пошто несакам да фармам цела партија и да не правам ништо додека базата ми се распаѓа... А тоа се случува секогаш во паблик така да... За друг пат да знаеш...размисли прво што сакаш да кажеш... размисли пак... преслушај се уште еднаш... пак размисли..и после постирај нешто па можи ќе ти држи вода некако

Абе ти со 400 игри и ми кажуваш кој е појак херој, зошто ја уствари се замарам?
А што те тера да мислиш дека јас немам играно со воид уствари? Дота играм од пред 8 години... И мислиш во тие 8 години немам игран воид повеќе од 10 пати? И не преферирам да играм хард кери херои како што можиш да видиш пошто несакам да фармам цела партија и да не правам ништо додека базата ми се распаѓа... А тоа се случува секогаш во паблик така да... За друг пат да знаеш...размисли прво што сакаш да кажеш... размисли пак... преслушај се уште еднаш... пак размисли..и после постирај нешто па можи ќе ти држи вода некако

Затоа у топ 15 херои ти се storm, naix, chaos knight, dragon knight, luna, outworld, phantom assasin, night stalker, gyrocopter, alchemist, се гледа колку не преферираш хард кериња, или па супорт ги играш истите ?

со лоне друид нека дојде воид ако сака и прв нека скокне
:tapp:

Ако Void скокне прв на било кој херој и го зароби во сфера без противникот да има шанса да реагира (а најчесто така се игра) - ондак Void ќе победи против СЕКОЈ херој. Затоа е најјак 1 на 1. Вие што ги спомнувате Chaos Knight и Doom, ништо нема да постигнат они ако Void скокне прв на нив.

Прилично сум сигурен дека можам да пуштам manta кога ќе скокне void и пред да даде ulti. Ај за ултито на chaos мислам дека има delay малце, ама мантата ќе ја пуштам (нормално зависи од брзата реакција на играчот, но мислам дека има шанса да се пушти мантата пред да фрли улти воид).

ps.
пробај 1v1 chaos vs void, а chaos да има 4x heart, , 1 mkb, 1 assault, a void нека е по твој извор нафидан и пушти улти пред chaos, па види шо ќе се деси и кој ќе излезе "појак" . :)

pps.
Не ми беше целта на муабетов ова, ама ај.

Прилично сум сигурен дека можам да пуштам manta кога ќе скокне void и пред да даде ulti. Ај за ултито на chaos мислам дека има delay малце, ама мантата ќе ја пуштам (нормално зависи од брзата реакција на играчот, но мислам дека има шанса да се пушти мантата пред да фрли улти воид).

ps.
пробај 1v1 chaos vs void, а chaos да има 4x heart, , 1 mkb, 1 assault, a void нека е по твој извор нафидан и пушти улти пред chaos, па види шо ќе се деси и кој ќе излезе "појак" . :)

pps.
Не ми беше целта на муабетов ова, ама ај.

Дај жити се зошто ти се 4 харт, зар би ставил некој? Поарно стави 6 дека и онака нема да мавне чаосот, ја би ставил 4 дивајна, батлфјури и батерфлај. Биди малце реален со реални ајтеми не со глупости.

--- надополнето: 13 ноември 2013 во 19:28 ---
Дај жити се зошто ти се 4 харт, зар би ставил некој? Поарно стави 6 дека и онака нема да мавне чаосот, ја би ставил 4 дивајна, батлфјури и батерфлај. Биди малце реален со реални ајтеми не со глупости.

А муабетов шо го прајте не се глупости? Или се дешавало некогаш да останат 1v1 керињата, со фул ајтеми, било дали на пуб или на про мечеви ?

Убо ви викат членот OMG, тој шо ќе скокне/иницира прв, тој ќе победи во тепачката, незнам шо не ви е јасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom