IgorChete
27
- Член од
- 4 февруари 2009
- Мислења
- 7.733
- Поени од реакции
- 7.549
Знаеш ли дека шансата за крит е иста на сите левели од ултито така да муабетов со ослонување ич не ти држи.Mortred ganker, god, што ли нема да прочитам...
Значи според тебе, на мортред треба да и' се склопи bkb како прв ајтем (после boots) и да се надеваш дека ќе мавне 2-3 критикала по ред за да можеш да убиеш некој int херој, така? Логикава - fail.
Знам дека знаеш дека повеќето guide-ови препорачуваат воопшто да не се зима ултито пред 10ти левел, затоа што на 6ти прави многу мал dmg и не е ич сигурно (не можеш да се ослониш на него), башка што мортред без блинкот има просечен attack speed - ако немаш среќа да удриш критикал на прв или втор удар рачунај мртов си.
И тоа дека еден или 2 критикала може да смени цел тимфајт - да, може. Али сигурно не на 10ти левел, туку на повисок. Мене лично ми се има десено ова, кога со солидна опрема добивме многу значаен тимфајт и на крај победивме.
http://cloud-2.steampowered.com/ugc/864954646826105551/1EA8BE2A28455C53F2F468C0C034537E599844A9/
И не, Мортред не треба да мавне 2-3 критикала за да убие инт херој, не е initiator, Мортред се убацува при крај на teamfight и лесно ги довршува хероите кои се на пола hp, и да, BKB е најдобриот избор за Мортред после Phase и PMS.
Искрено, ако играте Мортред како hard carry во 4+1 стратегија, онда врска си немате.
Мортред е mid game carry.