Ficc
Black & White
- Член од
- 18 септември 2008
- Мислења
- 613
- Поени од реакции
- 287
Ај кажи ми од кај оваа „информација“ и како работи тогаш, ако не според ова?
П.С. pool-от во кој што играш зависи и од репортс / лив на игри (се намалува ако имаш нешто од ова).
Reports само може да те стават во low priority, ништо повеќе.
А за сигурно знам дека напоменатите работи не влијаат врз matchmaking рејтингот бидејќи на dev.dota2 форумот сите се демантирани од официјалните девелопери, иако нема сигурна и официјална формула објавена од Valve за MMR, просто ставено зависи од тоа дали ќе победиш или изгубиш, добиваш повеќе поени ако победиш партија која не си требал да ја победиш според matchmaking системот, додека помалку ако победиш партија која би требало да ја победиш. Се шпекулира дека се зема во предвид колку добро си изиграл во однос на твојот тим и во однос на противничкиот тим според XPMIN, GPM, можеби и ward-ови и сл. ситни работи. Овие информации се од луѓе што имаат зборено лично со луѓе од Valve па и IceFrog лично, така да 99 % се точни, јас се само информирам. А јас лично се уверив дека бројот на партии нема врска бидејќи кога направив друг акаунт онака за заебанција после 1 изиграна партија бев ставен во High skill bracket.
Ајде тоа, дури туркаа средина 3та кула, место да дојде viper да поможит, тој горе си убива крипој ко ништо да не се дешава. На крајот имаше power treads, stout shield, 450gold 6 agility тоа шо дава, ring of aqulia и fucking гранче, ова 30 минута .