marjov
Про
Во секој.
Батко, телепорт скрол.
Телепорт скрол и Бладсикер е тотално неупотреблив.
Скрол од 135 голд му го контрира целото комбо.
Bloodseeker е срање lane-r, лесно контриран, бескорисен во teamfights, нема начин за flash farm што значи заостанува многу позади другите carry херои во фарм, не може да бута кули, единствено е малце корисен во early-mid game ако противниците се доволно глупави за да може да ги генка.
Не знам зошто не го избришат целосно херојов, целиот концепт му е тотална утка.
Ако мислиш дека еден херој е слаб, БИЛО КОЈ, многу си се заебал.
На дота НЕ ПОСТОИ слаб херој, постојат само јаки counters за тој херој
ТП? Океј бе, телепорт. До кога ќе се телепортираат сите од него?Btw срање лејнер? Зошто?
Ако незнаеш да лејнаш со сикер, седи на лејн до 3 левел и отиди си џунгла.
Не за џабе имаш lifesteal магија
Не, напротив, неможе да заостанува позади други carry. Ако имаш добар тим, и ти го играш CARRY-CARRY, а не supportive, тогаш ќе оставаат да „гагнеш“ по некое убиство, за да нафидаш. Неможе кули да бута? Знаеш дека првата можеш и на себе или на кој и да е да ја ставиш? Шлапни му ја на некој range херој, и ти иди си џунгла.
Многу лесно, нели? Ем парички, ем левел.P.S. бескорисен во team-fights? Стварно? Знаеш како еден сајленс на главниот initiator, или на главниот int му помага на тимот? Повеќе од што мислиш, очигледно. Да спречиш black hole, или на Лич пинг понгот, или било која таква магија, ти го спасуваш тимот за преку 1000 hp. Плус ако се има ФОКУС во фајтот (најважното нешто во дота тепачки), рокни му улти, и твоите ќе ја довршат работата. Другите 4 останати не би можеле да ја довршат тепачката затоа што само Blood им ја заебал тактиката за ганк со еден „бескорисен“ сајленс, а потоа главниот херој односно фокусот сте го утепале, на многу лесен начин. Ако бега, ќе умре, Ако седи тука, пак ќе умре. ТП? Зарем се игра без stunner во тим?
Да ганкаш САМ ? о.оНе ме сфаќаш, сакам да кажам дека ако BS те генка, а ти имаш телепорт скрол, он нема шанси да те убие освен ако нема уште еден херој со него ко има магија која може да го прекине скролот.