DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Ме имаат банирано на Дота 2, али ме немаат стаено во low priority, туку на чат неможам ништо да пишувам. Ни во in game, ни во менито кога сме во party например. Ни miss ни ништо неможам да напишам, кога ќе напишам нешто ова ми го покажува.

No one hears you. Your account has been flagged as disruptive and your communication privileges temporarily revoked.

Знае некој колку време трае оваа казна?

Што има да пишуваш, јас секогаш ги ставам на mute сите играчи и си играам на раат. Нема никаква потреба 10 пати во партија да читам: noob, retard, you suck, fuck you,...

Што има да пишуваш, јас секогаш ги ставам на mute сите играчи и си играам на раат. Нема никаква потреба 10 пати во партија да читам: noob, retard, you suck, fuck you,...

Потребно е понекад, неможам miss да им кажам. Неможам gank, push и такви работи што се потребни во in game. Си добивам battle points од секоја партија, се нормално, али неможам да пишувам ништо. Иритира понекогаш.

Ме имаат банирано на Дота 2, али ме немаат стаено во low priority, туку на чат неможам ништо да пишувам. Ни во in game, ни во менито кога сме во party например. Ни miss ни ништо неможам да напишам, кога ќе напишам нешто ова ми го покажува.

No one hears you. Your account has been flagged as disruptive and your communication privileges temporarily revoked.

Today we’ve shipped some changes to the report system as part of our ongoing initiatives in the community space. We’d like to do what we can to discourage some of the negativity that can go on during games as well as encourage folks to exhibit more cooperative behavior with other members of the community.

To that end, we’ve implemented the following changes:

– We’re restricting the number of report fields per report to a single field in the hopes of increasing some of the clarity for the specific behavior being reported.

– In concert with the above change, we’ve combined the ‘text’ and ‘voice’ abuse fields in the report dialog into a single ‘communication’ field.

– We’re implementing a stricter system of communication (both text and voice) bans for abusive players. The system takes into account reports, in-game behavior, and other factors to determine whether or not a ban is warranted. These bans will be for voice and text communication channels only; they will not affect matchmaking, and they will not place players in the low-priority pool. The bans escalate according to the following scale:
1st ban: 1 day
2nd ban: 2 days
3rd (and subsequent) bans: 1 week

– We’re changing the number of report submissions per week to 4 to act as an initial baseline, as we fine-tune the system.

– We’ve removed a couple of lesser-used features (like spectators being able to report) that our data has shown not to correlate with accurate reports of bad behavior.

These changes are the beginning of a series of ongoing efforts to make the gameplay experience for all members of the DOTA community as enjoyable as possible. We’re going to be constantly monitoring and improving the system (and running many more experiments) as we go along, and we’re hopeful you’ll find these changes result in an improved experience in-game.

source

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1

И јас сум баниран од вчера, незнам зошто. И незнам до кога ќе трае :D
Само знам дека е многу глупаво.

Па ќе пиете банови коа се палите на чат и мрчите :D Нема да заборавам МКД собата на гарена.Влагаш и прво нешто што го читаш е пцовка проследена со уште потешка пцовка,па летаат мајки шајки,и се по списоци :pos:А за во игра па да не правам муабет тоа беше 24/7 мрчаторење на големо,онака поштено ќе се испразни и ќе ливне :D Ама со време се челичиш на вакви работи и ти преминува во нормала :D:D
За бановиве можно е и договорено пример да гласаат и да те сјебат невино или? незнам принципот на колку пример репортови ти ставаат бан? :D

За бановиве можно е и договорено пример да гласаат и да те сјебат невино или? незнам принципот на колку пример репортови ти ставаат бан? :D
Мислам дека и ова не иде по автоматизам, туку модератори прават некои проверки пред да стават некој на бан. Можеби евентуално ако имаат некој софтвер што проверува дали си пцуел, или не си пишувал англиски на чат, али чим ја до сеа немам бан значи не ќе да има таква ствар :icon_mrgr:

Мислам дека и ова не иде по автоматизам, туку модератори прават некои проверки пред да стават некој на бан. Можеби евентуално ако имаат некој софтвер што проверува дали си пцуел, или не си пишувал англиски на чат, али чим ја до сеа немам бан значи не ќе да има таква ствар :icon_mrgr:
Автоматски им е се,другар го казнија зашто со dark seer качи на ридче противници,го пријавија за spell abuse. Ептен е безвезе.

Автоматски им е се,другар го казнија зашто со dark seer качи на ридче противници,го пријавија за spell abuse. Ептен е безвезе.
-.-
Не биди нуб. Треба да злоупотребуваш магии врз соиграчи, а не противници. А бидејќи вакумот на dark seer не работи на соиграчи - 100% не е баниран заради ability abuse.

Ова е пример за ability abuse.

хаха па магиите за тоа се за да праиш abuse на противници

-.-
Не биди нуб. Треба да злоупотребуваш магии врз соиграчи, а не противници. А бидејќи вакумот на dark seer не работи на соиграчи - 100% не е баниран заради ability abuse.

Ова е пример за ability abuse.

Немој многу да ми кажуеш,не сум ја од вчера. Значи безвезе им е системот,доколку повеќе го репортнат 1 за нешто,тој ќе јаде казна. Чист пример ти е ова ,незнам дали на редит или на jdota форумот прочитав дека овој јадел казна ради ова. Така да пополека малце другпат.

Немој многу да ми кажуеш,не сум ја од вчера. Значи безвезе им е системот,доколку повеќе го репортнат 1 за нешто,тој ќе јаде казна. Чист пример ти е ова ,незнам дали на редит или на jdota форумот прочитав дека овој јадел казна ради ова. Така да пополека малце другпат.
Пффф и ако си прочитал мислиш точно е. Ова ти е пример за апла про играч. Не може valve да банираат некој што знае да игра само затоа што другите се нубови. Затоа постои matchmaking. И пак ќе повторам, тоа пријавување важи само ако си наштетил на соиграчите.
И btw никогаш не ми стигнало тоа "We've recently taken actions...." дури ни во истата недела откако сум репортнал некој. Обично подолго им треба, што значи ги проверуваат репортите.

EDIT: Еве за крај на дискусијата, најдов пост од модератор на Valve:
No one gets 'banned' by the system. Bans (from the game entirely) have been given before, but always by a human, and only for the most disruptive players.

For placing people into low priority, there is a semi-automated system. Without going too much into it, it is set up so that people won't go into LP because of false reports.

If you have any other feedback, please use the commend/report/ban feedback sticky at the top of this forum. If you find that you have been falsely placed in LP, pm me or EricTams. So far though, we have not had any positive cases of false reports putting people in LP.

With that, I'm closing this thread.

source

Пффф и ако си прочитал мислиш точно е. Ова ти е пример за апла про играч. Не може valve да банираат некој што знае да игра само затоа што другите се нубови. Затоа постои matchmaking. И пак ќе повторам, тоа пријавување важи само ако си наштетил на соиграчите.
И btw никогаш не ми стигнало тоа "We've recently taken actions...." дури ни во истата недела откако сум репортнал некој. Обично подолго им треба, што значи ги проверуваат репортите.
Не значи дека ако сум прочитал дека е вистина,ама јас ти ПОТКРЕПИВ со тоа што ти реков дека и на другар слично му се има десено. И ако ти мислиш дека им прегледуваат пријавите на еден по еден (имај на ум дека има некаде накај 2 милиони играчи) тогаш грешиш и тоа многу. Никој не е глуп да го праи тоа. Не мислам да тупам повеќе на оваа тема,грешиш.

EDIT: За тоа погоре,не ни реков дека е БАНИРАН,туку мислев на тоа дека е ставен во low priority.

Не значи дека ако сум прочитал дека е вистина,ама јас ти ПОТКРЕПИВ со тоа што ти реков дека и на другар слично му се има десено. И ако ти мислиш дека им прегледуваат пријавите на еден по еден (имај на ум дека има некаде накај 2 милиони играчи) тогаш грешиш и тоа многу. Никој не е глуп да го праи тоа. Не мислам да тупам повеќе на оваа тема,грешиш.

EDIT: За тоа погоре,не ни реков дека е БАНИРАН,туку мислев на тоа дека е ставен во low priority.
И јас исто ти поткрепив со цитат од модератор на Valve, и сам ти пишав дека тоа нивното известување дека превземале некоја акција ми стига после подолго време откога сум пријавил. Што значи може другар ти недела дена пред да биде ставен во low priority фидал, па сега ја трпи казната. Или можеби ливнал (бидејќи ливањето им е наместено по автоматизам), па од тоа е во low priority.

И под баниран мислев на low priority. Сега засега не можеш целосно да бидеш баниран од играта (да не можеш воопшто да играш online).

Па ќе пиете банови коа се палите на чат и мрчите :D Нема да заборавам МКД собата на гарена.Влагаш и прво нешто што го читаш е пцовка проследена со уште потешка пцовка,па летаат мајки шајки,и се по списоци :pos:А за во игра па да не правам муабет тоа беше 24/7 мрчаторење на големо,онака поштено ќе се испразни и ќе ливне :D Ама со време се челичиш на вакви работи и ти преминува во нормала :D:D

А да не збориме дека админи и модератори беа лоботомирани мајмуни од Прибилци...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom