DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
13423884_1164309623611641_2104007352956018207_n.png

OG уште долго време ќе доминираат. :)

Кој лејн да го фатам да го играм додека ја учам играва? Не ми се почнува одма во џангл пошто е различно од ЛоЛ со камповите и е потешко па сакам првин да ги научам основните механики пред да почнам да играм џангл.

Ова ESL Frankfurt е далеку поинтересна од Manila Major. Освен Navi vs DC ниедна друга партија не беше толку возбудлива како овој турнир.

Alliance vs Fnatic беше epic туку се и Col vs OG. Ме изненадија американциве, помислив дека се аматери али покажаа заби ( малку :D ) против OG. Navi вечни пациенти на OG.

Кој лејн да го фатам да го играм додека ја учам играва? Не ми се почнува одма во џангл пошто е различно од ЛоЛ со камповите и е потешко па сакам првин да ги научам основните механики пред да почнам да играм џангл.
Боље почни да учиш херои него ли да се држиш стриктно до еден лејн.
Обично се игра 2-1-2 или 1-1-3/3-1-1 (зависно дали си Редијант или Дајр), пошо почнуваш сега не верувам дека некој игра трајлејн така да останува 2-1-2.
За кери херои почни со Wrath Knight, Phantom Assassin, Sven, Gyro, а за сапорти со Lich, Crystal Maiden, Ogre Magi, Jakiro.
Се игра по еден сапорт и еден кор (кери, може и други али за почеток that's it) херој у лејн.
Вежбај ги овие херои, најдобро се учи механика со нив. (не мора да се држиш до овие 8, ти ги кажав како најбеисик)

OG vs Team Liquid again....

Боље почни да учиш херои него ли да се држиш стриктно до еден лејн.
Обично се игра 2-1-2 или 1-1-3/3-1-1 (зависно дали си Редијант или Дајр), пошо почнуваш сега не верувам дека некој игра трајлејн така да останува 2-1-2.
За кери херои почни со Wrath Knight, Phantom Assassin, Sven, Gyro, а за сапорти со Lich, Crystal Maiden, Ogre Magi, Jakiro.
Се игра по еден сапорт и еден кор (кери, може и други али за почеток that's it) херој у лејн.
Вежбај ги овие херои, најдобро се учи механика со нив. (не мора да се држиш до овие 8, ти ги кажав како најбеисик)

ne go lazi se igra 5 cores u pub...neka ne zivee u iluzija deka ima roles :D support=kupuva kurir i ward i posle si go ladi...:D

Кои пациенти им станале НаВи на ОГ :D

Први на ранк листа. Девет победи по ред ( којзнае колку ќе биде и кога ли ќе се заврши серија на победи )?

Ни со support ( miracle ) не можат да ги победат бе ..... подобро ќе беше финале liquid vs OG.

Играј Clinkz (safe lane). Ако играш против нубци имаш предност зашто никој не купува dust/sentry во low mmr.
Се што ти треба е Orchid и само шеташ и убиваш нубови.

GC само шо ги тепаја Kaipi во Open Quliafication за ТI6 и се во четвртфинале. Кој шо сака да се кара на chat со грци и срби, нека уклучи на DotaTV. :D

Ќе играат против EL one, сега за брзо.

edit: Ау овие EL_one биле срби, ќе има многу лајна јадење. :D :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom