DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Заради мал апдејт серверот ни прекина 70 мин. партија и тоа во сред тим-фајт во момент коа се уклучува global silence :D
Јас колку што разбрав 2015 ќе имало уште некој пач што уште ќе го промени начинот на игра, така да учете се на промените.
За хероите од „новите“ Лансер е малце оп во тимфајт, бс е ок, тинкер против координиран тим многу тешко ќе успее така да нема да го гледаме веќе ич!
Новиот рун е измислен за супорти и мислам последните 2 се повеќе за супортите наменети да имаат поголем импакт во играта. На 70 мин. партија имав скептер рефрешер мек БоТ и бајбек со супорт сајленсер зашто земав неколку килови. Така да тука имаат (y)
Треба малце време дур да се навикнеме на мапава, ама сигурно ќе стане рутина за некоја недела
Големата промена што се спомнува за почеток на 2015-та е портирање во Source 2 engine, не е гејмплеј промена.

hahahah dobar si.....mora da ima promeni najveke udrija kon team fight malce da smenat metata celo vreme na push so se idese i gleavme ocajno dosadni partiii...taka da pred se ovie promeni se za pro nivoata nameneti poso tamu se vrtat parite....
ај кази ми кои се овие срања со го уништија публик ммр што е ова ранкед АП шит!!! , пхантом не се игра против него дупло повеќе илузии прави сега , рики перма инвис ВАЖИ ок !!! па сега ти речи не ја утнале малце играта нели промени мора да се има тоа го знам оти ќе стане монотоно и досадно али ова е премногу.

Дупло повеќе илузии што траат дупло помалку, јас мислам нерфнат е сега. Го гледав вчера sing sing како го игра, ја изгуби партијата, а противникот како кери го имаше сларк, па сега ти види.

Инаку, зошто толку брзо го менуваат енџинот?! o_O

Променава лично мене не ми се допаѓа многу. Ај со тоа што го променија изгледот на мапата и локацијата на Рошан, плус има додадено и повеќе патеки за бегање итн можам да живеам, ама никако неможам да сфатам како можеше толку глупав баланс да направат на хероите. Синоќа играв партија со Вајпер, бев на мид против Снајпер, вардови имам на двете руни и на секои две минути ми дава Баунти руна. За 10-15 минути бев 16 левел, имав Power Treads, Linkens Sphere, Shadow Blade и две маски. Немаше на мапата некој херој со левел поголем од 10 и можев сите да ги убијам без проблем. Рунава на кој ќе му се погоди на мид, и ако е добар фармач за 15 минути ја решава партијата.

Дупло повеќе илузии што траат дупло помалку, јас мислам нерфнат е сега. Го гледав вчера sing sing како го игра, ја изгуби партијата, а противникот како кери го имаше сларк, па сега ти види.

Инаку, зошто толку брзо го менуваат енџинот?! o_O
Аха, мисли си, мисли си :icon_lol:

Ќе видиш кога ќе играш против него дали е нерфнат.

дали некој знае правила на стим маркет случајно, дали е можно за препродажба ( купено ефтино продаден поскапо со добивка, со повторување на ист процес повеќе пати ) да банираат ?

дали некој знае правила на стим маркет случајно, дали е можно за препродажба ( купено ефтино продаден поскапо со добивка, со повторување на ист процес повеќе пати ) да банираат ?

Ако не претераш...не :D

Нема врска претерување, непретерување.
Маркет е. За колку сака ќе го купи, за колку сака ќе го продаде. Колку што сака пати. Он не прави никаков криминал или чит. Баш на Валве им одговара. Колку повеќе трансакции, толку повеќе процент. :)

ај кази ми кои се овие срања со го уништија публик ммр што е ова ранкед АП шит!!! , пхантом не се игра против него дупло повеќе илузии прави сега , рики перма инвис ВАЖИ ок !!! па сега ти речи не ја утнале малце играта нели промени мора да се има тоа го знам оти ќе стане монотоно и досадно али ова е премногу.

Riki e duplo poslab sea be so vi e na vas riki izede nenormalen nerf..perma invis kur se strese..gospod da cuva[DOUBLEPOST=1411763761][/DOUBLEPOST]
Променава лично мене не ми се допаѓа многу. Ај со тоа што го променија изгледот на мапата и локацијата на Рошан, плус има додадено и повеќе патеки за бегање итн можам да живеам, ама никако неможам да сфатам како можеше толку глупав баланс да направат на хероите. Синоќа играв партија со Вајпер, бев на мид против Снајпер, вардови имам на двете руни и на секои две минути ми дава Баунти руна. За 10-15 минути бев 16 левел, имав Power Treads, Linkens Sphere, Shadow Blade и две маски. Немаше на мапата некој херој со левел поголем од 10 и можев сите да ги убијам без проблем. Рунава на кој ќе му се погоди на мид, и ако е добар фармач за 15 минути ја решава партијата.

brat koa igras protiv nubci i pred dva meseci bese istiot muabet koa si mid ako si dobro supportan ke si 8 lvla nad drugite mn jasno

Riki e duplo poslab sea be so vi e na vas riki izede nenormalen nerf..perma invis kur se strese..gospod da cuva[DOUBLEPOST=1411763761][/DOUBLEPOST]

brat koa igras protiv nubci i pred dva meseci bese istiot muabet koa si mid ako si dobro supportan ke si 8 lvla nad drugite mn jasno

Точно, но сега е далеку полесно за секој што е мид. Сега и офланер може на мид да растура. Замисли само Дум или било кој друг херој со Мидас на мид фармање и плус Баунти руна. Има да се нафида ајтеми да неможат 5-1 да го тепаат и тоа за рок од 15 минути. Еве денеска играв партија каде Трол беше на мид и ја изгубивме. За 20 минути имаше Mask of Madness, Power Treads, Satanic и Butterfly.

Што има врска тоа со рунот... ти и целиот тим ако бркате муви по мапа, ако сапортите не ротираат да ганкнат, да се направи некој кил мид или било каде... и Crystal Maiden да дојде мид ќе биде нафидана... Иначе мое мислење е баунти рунот да го земаат сапортите или офланерот

BEST PATCH EVAAAAR :pos:

lGdwRBV.png

Meanwhile in the shit-tier...

L02ynxf.png
[DOUBLEPOST=1411823856][/DOUBLEPOST]А таман помисливме ќе гледаме comebacks... :confused:

* Kill Streak Bounty from 100->800 to 60->480 (6.81 values are 125->1000)
* Reduced AoE Gold bonus Net Worth Factor for 1/2/3/4/5 hero kills from 0.5/0.35/0.25/0.2/0.15 to 0.26/0.22/0.18/0.14/0.10

Последно уредено:
Колку е само ОП ланцер па не е можно ова! Со Она курвинска трета скоро е невозможно стрелец да му парира. Она ултино ваѓа илузии буквално од секој крип околу него шо е. 10 илузи од улт + 1 од прва + 2 од втора...иди уби го. Башка ако има руне илузии или па манта :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom