DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Убедливо најдосадното финале што сум го гледал од сите турнири досега.... На последнава партија ни T1 mid не им беше падната, а се предадоа. А за форсирањево Furion 3 партии по ред - :facepalm:

Незнам што очекувате поише од Вичи, они со таа игра стигнаа до финале, е сеа што Њуби многу добро си има проучено кои пикови се добри против ран пуш, тоа си е нивна заслуга :)
Навивав за Њуби, зашто ротк неможам да го гледам некако ми е ептен антипатичен. Во секој случај, многу лош TI, го немаше hype-от од лани,а немаше ни легендарни партии како лани(aegis deny, финалето итн.)

Епа нека се средат дебилниве европски тимови што се посрамотија годинава па следна година ќе гледаме поинтересно финале.
Alliance и Navi мислеа на стара слава ќе пројдат туку така, Mouz и VP беа трагедија.

Треба комплетно да се смени форматот. Ова winner/loser brackets се тешки глупости. Колку е само безвезе кога 3 дена унапред се знае кој тим ќе игра во финале...
16 тима, во две групи по 8, кај што поминуваат по 4 тима. После се прави нокаут фаза и ако изгубиш таму фала чао пријатно.

Треба комплетно да се смени форматот. Ова winner/loser brackets се тешки глупости. Колку е само безвезе кога 3 дена унапред се знае кој тим ќе игра во финале...
16 тима, во две групи по 8, кај што поминуваат по 4 тима. После се прави нокаут фаза и ако изгубиш таму фала чао пријатно.
Не си во право.
Со ова upper/lower bracked им се дава на некој начин втора шанса на тимовите.
Некогаш можда не ти е денот, и едноставно не те бива, а со форматов можеш да се опраеш ако сварно си квалитетен.
Мене глупави ми беа play offs она, секој со секого да игра. Кркамба.

Иначе мило ми е за newbee буквално направија from zero to hero. Се на се досаден тоурнамент, можда влијаат и пачовите што беа изминатава година. Али како и да е, мора некој правила да се менуваат се со цел поинтересно да биде.

Баравте гледајте кинези у финале = смрт за дота . ПОГЛУПО финале амин, а и како што рековме предходно ViCi форсирање nature prophet до даска ... 1 hero doto срамота !!!! Ете кажете дека вчера од ViCI vs EG не беше убедливо најдбра втората партија... без разлика што тепаа EG таа партија, какви chrono's и black holes имаше .. е тоа е дота а не овој катастрофален гејмплеј на фаст пуш МОНОТОНО срање а една партија си гледал исто како да си ги видел сите останати !!! Платеници без емоција освојуваат финале ниту се радува ниту плаче, чао пријатно. Ниво на пружена забава НУЛА 12 минутни партии на едно те исто со едни те исти херои бљак. Еве за споредба ланското финале кое изобилуваше со возбудлива дота за гледање со предобри индивидуални потези кој решаваа партии ... пред се понудија забава па се останато.

Последно уредено:
И луѓе забораваат дека првите 3 партии од нави против alliance беа бетер стомпови од овие денес.

И луѓе забораваат дека првите 3 партии од нави против alliance беа бетер стомпови од овие денес.
Разликата е што лани Alliance играа rat dota, NaVi team fight dota. Првите 2 партии btw беа нешто неочекувано, но следните 3 си беа на место. Возбудливи и непредвидливи.
Оваа година и 2та тима играа early push strat и искрено очекував партиите да траат испод 20 минути, но не очекував rOtk толку да заебе со драфтот. Немаше никаква возбуда овогодинешното финале.

EDIT: Epic response is epic.

Ei3MouC.png

Последно уредено:
Како и да е, Icefrog треба да ја среди малце играва, пушот е прејак, Дум, Раста и Воид се глупо ОП, не е ни смешно.
И европскиве тимови да се подсредат иначе уште многу години кинески финалиња на ТИ ќе гледаме.

Ќе ми каже ли некој како е можно еб*нава дота да ми стаи некој кретен во тим што предходниот меч сум го репортирал? :mad::mad::mad:

Ќе ми каже ли некој како е можно еб*нава дота да ми стаи некој кретен во тим што предходниот меч сум го репортирал? :mad::mad::mad:
Тапа џонсон систем тоа ти е....

Разгледајте го линков.

Jugger ми е многу интересен херој и сега е многу појачан. Досега во late game стануваше многу слаб ама со добри ајтеми мислам дека би можел да успее да се одржи и во late.
E oва го барав откако видов дека му е намален BAT на 1.4, некој да го направи mathcraft-от со формули, со графикони, со све.

Испаѓа дека после некои основни ајтеми најмногу се исплаќа се оди на scepter, mom, maelstorm....

Тоа што не ми се свиѓа во guide-ов е што ги прави сите пресметки земајќи phase boots како основен item. Требало да пресметува и да види што се исплаќа повеќе, phase или treads. Зошто и без phase се може ако имаш добар set up со supporter.

Друга работа е што кога пресметува кои ајтеми се најисплатливи не ги зема во предвид ајтемите што снижуваат армор. Assault Cuirass одлично му оди со ултито - минус армор, IAS...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom