DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе се соочат за првпат со Кинезите на G-1 па ќе дознаеме колку вистински се спремни за TI3. NA`VI,MUFC и Tongfu се најисфорсирани тимови, воедно и најслаби од инвајтнативе.
Патем, Тонгфу ги исплескаа Зенит 3-0 денеска, ниеден кинески тим не е исфорсиран, премногу се јаки за останатите.

Потенцијално најголемиот prize pool во историјата на "гејмингот"
TI:3
D5P2wXZ.jpg

Уште два и пол месеци остануваат. Да видиме до каде ќе оди бројката.

Патем, Тонгфу ги исплескаа Зенит 3-0 денеска, ниеден кинески тим не е исфорсиран, премногу се јаки за останатите.

Исфорсирани во смисла дека досега одбегнуваа соочувања со докажаните тимови, иако еве и LGD беа исплескани од Vici. Посекако сите овие се докторско ниво за тимови како Mouz,Qtards,Kaipi,RoxKis,DD.. . кога 3тиот Амерички тим ги збриша гнидиве, Азијциве ќе ги спалат за вајлд картата.
сепак ако има некој достоен за IG тоа е несомнено Alliance во моментов.

Дајте статистика од дотабаф :)
qTjDwkg.jpg

Русите:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
30 игри заради гадните руси губам се у мој тим се паѓат

Aaaand Mouz се победници од western qualifier... Искрено кажано, големо изненадување ми е ова, али последните 3 рунди што ги играа ГАЗЕА, така да сосема заслужено. Штета за EG, иако во групна фаза ги понижуваа противниците, испаднаа од РУСИ :facepalm:

Ги фатив Mouz прво место во компендиумот, а второ ги стаив Rox.Kis. Искрено јас сум изненаден од DD и нивниот перформанс во квалификациите. Највеќе ми е криво за EG што испаднаа, а и за Rox.Kis. DD и не ги сакам баш многу многу....ама мора да се признае, заслужено 2ро место.
Само што незнам зошто не му текна на никој да им го банира Треант и Бане Елементал.
Со Треант парче правеа DD и многу победи извадија благодарение на херојот.
Кај кинезиве ништо не се знае. Ама главни фаворити според мене се Vici и Lgd.cn.

TongFu штотоку ги победи iG 2-0. Неизвесно ќе биде на TI3,доста нови сили има. :)

TongFu штотоку ги победи iG 2-0. Неизвесно ќе биде на TI3,доста нови сили има. :)
Аман бе, еден официјален меч имаат изгубено доста време (можеби цела 2013, не сум 100% сигурен), веднаш нови сили спомнувате. Има многу време до TI3, се знае каква дисциплина имаат кинезиве кога се работи за вежбање, ќе бидат уште повеќе подготвени од минатата година.

Нема спонзор што би се заложил за некој "деца" што си "играт игрички" по цел ден.
Нема публика пред која тие спонзори би се рекламирале. Дали 100 играчи има кои пратат компетитивна дота.

Да де, игричка која има прајз пул од 2 000 000+ долари...

Фала што ми кажа јас не знаев, зборував со иронија ако не можеше да приметиш ! Сакам да кажам имаме одлични играчи, но играчи кој не играат професионално, не тренираат (бидејќи само уиграноста помеѓу 5те играчи може да ти освои турнир од таков размер) секој ден да тестират нови стратегии и што е нај важно немат каде да се докажат. Затоа нема спонзор што ќе подржи 5 играчи кој само мислат дека можат подобро од некој тимови во The international а без притоа да се докажат.
--- надополнето: 22 мај 2013 во 18:10 ---
Аман бе, еден официјален меч имаат изгубено доста време (можеби цела 2013, не сум 100% сигурен), веднаш нови сили спомнувате. Има многу време до TI3, се знае каква дисциплина имаат кинезиве кога се работи за вежбање, ќе бидат уште повеќе подготвени од минатата година.

Нема публика пред која тие спонзори би се рекламирале. Дали 100 играчи има кои пратат компетитивна дота.

100 стануват 200, 200 стануваат 300 итн, битно е да биде со континуитет, натпреварување на национално ниво ( Помеѓу Македонски тимови ) пред да одиш во интернационално ! Капираш ?

Znam kolku imaat izgubeno,ne se sekiraj. Ne mi beshe poentata da im nabivam fama na TF deka gi tepale iG,opshto zborev. Rsnake,Vici,TF - zar ne gi smetash tie za novi sili? :-)

Sent from my ST25i using Tapatalk 2

Tong Fu се докажан тим не тресете зелени

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom