DotA генерална дискусија

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
kako prvo mozes da ja koristis strelata,a kako vtoro vo igrava ili ti si premnogu baven ili si mn slab so tie ajtemi trebalo parce da pravis a i plus ne trebalo demige tolku da mu pukas trebalo malce hp da napravis za protiv tinker:nesum:

Za ova boldiranovo jas ke ti repliciram deka koga igram vs nego nemozam krip da zemam site on si gi tepa taka da za micro pls ne zbori

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
LoL, prijatele... so eye of skadi ne mozes da ja koristis strelata -.-

A kako sto rekov, bone fletcher e premnogu oslaben, ne moze da napravi nisto. Na primer, igravme 5 vs 5, jas bev bone... Na 11 lvl imav byriz, monkey king bar i eleghorn... Ne mozev da se priblizam, a kamo li da udram.. Odma tinkerot me mavase so onie dvete magii + dagon , nekoj slucajno ke me pogodese i umirav...
Со скади можеш стрелата, со сатаник неможеш.

Место манки да си напраел аватар, ќе видиш дали ќе ти мрднеле интелегенциите. :)

А дека си ги имал сите овие ајтеми на 11 левел ... и не ти верувам баш :)

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Добивме коментари за Боне, идеме натака ...

Да се позанимаваме малце со тактики ...

Еве ја ќе кажам една тактика, да видиме кој ќе смисли најдобра против тактика.

1. Lich
2. Warlock
3. Akasha
4. Zeus
5. Cristal Maiden

5 хероја со опасни шести :). Во битка 5 в.с. 5 тешко дека некој ќе ги тепа ...

Контра тактики, образложенија ...

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
1. Nerubian
2. magina
3. Bucer
4. doom
5. Void

Ке ги кажам само главните карактеристики, немам време цела игра да ти ја
Другар има многу тактики, зависи од човекот кој го игра:
-Бучерот...со куката парче може да ги направи. (на пример еден ке повлече, ке го скапаат, и после напад)
-Думот се знае у борба му фрла дум на тој што има најмал ХП од овие 5
-За Фејслес Воид-от ако знае да ја пушта шестата салата(значи не им пушта на сите улти, него на овие кој во борбата се најпозади...со прва магија оди до нив и ги стопира додека останатите ги бичат другите)
-Кој ке биде со нерубиан на почеток најмалце ке ојача, а после со 6та ке ги лови.
-Истото би го рекол и за магина на 5-6левел

Секако ако играта е долга, тогаш немаат шанси овие што ги напиша.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Смени го Думот од тактиката, Ворлокот ке удри лечење на думираниот, џабе мана. Моеш да стаиш Бејн Елементал место него.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Финтата е думираниот да не пушта магии...борбата ке е брза па така нема да има ефект думот(зборам за дмг)...иначе може и бучерот да го јаде Варлокот

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Aj gledam nekoi mi se replicirale deka ne znam da go igram bone fletcherot, ili pak deka nemam dovolno micro, iako nekoi ovde ne znaat sto e toa de -.-

Pa, ne sum tolku glupav da sklopuvam avatar protiv drow ranger, razor i trol... Ako sklopam avatar, ke go tepam na tinkerot, ama samo na nego, drugite ke me... :)

Za microto... dali si me videl kako igram, pa imas usta da go kazes toa? Ajde da se probame na kako sto ti verojatno go vikas toa " gradene ", da vidis dali ke mi ubies eden vojnik, i koj nema micro =))

Liverpul...

Centaur, Drow Ranger, Magnataur, Anty-mage i Lina.

Koga magnaturot ke se nabute vo sred, ke tropne i ke gi sobere site na edno mesto, pa koga ke se razbudat kentaurot ke tropne, pa Lina ke dade stan, a Anty i Drow ke gi zatepat... Tvojta banda nema da znae kade e patot :)

John Doe

Not handsome enough to tempt me
Член од
29 мај 2007
Мислења
784
Поени од реакции
7
абе puck е најзакон ... ауф што прави ... :toobravoo:

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Добро ве глеам опасни против тактики сте смислиле ... а како мислите да ги ојачате вашите стрентови и агилиташи што се од блиску ? Ако некој стварно знае да игра интелегенции ќе ги здроби на страна Магнатаур, бучерот, фејслесот ... размислете малце.
1. Nerubian
2. magina
3. Bucer
4. doom
5. Void
Колку што знам сите овие се од блиску. Кој по ѓаволите ќе оди во средина и како ќе се ујачаат овие против моите 600 рејнџ херои :)

Очекувам уште некоја по креативна тактика, па да одиме даље. :)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Nesto smeh:

Templar, Zombie, Geomancer. Nogo se mokni heroete. Geyo e smeh za igranje, a Undying e nogo moken pusher. Templar da ne praam mabet :).

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Nesto smeh:

Templar, Zombie, Geomancer. Nogo se mokni heroete. Geyo e smeh za igranje, a Undying e nogo moken pusher. Templar da ne praam mabet :).
Чоек ништо не те разбрав.

-пишувај кирилица.
-немој на диалект.

Иначе геомансерот може е јак херој. Ама тешко кој може да го ујача и слабо глеам дека го играат.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Лол, слабо лее. Ај на македонски. Templar е добар херој, само damage и нешто за мана му треба, сега разбираш ли ,чоек? Zombie (Undying) е за towers, само зомби треба да се прават и многу пари се збират. Geomancer, Гејмастер :) му треба manta style. Сега разбираш ли, а чоек?:pos2:

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Добро ве глеам опасни против тактики сте смислиле ... а како мислите да ги ојачате вашите стрентови и агилиташи што се од блиску ? Ако некој стварно знае да игра интелегенции ќе ги здроби на страна Магнатаур, бучерот, фејслесот ... размислете малце.

Колку што знам сите овие се од блиску. Кој по ѓаволите ќе оди во средина и како ќе се ујачаат овие против моите 600 рејнџ херои :)

Очекувам уште некоја по креативна тактика, па да одиме даље. :)
Абе достате веке со тоа "неможе" да се ојача...си пробал ? ако не ти успеало, ке пробаш други тактики...или пак незнаес да играш...

Ако си од блиску...си зимаш дрвца за лечење, и ке гледаш борбите да се одвиваат пред твојата кула...знаеш ли дека ако има противнички херој во близина на неговите крипови, ако кликнеш аттак на него криповите кај тебе идат(номора да го удриш)? тоа ке го применуваш и лесно се зимаат пари и се крева лвл...значи криповите тебе те бркаат не ја маваат кулата...а кулата си ги тепа(со два удара тепа крип, на почеток)...башка и твојте крипови, ако те мавне противничкиот херој они му се пуштаат на него...свакаш ?:smir:

Знаеш на Бучерот која му е трета магија ? магината трета ? нерубиан мана брн? овие неможат да ојачат ?

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
За ова атакот знам многу добро. Дека ги влече крипците накај тебе ако дадеш атак на противнички херој. Ама сепак коа ќе фати мојата банда шеста и коа ќе почне да лови. Незгодно ќе биде. :)

Доста расправавме за тоа ... идеме даље.

Нова тактика:

1. Кентаур
2.Свен
3.Сенд Кинг
4.Венџефул
5.Тајдхантер ...

5 херои со стун ? Против тактика на ова ?

Kajgana Shop

На врв Bottom