Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
За првото болдирано, зборев кај нас.. Знам дека у странство има простории... И тоа, нема сегде... Во аеродроми има да, ама во кафичи и ресторани незнам баш... Не сум била на многу места па немам право да зборам, али таму каде што сум била, немало...

Друго, јас не ги терам да се откажам! Точно, им имам кажано ама нивна одлука си е, неможам да ги натерам! А тоа што им имам зборено, било за нивно добро, а не дека мене ми смета, јас до сега сум ги трпела и сум го прифатила фактот дека се пушачи, сега сигурно нема да го мењам ставот... А тоа што јас сакам да се откажат не е дискриминација! Дискриминација е ако не се дружам со нив ако пушат...

Епа ако во странство има, зашто кај нас да нема...нели законов е според европски терк скроен, демек така требало во Европа?? Како не е дискриминација??
Верувај, ако во Аеродром од затворен тип со миљон луѓе на ден има простории за пушење, многу полесно изводливо е да има пушечка категорија на ресторани/кафичи каде што е дозволено пушење, или па има пушачка просторија некаде на некој дел од ресторанот.

А тоа другарките твои, ти сакаш да се откажат...ама тие не сакаат. Но, ти не им забрануваш нели?? Епа државата мене ми забранува да пушам фактички со овој закон..Е ТОА е дискриминирачки...

Пробај забрани им на другарките да пушат ќе видиш кои сочни пцовки ќе ти ги дадат :):)

владата се грижи за вашето здравје, а вие пљукате. цццц. ем, мене ептен ми одговара :vozbud: јас сум за да се забранат цигарите во државава :vozbud:

Зашо бе само кењаш колку демек да идеш контра. ЦЕЛ СФЕТ ТАКА ФУНКЦИОНИРА.

Пушачки/Непушачки одел.

Друже, ако си непушат, и СТВАРНО ти смета димот, ти си еден од тие кои што ќе идат во таквите непушачки кафани/дискотеки/кафичи/наведибилошто. Ете ја и БигКис исто така, и она дури друштовото би го сменила та ќе се најдете еден за друг можеби.
Јас како пушач, ќе си идам во некоја биртија од бог заборавена во некое ќоше, ќе си пијуцкам домашна и ќе си пафкам Ронхил Рич. Па ако треба и нека умрам. Ти на еден крај, јас на друг крај.

Знаеш кај е вистинскиот проблем???? Што свесен си ти, и сите други кобожемски непушачи дека доколку се направи такво нешто, непушачките дискотеки ќе бидат како да си на некој семинар за земјоделие, а ти возиш точак...Забавата е кај пушачите. Нема да ти дозволи егото тогаш да идеш кај пушачите и да се буниш за дим, дека тогаш сите ќе ти викаат мрш кај непушачите и ќути не се буни.
Е тука лежи зајакот..затоа сите мрчите демек не можело тоа така...
Може може, и тоа многу убаво...ебаго толку многу непушачи на темава...па таман цела Ања летно време да ја напуните...

Сакате да биде фер??? Ете фер...нит вие ќе се гушите од нашиот дим, ќе идете во Хард Рок каде не се пуши...а ние пушачите ќе идеме во Колосеум каде што се пуши...

Јас дома ќе си идам со пијана цура која се здрвосала и не знае као се вика, а ти ќе си идеш дома со некоја активистка на ПЕТА здружението и ќе ти објаснува зашто не треба да се носи крзно и како тоа ги истребува животните...

Ебем ти народ ебем...не може пушачите да имаат свои простории...ама тоа никако не спаѓа во дискриминација...

Ма само напалм за цел балкан па скурца нек иде све, како што кажа Мистичен се праите поголеми германци од самите германци...Та ете тогаш, дајте ни германски закони!!!

А да читаше поубаво? Баш обратното го кажав али ај....

Vidi sea zakonov ne vazi za pusenje vo javni prostorii
tuku za pusanje vo ZATVORENI PROSTORII bez razlika vo dukan bolnica kafeana diskoteka bar ili slicno samo ne doma posto

KUR MI E DVOR MI E:star:
Aha, taka li, bujrum neka dojdat da mi zabranat kaj mene u dukan da pusam.
Baska i toa e moja sopstvenost, taka? Ko moj vtor dom.

p.s. jas kolku sto znam, od spekulaciite po gradov, planiraat da vovedat celosna zabrana i na otvoreno. Ne kako sto e sega, smees da pusis, ama otpusokot ne smees da go frlis.

Aha, taka li, bujrum neka dojdat da mi zabranat kaj mene u dukan da pusam.
Baska i toa e moja sopstvenost, taka? Ko moj vtor dom.

p.s. jas kolku sto znam, od spekulaciite po gradov, planiraat da vovedat celosna zabrana i na otvoreno. Ne kako sto e sega, smees da pusis, ama otpusokot ne smees da go frlis.

Муабетов у гз да си го бутнеш...

Ми е гајле бе, нека се смее цело Скопје ич око не ми трепнуе ќе почнам со пепељара низ град да се шетам...

Nema vrska ni so cigari ni pak so ekologija, tuku anti-EU kampanja i nishto povekje...demek eve vo EU e vaka pa rabotata idi Fuck EU Fuck NATO.Chitajte malku megjuredovi

А со овој закон ако те фатат дека пушиш во некој локал дали е кафуле кафана или било што само за тебе ќе има казна или и за локалот?Пошто кога идам у рамстор прашувам за дали се пуши и келнерката ми вика дека можам да пушам ама на моја одговорност ако дојде инспекција.

А со овој закон ако те фатат дека пушиш во некој локал дали е кафуле кафана или било што само за тебе ќе има казна или и за локалот?Пошто кога идам у рамстор прашувам за дали се пуши и келнерката ми вика дека можам да пушам ама на моја одговорност ако дојде инспекција.

Друже, да ти кажам искрено, пуши си око нека не ти трепне. Се дур нема знак забрането пушење можат со зелено џамче да ти го бричат. Нека дојде некој нека ме казни на неопределена зона па ќе видиме кој на крај се смее. Си постојат судови и над нашите судови и веруј не се толку корумпирани.

Муабетов испаѓа те застанува џандар на улица и ти вика дечки возеше над дозволеново тука е само 20 дозволено...а ти онака ...:toe::toe:

Муабетов у гз да си го бутнеш...

Ми е гајле бе, нека се смее цело Скопје ич око не ми трепнуе ќе почнам со пепељара низ град да се шетам...
Abe ti i so pepelara, i so konetejner niz grad da se setas dzabe ti e, tie sakaat voopsto da ne se pusi. Barem taka ja imam slusnato, ne znam kolku e vistina.
Osven samo ako pepelarata ne ti e za da gi mavas po glava. E za toa i jas ke te podrzam. Edna vreke so pepelari ima do nosam :)

Епа ако во странство има, зашто кај нас да нема...нели законов е според европски терк скроен, демек така требало во Европа?? Како не е дискриминација??
Верувај, ако во Аеродром од затворен тип со миљон луѓе на ден има простории за пушење, многу полесно изводливо е да има пушечка категорија на ресторани/кафичи каде што е дозволено пушење, или па има пушачка просторија некаде на некој дел од ресторанот.

А тоа другарките твои, ти сакаш да се откажат...ама тие не сакаат. Но, ти не им забрануваш нели?? Епа државата мене ми забранува да пушам фактички со овој закон..Е ТОА е дискриминирачки...

Пробај забрани им на другарките да пушат ќе видиш кои сочни пцовки ќе ти ги дадат :):)

Им имам забрането, кај мене во соба :) И не ме пцуеле... Ако ти пцуеш кога ќе ти се забрани да запалиш цигара, не значи дека сите го прават тоа :) И ова со законов не е дисриминирачки.. Ти пак можеш да си пушиш, само не сегде... Симпл ес дет... И баш мислам дека е добар законов зашто ќе се откажат многу луѓе од цигарите, особено помалите и на мои години, кои почнале ради заебанција или слично и уште не се зависни и можат да се откажат многу полесно... Ама не, вас само ви е гајле дали вие ќе можете да си пушите! Немојте да мислите на другите....

Чек да ти нацртам тогаш...Се договарате да идете вечерва на пример во Картел сите на купче да шмекнете некого...и другарките ти викаат, абе види вака...искрено не ни се искача..дека не можеме да пушиме на раат и џабе пијачките кога немаат филинг. Ќе си останеме вечерва кај Сања дома во нејзината соба па ако сакаш дојди.

Изборот значи од Картел, место со вентилација, каде што димот нема ТОЛКУ значително да ти го наштети здравјето, падна на просторија од 12 метри квадратни каде што 4 души ќе пушат а ти ќе треба да ги дружиш. Сања нема вентилација...ќе трпиш отворен прозор. Ладно е.

Врти сучи...тебе друштвото ти се пушачи. Ако ти смета димот, смени го друштвото, немој да ги натераш сите по твое да играат. Дека тоа е себично. Тоа Е дискриминирачки...

Ама нејсе..ќе видиш некој ден кога ќе те одјебат за у град и ќе останат кај Сања дома...па ќе сфатиш дека сепак поубаво е у кафич отколку во мала собичка..

И? Ќе ја одјебат една вечер за у град и шо?

Сакаш да кажеш дека ако се забрани пушење во сите јавни објекти ,а нема исти такви објекти исклучиво за пушачи (или посебни соби), вие пушачите ќе се откажете од својот социјален живот, нема да искачате, нема да идете на работа и ќе се собирате кај Сања у 12м квадратни само за да пушите? :uvo:

Размисли малку не ти држи примерот. Ќе видите не иде и пак ќе почнете да искачате ќе се навикнете да пушите поретко или уште подобро (за вас) ќе се одвикнете од пушење.

Им имам забрането, кај мене во соба :) И не ме пцуеле... Ако ти пцуеш кога ќе ти се забрани да запалиш цигара, не значи дека сите го прават тоа :) И ова со законов не е дисриминирачки.. Ти пак можеш да си пушиш, само не сегде... Симпл ес дет... И баш мислам дека е добар законов зашто ќе се откажат многу луѓе од цигарите, особено помалите и на мои години, кои почнале ради заебанција или слично и уште не се зависни и можат да се откажат многу полесно... Ама не, вас само ви е гајле дали вие ќе можете да си пушите! Немојте да мислите на другите....
Vidi ja be ti nea.... ama ja ne sakam da se otkazam be.... za mene cigarite ne se stetni, ete, taka mi funkcionira organizmot, mene ne mi stetat.

Од 2 200 000 граѓани, околу 2 000 000 пушат,почнувајќи од 5 одделение па до гроб.
Ајде да ги фрлиме тие 2 000 000 луѓе во варница, и да се отарасиме од нив затоа што пушат цигари... Како може да е тој закон функционален кога во Парламент си играа држава и донесоа 100 закони за еден ден. Без никаква расправа, од афте-пуфте ,напишан за 3 часа закон. И после нема да е добар,е нема.
Тој Закон доволно е еден да го оспори пред Уставен суд и крај на приказната, што вие на вас. Тој Закон е дискриминирачки.

Јас мислам дека со овој закон сакаат да не одвикнат од пушење :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom