- Член од
- 5 мај 2005
- Мислења
- 4.454
- Поени од реакции
- 178
За првото болдирано, зборев кај нас.. Знам дека у странство има простории... И тоа, нема сегде... Во аеродроми има да, ама во кафичи и ресторани незнам баш... Не сум била на многу места па немам право да зборам, али таму каде што сум била, немало...
Друго, јас не ги терам да се откажам! Точно, им имам кажано ама нивна одлука си е, неможам да ги натерам! А тоа што им имам зборено, било за нивно добро, а не дека мене ми смета, јас до сега сум ги трпела и сум го прифатила фактот дека се пушачи, сега сигурно нема да го мењам ставот... А тоа што јас сакам да се откажат не е дискриминација! Дискриминација е ако не се дружам со нив ако пушат...
Епа ако во странство има, зашто кај нас да нема...нели законов е според европски терк скроен, демек така требало во Европа?? Како не е дискриминација??
Верувај, ако во Аеродром од затворен тип со миљон луѓе на ден има простории за пушење, многу полесно изводливо е да има пушечка категорија на ресторани/кафичи каде што е дозволено пушење, или па има пушачка просторија некаде на некој дел од ресторанот.
А тоа другарките твои, ти сакаш да се откажат...ама тие не сакаат. Но, ти не им забрануваш нели?? Епа државата мене ми забранува да пушам фактички со овој закон..Е ТОА е дискриминирачки...
Пробај забрани им на другарките да пушат ќе видиш кои сочни пцовки ќе ти ги дадат