Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Браво владо!:drk:..удри каде е најтенко..само таму можеш......
Ќе сме отруеле некого...абе милијарда години на непушач да му дуваме во нос нема толку да го затруеме колку што сите заедно не труе атмосферското загадување за само еден ден, а треба на ова да ги додадам разно разните адитиви и хемикалии во храната кои по сите тие европски закони одамна се забранети за употреба, каде е тука ОКТА со отровниот бензин и ред други такви срања....
Ради вакви срања нек се носат во три пм....искомплексирани!....

Не ја бива работава.Едно е јавна установа каде што мора да биде забрането пушење,ко на пример амбуланта.Ама угостителски објект?Не иде.Проблемот со минатиов закон се должи најверојатно на организираноста на самите угостителски објекти.Кафанче со 4 маси,2 демек за пушачи,2 за непушачи у 4 метра квадратни.Ја колку што знам делот за пушачи требаше физички да биде оделен од оној за непушачи ама пошто никој не го испочитува ова се премина на друга фаза.
Како и да е ке биде интересно кога ке проба некој да ми каже дека несмеам тука да запалам а ја запиен.

Ma i treba da ima
A tie kafancinjate so po dve masi gi imase ne vikam ne
ama imase i takvi kafani sto dograduvaa celi objekti za da gi podeli prostoriite i sega toa nikoj nema da im go plati gabe frleni pari:star:

Браво владо!:drk:..удри каде е најтенко..само таму можеш......
Ќе сме отруеле некого...абе милијарда години на непушач да му дуваме во нос нема толку да го затруеме колку што сите заедно не труе атмосферското загадување за само еден ден, а треба на ова да ги додадам разно разните адитиви и хемикалии во храната кои по сите тие европски закони одамна се забранети за употреба, каде е тука ОКТА со отровниот бензин и ред други такви срања....
Ради вакви срања нек се носат во три пм....искомплексирани!....

Da se soglasuvam so Vone tie ni zabranuvaat da pusime da ne sme gi truele tie okolu nas a ebaniva grcista ke ni trujat celo selo so okta i pak ne se prezema nisto togas da gi zabranat i tie fabriki ako nie sme bile stetni togas sto se tie direktno vbrizguvanje na OTROV!:star:

Не пушам цигари али го сметам ова за дискриминација кон тие што пушат.
Владата ќе се грижела за нашето здравје...

Вие што викате дека ви сметале цигарите... што кога би забраниле да се пие по кафичи, кафани, дискотеки...

Нека си има посебна просторија бе.
А не вака, забранувааат пушење во дискотека, одам следна сабота, двајца без тројца, и кај ќе фатам женска јас...:nesum:

Кирца, сегде во светот има смоукинг рум. Не може бе едноставно така, кврц, нема нигде. Ни на работа, ни у кафана, ни у кафич. Па да се насерам и у кафе без цигара, ебате шопска и жолта без цигара. И тастатура и маус да искршам коа ке ме напне некој ако неам цигарче...

Ако им е за штетноста, нека забранат продажба скроз и готово. Не вака, ем сакаат пари од акцизи и даноци да лапаат, ем муда ќе продаваат.

Многу лесно непушачите може да се заштитат. И треба да постојат забрани на јавни места каде пушењето е во целост забрането. Ама мора да постојат и простории кои ќе бидат само за пушачи, како и локали, угостителски објекти само за пушачи. Затоа, дискриминаторски е.

И доста со глупи муабети "сегде во свет..." затоа што нигде во свет нема ваква дискриминација ко што се спрема кај нас. Ние по обичај сакаме да сме поголеми Германци од Германците...

Во право си Мистик, за објектите и просториите за пушачи. И да ти кажам искрено, и мене не ми лизгат кафето насабајле без цигаре...а богами ни коњакот не ми ојт нешо многу многу. Само сакав да кажам дека ги оправдувам поради воведувањето на ред во јавните установи, каде покрај школи и факултети, спаѓаат и болници, амбуланти, каде ходниците одсекогаш претставувале пушални, во исто време кога имале улога транспорт или привремен престој на болни.

И јас сум за пуш-простори. И тоа е нешто многу лесно изводливо, а богами и исплатливо. Се поставува климатизација во една просторија, или континуирано циркулирање на воздух, сеедно, и таму (за да се избегне секаков друг тип на трговија) нека се поставени неколку кафемати, и обични клупи за седење... на крај краева, самите тие што ќе го посетуваат тој простор, ќе си го уредат местото. Проблемот е само - колку време сите ќе се задржуваат во него?

Тоа со локали и угостителски објекти само за пушачи, е многу реално, ама не и кај нас, со нашиов закон - кој вика дека секој таков локал или капацитет треба да ги исполнува тие услови. Значи, во нашиов закон (барем колку сум јас запознаен) не се дава простор, одобрување, за локали кои би прифатиле само пушачи.

Јас сум пушач и ми пречи што нема да можам да запалам цигаре додека пијам пиво или кафе по кафулињата. Барем нека дозволат да има кафулиња каде што ќе се пуши, а тие кои не сакаат да вдишуваат чад нека не доаѓаат таму.

jebote zosto ti da ne doagas i da ne ni smetas na nas so nejkeme da vdisuvame cad:nenene:

Побитно е јас како пушач ако ми се пие кафе да имам каде да се напијам, со цигарче, пошто ебате кафето без цигара.
Нажалост ќе мора да се навикнуваме да пиеме кафе ПРЕД кафичите , а не ВО кафичите :nesum:
Мада мислам дека се пролонгира воведувањето на законов за кафичите и дискотеките до 2010 година !

Кога би се прогласило пушењето цигари за нелегално, сиве овие забрани би имале поента.
Вака е апсурдно. И не, не е така у "светот".
Еве ќе ја покачат цената на цигарите....Нека направат и посебни постории, па кој сака нека пуши.

Мада убедена сум дека и овие забрани ќе ја доживеат судбината на оние кои ги уведоа пред некоја година...Многу галама и дословна примена у првите неколку месеци, а после тресла се гора, родио се ммш

Aman be luge
Mi dovaga pauza za pola saat i treba nadvor da mrznam da tresam kur za da si go ispijam kafeto na raat so cigara
u P M:mist::mist::kafe::nenene:

izvinete za vulgarnosta!!!:toe:

jebote zosto ti da ne doagas i da ne ni smetas na nas so nejkeme da vdisuvame cad:nenene:
Батка, незнам ти како непушач зошто се буниш, кога законската регулатива те штити, твоите права како непушач можеш да си ги оствариш. Имаш места каде можеш на раат да седнеш без да ти чади некој.

Ние пушачите сакаме посебни места за нас за да не бидеме дискриминирани, воедно и за да не ви чадиме на вас непушачите.

Тоа е поентата, правда за сите. Мора да има посебни простории за пушачи, како и угостителски објекти исклучиво за пушачи.

Нажалост ќе мора да се навикнуваме да пиеме кафе ПРЕД кафичите , а не ВО кафичите :nesum:
Мада мислам дека се пролонгира воведувањето на законов за кафичите и дискотеките до 2010 година !
Еве ја 2010 кај е...одма ќе дојде.

Контролиран пристап до лекови, ограничен пристап до алкохол и минимален внес на никотин, катран и остали 200 состојки кои идат у една цигара...Осеќам ќе станеме најздрава нација у светот наскоро (уше да не беа последиците од осиромашен ураниyм '99 serbian edition)

Па вие ќе имате места каде што никој нема да ви чади.
Фер е и ние пушачите да имаме места каде што ќе можеме да пушиме, јас сигурно нема да излегувам во непушачките места, а тебе ако не ти одговара не доаѓај во местата каде се пуши, толку е едноставно.

Батка, незнам ти како непушач зошто се буниш, кога законската регулатива те штити, твоите права како непушач можеш да си ги оствариш. Имаш места каде можеш на раат да седнеш без да ти чади некој.

Ние пушачите сакаме посебни места за нас за да не бидеме дискриминирани, воедно и за да не ви чадиме на вас непушачите.

Тоа е поентата, правда за сите. Мора да има посебни простории за пушачи, како и угостителски објекти исклучиво за пушачи.

Еве ја 2010 кај е...одма ќе дојде.

Da admin i nie se mora de se prilagoduvame prema niv a nas koj ne sisa "HAH"
diskriminatorska rabota samo nie pusacite mislime kako da se napravi da bide dobro i za nas i za niv a tie skros da se zabrani i kade e pravednosta sega tuka?:star:

:pos2::pos2:Последниот пат кога пробаа да го воведат законов се случуваше една чудна работа....
....деловите за непушачи во локалите беа тотално празни, сите доброволно се префрлаа во другион дел-за пушачи..
и сега изгледа друштвото ќе мрзне со мене надвор додека пијам кафе:pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom