Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Проблемот е во тоа што повеќе се буните за поскапување на цигари отколку за поскапување на леб.

Не ти држи вода ова!
Кај лебот немаме 10 000% надѕидување на производствената цена.
А си се прашал кај оди разликата во цената....сегде само не таму за каде декларативно е наменета.

Не ти држи вода ова!
Кај лебот немаме 10 000% надѕидување на производствената цена.
А си се прашал кај оди разликата во цената....сегде само не таму за каде декларативно е наменета.

воне не ми објаснувај, мене јасно ми е дека преку поголеми даноци за цигарите политичарите сакаат само да си ги наполнат џебовите, ама јас ти гарантирам дека дури и ако се поскапи лебот релативно еквивалентно како и цигарите нема да се буните толку., Причината е едноставна, а тоа е зависноста од никотинот.

воне не ми објаснувај, мене јасно ми е дека преку поголеми даноци за цигарите политичарите сакаат само да си ги наполнат џебовите, ама јас ти гарантирам дека дури и ако се поскапи лебот релативно еквивалентно како и цигарите нема да се буните толку., Причината е едноставна, а тоа е зависноста од никотинот.
Не биди толку сигурен за тоа........секоја чаша има врв...ќе се прелее...

Јас и онака веќе немам пари да купувам цигари пушам качак, ко говедо некое. ме чини некаде 10 ден 30тина цигари(горе-долу). Проблем се филтерите, не се најдуваат. Ако не можам да најдам тоа ќе си купам луле!!! Ко ве е*е!!! Ова ми е едниствениот луксуз кој воопшто си го дозволувам и кој сте вие да ми го одземете?! Можеби ќе ми дадете и работа? Можеби ќе ми дадете било што за потоа да имам воопшто воља да водам здрав живот?!

Или можда едноставно ќе заминам одавде и одете сите у ку**ц!!!

Јас и онака веќе немам пари да купувам цигари пушам качак, ко говедо некое. ме чини некаде 10 ден 30тина цигари(горе-долу). Проблем се филтерите, не се најдуваат. Ако не можам да најдам тоа ќе си купам луле!!! Ко ве е*е!!! Ова ми е едниствениот луксуз кој воопшто си го дозволувам и кој сте вие да ми го одземете?! Можеби ќе ми дадете и работа? Можеби ќе ми дадете било што за потоа да имам воопшто воља да водам здрав живот?!

Или можда едноставно ќе заминам одавде и одете сите у ку**ц!!!

Па земи си луле шо си будала. Ем не треба да тресиш нема да те казнуват по улица. Е сеа ќе јдиш малце ремет оти ко пациенат ќе шеташ ама па регуларно ќе си чуриш по улици.

Па земи си луле шо си будала. Ем не треба да тресиш нема да те казнуват по улица. Е сеа ќе јдиш малце ремет оти ко пациенат ќе шеташ ама па регуларно ќе си чуриш по улици.

Точно :D А доколку "do koske" продолжи законов ќе се случува нешто слично како американската прохибиција. Па сеа види ти.

Точно :D А доколку "do koske" продолжи законов ќе се случува нешто слично како американската прохибиција. Па сеа види ти.

И онака им скурчи на многумина депресијата во Македонија исполнета со моронски закони,оптоварувања и злоупотреби од страна на власта врз сопствениот народ.Даноци и казни на секој чекор како во ДРНК (Демократска Република Народна Кореја) да сме ебаго.Се чека само уште долго сонуваната визна либерализација,после функционерите,законодавците и прегломазната администрација можат слободно да попушат во оваа држава.:toe:

И онака им скурчи на многумина депресијата во Македонија исполнета со моронски закони,оптоварувања и злоупотреби од страна на власта врз сопствениот народ.Даноци и казни на секој чекор како во ДРНК (Демократска Република Народна Кореја) да сме ебаго.Се чека само уште долго сонуваната визна либерализација,после функционерите,законодавците и прегломазната администрација можат слободно да попушат во оваа држава.:toe:
Визна либерализација, и мене како и поголемиот број на луѓе кои го поштуваат својот интелект и неќат да работат за без пари и притоа знаат барем 1 до 2 странски јазици ќе ги снема од државава!
Никој не сака да живее на место каде иднината му виси на конец! Колку и да го сака тоа место, сепак е џабе! Може ова не звучи патриотски, ама додека не се истребат говната од политиката во Македонија, и додека не е се политички замрсено, и додека се добива работа само со партиска книшка така ќе стојат работите!

Така е бе пичку матер, не е живот ова, не запусте ова вмрото да мубам стопанката.
Порано беше идила цутеше државата, работа нема не се замараш ич, станваш од сабајле одиш земаш социјално, двиљадарки двиљадарки кој ти ги дава. Сркаш манџа за ручек и две парчиња леб ќе касниш, лебо ефтин не ко сега, го поскапија огно дизгори. Вечер поштено си ојш пред коперација, по пато 3 пати ќе ’ркниш балгам и ќе го исекниш носо, ќе си купиш Партнер 20 ден. шо му плаќаш џабе. Па слободни ќе си зачуриш печес цигарчиња уз ракиче и то во 7 и 5 минути.

Е така се живеј муце живото. Не овие гнаси не упропастија со овие реформи, абе сакам рурализам бе, да си го проживеам нарает животецо. Ах Бране кај си лице изорано ти љубам. Врати се, не се живеј вака ќе се умира.

Едно е сигурно.
Фикс ко бандера.
Јас никад више нема да гласам за ВеМеРеО-то.
Само срања прават.
(па ги крштеваат реформи).

Мислам дека малку повеќе претерувате, да не речам почнувате да звучите како тешки наркомани со тоа што се буните со цената на цигарите дека не била прилагодена кон нашиот стандард.
ЦИГАРИТЕ НЕ СЕ ПОТРЕБА, ЦИГАРИТЕ СЕ ЛУКСУЗ и нема што да се буните за нивното поскапување, едноставно престанете да се луксузирате.
Не ви се потребни цигарите за живеење.

Cigarite se potreba za nas i jas ne gledam nikakov luksuz
Ako e toa taka znaci polovina gragani na RM ziveat vo LUKSUZ
:uvo:

Ајварот луксуз, цигарите луксуз, како иде и печење ракија луксуз, грицкање семки луксуз, што ни остана од традицијата? Обезличена маса готова за ЕУ, фали уште име и презиме да сменат и завршена работа.
А фали стварно она Синдикат што го спомна, од петица да го извајш на тротоар и семки у уличка.

Визна либерализација, и мене како и поголемиот број на луѓе кои го поштуваат својот интелект и неќат да работат за без пари и притоа знаат барем 1 до 2 странски јазици ќе ги снема од државава!
Никој не сака да живее на место каде иднината му виси на конец! Колку и да го сака тоа место, сепак е џабе! Може ова не звучи патриотски, ама додека не се истребат говната од политиката во Македонија, и додека не е се политички замрсено, и додека се добива работа само со партиска книшка така ќе стојат работите!

Ако не пола тогаш една третина ќе ги снема. И сега можам да заминам бе! Ама си седам зошто ми остана само уште едно нешто што ме држи овде. Тоа дека со девојката сме веќе 6 години заедно, тоа лесно не се напушта кој сака нека каже поинаку. Меѓутоа последно време си размислуваме во "пакетче" да си заминеме и ајт! Доста ми е од овде. Се молам за работа и тоа за амал да бидам и пак треба "вујче владика" да ти помогне! Кога ќе го добиеш тоа не ти плаќаат едно 6 месеци а кога ќе почнат да ти плаќаат ти плаќаат од 6-8 000 ден?! Цигарите не се лек за ова, ама како што кажав погоре се едно ретките уживања што јас лично ги имав. Сега и тоа ќе го снема...

Cigarite se potreba za nas i jas ne gledam nikakov luksuz
Ako e toa taka znaci polovina gragani na RM ziveat vo LUKSUZ
:uvo:

Со оглед дека на добар дел од населението не им се потребни цигари за да бидат високо продуктивни во рабоата и да бидат среќни, значи дека цигарите не се неопходни па затоа се и луксуз.
за пушачите како тебе само потсвесно зависноста кон никотинот ве тера да мислите дека без цигари неможе да се живее и да се биде среќен и продуктивен. Нормално тоа е само илузија која ја створаат сите психоактивни супстанции кои создаваат зависност.

А кога тоа не било такво вработувањето кај нас..некои тврдат така било дури од 1945 година..се до ден денешен...иако сметам дека не е исправно..но тоа е нашата стварност..сеуште од никого непроменета..
:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom