Доколку имате гости што би спремиле за јадење?

• Креатор на темата Креатор на темата eugenia suarez
  • Време на започнување Време на започнување
Picture 1097.jpg Picture 1098.jpg Picture 1099.jpg Picture 1100.jpg Picture 1101.jpg Picture 1102.jpg
во чест на најдобрите луѓе,мои коумови од Велес-Вилазора,Круме и Ружа.
Секојпат кога и да појдев таму кај нив,две-три куќи над оџакот,бев послужуван прво со слатко, а јас носев поздрав кутија локум.
Тоа време обавезно пред ручек се миева раце,домаќинката носеше бокал вода,крпа и леген,затоа што немаше внатре чешми.

сок на растварање.

Со послужавник.

Степче бе, за растворање многу арч е тоа :D

Вода комуналка, најздрава е.

Епа зависи што сакаат, ако сакаат да се освежат им го отварам прозорот .

Со 10 минутно седење на Facebook.

со пасворд за вифи:icon_lol:

Ледена промаја од прозор се собира во 2 мали стаклени чаши за ракија и се промешува со една лопата песок во кофа. На тоа се додаваат 3 коцки мраз и е многу освежително.

Увек иам спремно јајца и кобасици.

Ај сега отвори и тема дали гостите сакаат да се мезат на големата трпезариска маса или на малата во дневна. :X3:

Дај бе од форум да ти дојдеме на гости . :D

Јас само одам на гости(влав сум)

влечки за нозе, оти им смрдет чорапите.

Би ти препорачал на сите да им изналепиш бар код па да ги стаиш у систем , вака неиде со овие броевиве

Прв пост

Обично не оправудувам убиства ама у твојов случај и те како не дека човештвото ќе тргне на бољи или кој знае какви промени ќе се случат ама со твојето НЕ-присуство на ова планета мислам дека некако дури и воздухот во Кина ќе се прочисти па какви се тие какани она ко на мало бебе ставови некој она екстра геј мислам дури и некој геј да те погледне од страна она ќе дига веѓи како рампа на железничка пруга(кај маџари) мислам она ти си таков тип на човек да би го фатил и би го прегазил од мавање(не е ова некоје нет курчење иако така делува) ама ти си печен печен она добивам нагон на повраќање само од читање не од средба во живо тоа ќе биде ринг она знаеш демек она сеење филантропија па нежности.... демек велосипедизам бајкови гонење

на темата Vip Survivor имаше едно мислење за Kristina Bekvalac неможев да го најдам сега ама дефинитивно ќе го побарам идеше нешто во стил ако некогаш завршам во затвор ќе завршам поради личност како што е Kristina Bekvalac

Многу вицкасти сте биле бре? Ама на погрешно место :pipi:
Одмарајте си сеа една недела од форум

Зависи од гостите, како да ви речам да ви кажам ај ќе ви кажам:D
Ако се ненајавени зависи која сезона сме пример сега туршија, морков, зелка, марулка, сиренце, ракија обавезно, винце од бочка нешто некое мезе ако имаат напраено низ дома, благичко, не ги нудам им ваѓам на масиче нека си се послужат, кафе и кисела вода. Ако ме затекнат на ручек, доручек или вечера повелете бујрум седнете то што има тоа ќе си касниме.
Ако се некои поблиски или гости со кои се гледаш 2 пати годишно е побогато, всушност како сме биле пречекани така и тие кај нас. Немам некоја посебна замерка.

Јас во мојот пост напишав дека гостите обавезно ги нудам со јадење. Интересно мислев дека ќе ви се допадне но му се допадна само на @sankerce.
Jас тоа стварно го правам, штом некој дојде дома веднаш го нудам со јадење.
Зошто го правам тоа има објаснување.
Ако отидам кај некој на гости и ако сум гладен, од кафе ќе ме боли стомак. А има куќи каде прво те нудат со кафе. Или ако си гладен и ако пиеш ракија, уште повеќе ќе ти се јаде. Значи гладен човек можете да го понудите само со благо - слатко или локум.
Затоа моја препорака прво понудете го гостинот со јадење, а потоа може и друго. Било што - например потпечени лепчиња со маргарин и сирење или пржени јајца или макарони. Секогаш дома се наоѓа нешто за јадење

Јас во мојот пост напишав дека гостите обавезно ги нудам со јадење. Интересно мислев дека ќе ви се допадне но му се допадна само на @sankerce.
Ако отидам кај некој на гости и ако сум гладен, од кафе ќе ме боли стомак. А има куќи каде прво те нудат со кафе. Или ако си гладен и ако пиеш ракија, уште повеќе ќе ти се јаде. Значи гладен човек можете да го понудите само со благо - слатко или локум.
Затоа моја препорака прво понудете го гостинот со јадење, а потоа може и друго. Било што - например потпечени лепчиња со маргарин и сирење или пржени јајца или макарони. Секогаш дома се наоѓа нешто за јадење
Не сум ти го прочитала постот, иначе лајк ќе добиеше секако. :)
Исто и јас ги нудам моите гости секогаш со храна. Што има по дома, со тоа ги нудам. Како што и сакам да готвам, никогаш не ми е проблем да направам нешто за јадење за гости кои ми дошле дома.

Некогаш дури и досадна сум од што ги напнувам и прашувам повеќе пати дали се гладни. :D

колку што имам слушано во австралија гостинот си носи она што сака да пие, кај нас абер нема од такви работи :pipi:

колку што имам слушано во австралија гостинот си носи она што сака да пие, кај нас абер нема од такви работи :pipi:

А во Австралија знаеш ли дека не смееш да одиш на гости ако не си поканет. :D
Иначе јас кога идат кај мене на гости ќе ги послужам со нешто благо (ресани, наполитанки и слични), чипс, соленки Пардон полнети со путер од кикирики, кикирики, сок (Кока Кола, боровница од Палма, Фанта), ако се женски само алкохол, сок не им давам. :ROFLMAO:

Што ке си донесат тоа ке си јадат/пијат.

Со ништо,исто ко што нејќам и мене со нешто да ме послужат ако тоа опфаќа,сок на растварање,некој гаден домашен компот или некои наполитанки отворени пред 2 недели заборавени во фрижидер.

Само за една личност сум осеќал потреба и самоволна желба да купам и да и удоволам,онака да имам се дома кога ќе дојде,а вака за роднини,другари нешто кога ќе дојдат Л.Ш. да се гледа чисто од учтивост земам,а и најчесто повеќе души собираме пари,а за роднини не се замарам,кај сум ги примил па уште да им вадам нешто.(ова најчесто дека ненајавени идат па и да сакаш немаш што да им извадиш) :icon_lol:

значи ова е одговорот и за првиот пост. Еве зошто баш и не ми се допаѓа ова. Од големо искуство.
Значи, поради местото на живеење ова емногу битно. Ние дома не помнам да сме ручале четворица колку ни е семејството било.
Сме живееле карши портите на државна и кој е таму од пријатели или роднини на некој преглед,оп кај нас на поседок додека е пауза или ги чека резултатите или дошол кај некој на посета.Сме живееле подолго време и карши старата автобуска станица, и патот за чаршијата е тука, и кој каде оди мора тука да помине и оп па ќе сврати или да остави некој торби,па ќе оди некаде,или ќе ја остави старата стрина или некое мало дете, или некој средно школец или студент додека се снајде да поседи а веќе годината поминала.
Сме живееле и долго време карши зелен пазар,собрание го гледам од прозор, ама ова и на многумина други секојдневно им годело, се се врти тука,социјално,пазар,градска,железничка,доз,Р.дом,плоштад. Но најмногу и оние што доаѓале за пазар или пак пазарџикине, некој ќе донесат две марули и ќе го отепаат тука ручекот,а повеќето и сами си правеа како да се дома,бидеиќи и секојдневно беа тука.
... Не дека ова не ми годело,дури и сум го сакал тоа,сега сум далеку од центар,раат сум, ама ми недостигат гости и дружење.

Пошто ми се на диети другаркиве само овошна салата, чоколадни колачиња и нес или сокче. Битен е муабетот, никој не дошол за јадење, него кафе, дружење, зезање... Ретко кога јаделе кај мене или пак јас кај некој скоро никогаш...

Гости што секоа ден идат со кафе, сок и нешто благо. Оние што ретко идат а ми се важни салати, сувомеснато, кифли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom