Добрите страни на комунизмот!

• Креатор на темата Креатор на темата Pravnice
  • Време на започнување Време на започнување
А, сега, кој живее убаво ? 10 посто, ајде 20 преку сила. Ми збориш комунистите разграбале.. нека грабаат, али се живееше, сега.. све е со кредити, се позајмува народ од кај стигне, нема за живеачка. Тоа крадење е ништо за ова нашево, сега се краде без усул, кај што се стигне, како што рече Були, спиеме со пиштол под перница, живееме ден за ден..

Фала на разбирањето, и уште да се дополнам...Комунистите грабаа со стил, грабаа, ама народот не го осекаше тоа толку како сега. Се иамло се што ќе се посака, па затоа и крадењето не изгледало толку страшно-кога ти е полн стомакот не ти е гајле каде оди осатокот од јадењето, па макар и завршило кај кучињата. А ако некој не е задоволен, можел комотно да земе пасош и да се прошета по светот, да види како е и никој да не го врати. Денес се краде и од оние од кои нема што да се земе, се дере до гола кожа, има дупло повеќе невработени од вработени, а побрзо ќе успееш да избегаш од затвор одколку да излезеш од државава. Виза не се добива ни за лечење во странство, шетање не ни спомнувам....

Искрено сакам да верувам дека денес е подобро, :toe: ипак е денес и сега, и јас живеам во ова време...ама за жал, гледајќи околу мене не можам да се убедам себеси дека приказните од минатото не се подобри, па макар и да знам дека се бајќи, звучат пореално...

Добро бе.......на никој не му фали сендвичарата Камел??????ХЕЛООООООООУ
Како и да е и јас сум закоравен антиКомунист ама едноставно има некои работи што сакам да ги има и денес. мене МНОГУ ме фасцинира како лугето зборуваат за таа поранешна Југославија СО емоции, онака со топлина во душата, едноставно ме тера да посакам да проживеам малце за да видам зошто толку УБАВО СЕ ЖИВЕЕШЕ????

камел се нашла само во тој период. шо кој кур има врска камел со комунизмот? тебе ти е темава за сендвичарата? камел па камел. сум јадел у камел и гордо ќе кажам-СЕДМИЦА Е ТАЏ МАХАЛ ЗА КАМЕЛ!
ништо, ама баш ништо не ме враќа назад. боље ни е вака. демокрација рулз. не дека сум осетил нешо од сфрј, шо можам од 85та да осетам? слушам зборење само, ама неќам така. неќам назад. сакам да си го живеам ова, своето.
ти се плукнам у сендвичарата. ко ја да кажам, жалам за БУЛС ебате.

Нега му дошло до сендвичарата, празни ни се стомаците сеа, затоа..

како празни бе? празници околу нас, насекаде кифлички и руска, а вас празни стомаци. немогуче.
второ, шо сте запнале за глупостиве. не глеате тоа назад. џабе муабети.

Така идеше зборот, Од кај знаеш ? Некој нема ни за празници.. само не требаше да му се нафрлаш за сендвичарата. :wink: Како и да е, ФИЧО и 101 рулз.

Имав еден зелен 100 кец кој тераше 21 год. и доста му беше, го шитнавме. :(

ако има за интернет 1500че, има и кифлички по дефаулт. не лупај. сендвичарата нема врска со комунистите и го знаеш тоа.
и јас имав 101, сеа југо, а уште повеќе ќе се радувам на c220 cdi и нема да ми текне да глеам назад, капираш?

Капиши. :wink:

Ај да не бегаме надвор од темава, се најубаво и да одиме да палиме ОѓИнЧе. :)

не лупај. сендвичарата нема врска со комунистите и го знаеш тоа.
Кенгур шо ти е бре? Скокаш ко кенгур. :toe:

Темата колку јас приметив не е ни за комунизмот, ни за сендвичарата ни за кифличките од минатата зима што Дедо Мраз не ги изеде.

Јас, според темата (како јас ја разбирам), жалам за Сплит и морето, Жалам за Вардар - Партизан на градски, жалам за Југославија - Аргентина `90 година (таа беше? коа бевме петти?). Жалам за слепата радост, за ентузијазмот, за желбата на луѓето за прогрес, за моралните вредности, за статусот во светот... што не ми се допаѓа ќе си задржам за себе...

Аjде, чао.

На оган.
Ако сте мањак колбаси... еве од мене нека бидат. Частам.

Слободно продолжете со пишување на темава.
Се надевам дека денес сте ок, кафанските муабети кои се водеа вчера нема да бидат толерирани.

Во комнизмот сме влегувале во Грција без виза!!!!

Кенгур шо ти е бре? Скокаш ко кенгур. :toe:

Темата колку јас приметив не е ни за комунизмот, ни за сендвичарата ни за кифличките од минатата зима што Дедо Мраз не ги изеде.

Јас, според темата (како јас ја разбирам), жалам за Сплит и морето, Жалам за Вардар - Партизан на градски, жалам за Југославија - Аргентина `90 година (таа беше? коа бевме петти?). Жалам за слепата радост, за ентузијазмот, за желбата на луѓето за прогрес, за моралните вредности, за статусот во светот... што не ми се допаѓа ќе си задржам за себе...
виктор, сендвичари, 101 и југо, продавници за кошули, мини маркети и сл. се глупости кои не треба да се спомнуваат. и сега има исти такви, ако не и боље. дури и југото има нова шалт табла -)))
е сеа, вредностите-море,добар фудбал,соживот(претпоставувам),статус- тоа е ок, да се спомнат и да тажиш за нив. не за сендвичара. што не ти бев јасен?м?
ипак, бесцелно.
едит-ма нека тажи кој по што сака -)) најубо е така.

виктор, сендвичари, 101 и југо, продавници за кошули, мини маркети и сл. се глупости кои не треба да се спомнуваат. и сега има исти такви, ако не и боље. дури и југото има нова шалт табла -)))
е сеа, вредностите-море,добар фудбал,соживот(претпоставувам),статус- тоа е ок, да се спомнат и да тажиш за нив. не за сендвичара. што не ти бев јасен?м?
ипак, бесцелно.
Мене впечаток бивша југославија ми оставила со гостувањето на Партизан на градски, на Правничето (цела држава ни е правници) сендвичарата. Состојбата, ситуацијата, атмосферата, миризбата на екс Ју така ја доживува. И не можеш да му замериш. Сосема нормално е, дури и многу автентично е доловено тоа време.
Токму преку сендвичарата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom