Добивате 10 милиони евра, како ќе ги потрошите?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
odma bi si kupil ogromna kuka u makedonija i vo avstrija.bi kupil po edno malo kukice od pola milionce na ibizza i vo finska.dve koli edna sportska edna ogromna.bi kupil diskoteka na ibizza i potoa ke si ziveam kako gospodar

Значи добивам 10 милиони евра,епа вака.7 милиони евра во банка,ке ги заклучам на 5 години или 10 и ке си зимам 1% или 2% годишна каматна стапка т.е 70,000 евра годишно а без ништо да работам,само парите што ке ми бидат заклучени во банка.Со 1 милион евра ке почнам да работам со акции,гледам во последно време македонската берза рипа како ненормална.1 милион евра,ќе купам недвижнини,па после тоа ке ги издавам,ете ти + пари од тоа.Со останатиот милион ке се обезбедам стамбено и превозно, и така среќно ке си живеам до крајот на животот,исто така и наредните поколенија ако знаат правилно да ги искористат и инвестираат парите.

Ufuf 10 milionciki.. Ne znam od kade da pocnam. Prvo direktiva stavam 3-4 miliona vo Shficerska Banka neka se lupa kamata(nekoja kamatna stapka od 5% godisno lele) Kupuvam stanovi (dva vo centar, eden vo aerodrom) Kuka na vodno (moze i nekoe stance tamu negde) Koli Dzip, dvosed, edna golema kola, edna za kurcenje(ferrari ili lambourghini) i edna malo litrazna. Deloven prostor, kancelarii, garazi sve kupuvam kade ke stignam. E so ostanatoto nekoe biznisce kolku da se pocne nesto da se vraka, pa ke vidime.

искрено не би знаела што би правела,ама сигурно дел ќе заштедам,ќе се обезбедам станбено и би дала 1-2 милиона во добротворни цели

P so edno 9999955 ke si zemam nesto za mene,seto drugo ke go dadam vo humanitarni celi i ic nema da zalam poradi toa.

5 милиони евра на мојот омилен фудбалски клуб, 5 милиони евра на доротворни цели. Мислам дека тие пари само ќе ми го зезнат животот.

Mora da me zezas! Dobivas 10 milioni i ednostavno ke gi DADES NA NEKOJ DRUG? Znam deka se tvoj parite i tvoj e izborot sto ke pravis so niv no da bideme razumni. Zasto da gi dades na siromasnite koga mozes da gi potrosis za SEBE. Ke zastedis edno 3-4 mil, a so drugite letam u Hawai i si otvaram Beach Bar. Ne go zeznuvaat zivotot, ako znaes da gi iskoristis!

A da dades ti 10.000.000...pa ja ke im go najdam krajot?
Vaka...uf...mi se vrti od opcii i moznosti za realiziranje na zelbi i sonista...:toe:

Купувам станови и ги давам под рента и после идам на малезиските острови и останувам тамо неколку месеци со убави девојки, тие ме ладат со листови а јас си лежам и си пијам сок од ананас, си мижам и го слушам морето како се бранува, го осеќам мирисот на солта од морето и ги слушам птиците како пеат. А јас си се нишкам на лежалката поставена на две дрва додека девојките ме чешкаат и ми прават фелацио. :)

кој сака да доаѓа со мене нека каже. ;)

како прво сите ве носам на частовка потоа ке си купам АПРИЛИА и незнам што да им правам на другите пари

2/3 недвижности па на издавање остатокот у банка:zlo:

сега поради тоа што сум сингл и нема да имам деца и дом со истата типка со која планирав имам и други планови.

од тие 10 милиони некои 500.000 би му ги дал на татко ми да си инвестира во глупости како што правел и претходно...

милион ипол би вложил во акции во 2/3 фирми така поголеми значи ако бидат 3 по пола милион во секоја...

со 2 милиона би инвестирал во огромна кука поред охридско езеро значи да биде топ, а останатите во банка со тек на време како ке ми требаат пари ке си ги трошам... и исто така ке си купам нова опрема за сервисов едно 20 бокса за декодирање итн...

Ќе отворам сопствен бизнис и ќе се надевам дека ќе успее.
А другото ќе дојде само по себе.

Ќе ги бутнам у банка на Кајманските острови,ама прво ке даам нешто доброволни прилози на 10-тина организации,и после ќе си живеам од камата и ќе си шетам по светот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom