Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
А кма ли ваква лотарија за канада и линк ако има некој зш мн фишинг сајтови има

A dali znaj nekoj koj odreduva kade ke odis (vo koj del od usa) ili samiot ti si odbiras?

Samiot si biras, obichno kaj shto imas nekoj da te precheka :)

Во амбасада одлучуваат само дали ќе добиеш виза или не, за сè друго е твоја одговорност.

Во амбасада одлучуваат само дали ќе добиеш виза или не, за сè друго е твоја одговорност.

Da, arno ama koga ke odis vo ambasada treba site dokumenti da ti se spremni, i plus od mestoto kaj sto ke odis i koj ke te precheka, se si e toa lanchano da ne recham vrzano.

Da, arno ama koga ke odis vo ambasada treba site dokumenti da ti se spremni, i plus od mestoto kaj sto ke odis i koj ke te precheka, se si e toa lanchano da ne recham vrzano.

Не ми е сватливо зошто бараат еден куп документи кога ти си добитник на лотарија за зелена карта ? Тие бе по правило треба и куќа и кола и работа да ти дадат. Инаку зошто тогаш името е ЛОТАРИЈА ? По добро е да се укине ова програма, пак ќе повторам,името е лотарија, а не е сигурно у опште дали ќе добиваш виза...:гомце:

Последно уредено:
Некои заминале и без гарантно писмо на интервју па добиле зелена карта.. just saying...

Не ми е сватливо зошто бараат еден куп документи кога ти си добитник на лотарија за зелена карта ? Тие бе по правило треба и куќа и кола и работа да ти дадат. Инаку зошто тогаш името е ЛОТАРИЈА ? По добро е да се укине ова програма, пак ќе повторам,името е лотарија, а не е сигурно у опште дали ќе добиваш виза...:гомце:
Не сум сигурен дали тролаш или си сериозен, ама сепак ќе ти објаснам.
Лотарија се вика затоа што се пријавуваат преку 10 милиони луѓе ширум светот на годишно ниво, околу 140000 се одбрани за понатамошно процесирање, а виза ќе добијат само 55000. Поради ТОЈ факт се нарекува лотарија (што патем не е официјалното име на целиот настан). А, документите се потребни бидејќи тоа што ти си се пријавил на лотаријата, не значи дека ги исполнуваш условите да добиеш имигрантска виза.
Се надевам дека ти е појасно сега. Имај убав ден.
Поздрав.

Не сум сигурен дали тролаш или си сериозен, ама сепак ќе ти објаснам.
Лотарија се вика затоа што се пријавуваат преку 10 милиони луѓе ширум светот на годишно ниво, околу 140000 се одбрани за понатамошно процесирање, а виза ќе добијат само 55000. Поради ТОЈ факт се нарекува лотарија (што патем не е официјалното име на целиот настан). А, документите се потребни бидејќи тоа што ти си се пријавил на лотаријата, не значи дека ги исполнуваш условите да добиеш имигрантска виза.
Се надевам дека ти е појасно сега. Имај убав ден.
Поздрав.

Знам дека 10 милиони аплицираат ширум светот, поентата ми е зошто името е ЛОТАРИЈА ? Барем името на програмата да беше имиграциска селекција за американска зелена карта например, а не лотарија.. И Австралија и Нов Зеланд и Канада имаат имиграциски програми за иселување,и тоа со многу строги критериуми.. Ама не се глупираат со името лотарија.. Инаку јас сум против името лотарија..

Последно уредено:
Знам дека 10 милиони аплицираат ширум светот, поентата ми е зошто името е ЛОТАРИЈА ? Барем името на програмата да беше имиграциска селекција за американска зелена карта например, а не лотарија.. И Австралија и Нов Зеланд и Канада имаат имиграциски програми за иселување,и тоа со многу строги критериуми.. Ама не се глупираат со името лотарија.. Инаку јас сум против името лотарија..
И јас сум против Македонија да ја нарекуваат FYROM ама ја нарекуваат. Оди буни се за тоа.

Прочитај го уште еднаш претходниот мој одговор. Не е официјалното име лотарија. "Diversity Visa" е официјалното, што во превод би му дошло "виза за разновидност", лотарија е псевдоним. И да е лотарија официјалното име, не мора да значи дека наградата што ја добиваш ти од организаторот мора да е материјална, туку добиваш награда одредена од организаторот. Во овој случај наградата е шанса за да добиеш виза. И тоа е тоа. Ако на некого му одговара, ќе аплицира. Ако не му одговара, нема да аплицира.

A dali e vistina deka ima i za Kanada nesto slicno na ova i kade mozam da vidam ako e tocno?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom