Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
Добро има ли уште некој што доби за 2014, неможам да најдам никој од Македонија. Ако знаете некој ќе ве молам да ми дадете контакт.

И btw, нема врска апликацијата за грин кард со добивање на туристичка виза. АКО те извлечат на лотарија, тогаш неможеш да поднесуваш за туристичка или било каква виза (тоа додека чекаш).

Добро има ли уште некој што доби за 2014, неможам да најдам никој од Македонија. Ако знаете некој ќе ве молам да ми дадете контакт.

И btw, нема врска апликацијата за грин кард со добивање на туристичка виза. АКО те извлечат на лотарија, тогаш неможеш да поднесуваш за туристичка или било каква виза (тоа додека чекаш).

Мислиш од овие апликации што завршија пред месец дена? Тие резултати април/мај.

Ако мислиш на ланската лотарија, don't know.

Прашав за добитниците за 2014 што беше извлекувањето во мај. Јас и (сега мојот маж) добивме, но неможам да најдам уште некој од Македонија што добил.

Прашав за добитниците за 2014 што беше извлекувањето во мај. Јас и (сега мојот маж) добивме, но неможам да најдам уште некој од Македонија што добил.

Aхам... ОК.

Good luck во САД. :)

и јас добив ама се зезнав,не ги испратив формуларите мислејки дека сум закаснил со испракјање...па аплицирав пак за наредна година....а и малку ме фати криза...како ке се снајдам таму за работа ако немам никој кој ке ми помогне а и од овде треба сам да си платам превоз...незнам малку е лоша работа со парите.....

и јас добив ама се зезнав,не ги испратив формуларите мислејки дека сум закаснил со испракјање...па аплицирав пак за наредна година....а и малку ме фати криза...како ке се снајдам таму за работа ако немам никој кој ке ми помогне а и од овде треба сам да си платам превоз...незнам малку е лоша работа со парите.....

Викаат, кој не ризикува - не добива.

Иако те разбирам, парите се проблем, но со дадената можност се минусира ризикот. Во однос на работата - барем тоа е "полесниот" дел. Види дечките што одат на Work&Travel, ќе имаш некоја слика за тоа каде, како и што да бараш работа. Поздрав.

џабе си аплицирал пак, штом еднаш ќе добиеш и не влезеш во уса во рок од 6 месеци нормално ако пројдеш на закажаното интервју и ти одобрат, веќе не се квалификуваш да аплицираш пак за лотарија. и какво е чувството дека си заглавен овде за навек? безперспективен и очаен, не дека во уса цветаат рози али абре дете дете што ли мислеше со тоа главата..:noze:

џабе си аплицирал пак, штом еднаш ќе добиеш и не влезеш во уса во рок од 6 месеци нормално ако пројдеш на закажаното интервју и ти одобрат, веќе не се квалификуваш да аплицираш пак за лотарија. и какво е чувството дека си заглавен овде за навек? безперспективен и очаен, не дека во уса цветаат рози али абре дете дете што ли мислеше со тоа главата..:noze:

хехе,формуларите сеуште небеа пратени така да уште и немав влезено во понатамошна процедура...али нема везе тоа е што ке се праи друго...се надевам овојпат нема да згрешам,и така англискиот ми оди добро и компјутериве ее дај боже,инаку ке си тераме маката како останатитењ луге тука.....само се мислев што ли имам вредно да продадам во слушај да одев за УСА

хехе,формуларите сеуште небеа пратени така да уште и немав влезено во понатамошна процедура...али нема везе тоа е што ке се праи друго...се надевам овојпат нема да згрешам,и така англискиот ми оди добро и компјутериве ее дај боже,инаку ке си тераме маката како останатитењ луге тука.....само се мислев што ли имам вредно да продадам во слушај да одев за УСА

Тоа е друго ако си немал ни денар у џеб тогаш те разбирам, сепак тоа е инвестиција за карта авионска + таму кога ќе пристигнеш нормално некое време ќе бидеш без работа а ќе треба да живееш негде неколку месеци дур најдеш работа, во тој случај имаш трошоци, за кирија, за храна, таму киријата е скапа, да сигурно требаат едно 5000 евра минимум ако штедиш може да ти стасаат за два месеци, ама сепак не е мала пара, а не знаеш дал ќе ти се исплати пошто можеш и да си се вратиш со подвиткана опашка... да не најдеш работа пошто таму безработица има голема криза е, а сепак 5000+ евра да ги спечалиш во МКД ти е чиста утопија, ко прво немаш кај да ги печалиш ко второ знаеме какви се тука платите. а ако си имал кај да ги спечалиш немало ни да аплицираш за лотарија на прво место така да си го повлекувам зборот у право си сепак е ризик.

За неиздавањето виза некому можат да постојат милион причини, а емигрантски намери можат да имаат сите апликанти за туристичка виза без разлика кој учествувал во оваа лотарија. Затоа постојат посебни процедури кои се поминуваат при аплицирање, дали одите со целото семејство, имаш ли пари на сметка, гарантно писмо, платен престој и мн. др. работи.[/quote]

за Bratot:

Јас од искуство ти кажувам за туристичка виза,значи како ќе го удри умот конзулот,ако сака ќе ти даде ако не чао и крши глава,бев одбиен а одев туристички на месец дена и тоа на крштевка на внук од брат ми,имав се од документи значи сам одев имав пари на сметка плус гарантно писмо и платен престој и имотна состојба и редовно вработен веќе 12 години на исто работно место, и на крај да добијам одговор од тој конзулот жал ми е не си квалификуван,а кога прашав зошто тој ми врати: па брат ти може тука да дојдат да прават крштевка поефтино е тука жал ми е ти само трошиш пари...

attention_illegal_immigrants.jpg

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom