Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
Со туристичка виза си турист, со лотаријата ќе бидеш граѓанин. Различен статус кој многу е битен во Америка. Турист не може да работи легално, и е ограничен на 6 месеци престој (во повеќето случаи), не можеш ни да аплицираш на работа ако немаш социјален број, единствено можеш да работиш за кеш париња и тоа на работа која не сакаат да ја работат Американците.

муабетот беше дека ако аплицираш на лотаријава тогаш нема да добиеш ни туристичка виза (така некои тврдат) ... не е муабетот дали можеш или не како турист да работис

муабетот беше дека ако аплицираш на лотаријава тогаш нема да добиеш ни туристичка виза (така некои тврдат) ... не е муабетот дали можеш или не како турист да работис
Уф бруки. Не видов на што реплицираш. Во тој случај си во право.

Без спонзор ништо не правиш, ќе те одбијат во амбасада, нема шанси УСА да си дозволи уште еден лузериски пропалитет на свој и онака натоварен грб, што ако не најдеш работа а огромни се шансите да не најдеш, американската влада штотуку отпушти 800.000 административци, а тие се само капка во и онака морето на невработени американци,.................

колку месеци ти можеш да си дозволиш со твојата мизерна македонска заштеда да опстојуваш во сад барајќи работа? нема да издржиш ни еден месец, затоа се бара спонзорот, за да гарантира за тебе да не паднеш на грбот на општеството и да станеш уште еден просјак више по улиците,
а башка што после аплицирањето за лотаријата ги губиш сите шанси да добиеш регуларна виза за САД туристичка или било каква, во нивни очи веќе имаш емигрантски намери, што значи нема виза за тебе.

Филозофка,

3ависи пред се за каква професија се работи, на пр. мои колеги од електро-машински добија виза врз основа на интересот на американска компанија да ги вработи и за таа цел пресели во САД.

Исто така, врз основа на резидентскиот статус ти можеш да аплицираш за било која работа преку интернет, без да бидеш физички во САД.

Регрутирањето скоро насекаде во светов се одвива преку телефонско интервју и можеш дури и договорот да го потпишеш без физички контакт со новиот работодавач.

Во одредени професии статусот на странец нема никакво значење и конкурсот за вработување е на глобално ниво каде се бараат различни профили на луѓе.

Во врска со болдираниот текст, не е во ред да пласираш такви бесмислици. Не сакам да наведувам личен пример со кој би ти го докажал спротивното, само земи во обѕир дека шпекулирањето со вакви работи е сериозна работа.

За неиздавањето виза некому можат да постојат милион причини, а емигрантски намери можат да имаат сите апликанти за туристичка виза без разлика кој учествувал во оваа лотарија. Затоа постојат посебни процедури кои се поминуваат при аплицирање, дали одите со целото семејство, имаш ли пари на сметка, гарантно писмо, платен престој и мн. др. работи.

Bratu со цел респект, верувај дека виза за САД моментално е најтешката за добивање виза во државава а и надвор, како се продлабочува економската криза сите се очајни веќе и народов плаче за леб, и моли за виза,......

јас колку што знам мај месец, одбија скоро 70% од апликантите на work and travel интервјуто, критериумите за добивање виза се ненормално усложнети така да и секоја најмала ситница може да допринесе и те како во одбивање на кандидатот, и негова дисквалификација, не знам, .......

секој си знае за себе, само велам дека ако сака некој студент да добие виза за work and travel а воедно и да си аплицира за лотарија, мислам дека овие две работи се неспојливи зашто сигурно губи шансите да добиеш на лотарија се енормно ниски кај нас даваат само 250 визи а сигурно до сега аплицирале 100.000 ако не и повеќе граѓани, и дали вреди за 0.01% шанса да добие преку лотарија виза, да ризикува да добие виза преку work and travel кај што шансите му се сигурно 50%,

а прошлата година преку work and travel заминаа 30 студенти кои не се вратија, така што во амбасада се претпазливи и не пуштаат секого.

а тоа дека може да се добие зелена карта врз основ на раб. место стои тоа си е така, ако некој се квалификува за некое раб. место треба да си ја проба шансата и да аплицира, на американците не им е проблем доколку им треба таков кадар да го повлечат дефицитарен и слично па макар и странец бил, они од секогаш плаќале за
мозоци, само мало потсетување дека стапката на невработеност во САД е 7,2 % што значи 11 милиони се без работа. поздрав и секое добро

Што би можело да биде причина да не добиете виза? Може ли да каже некој од овие што не добиле, какво образование имаат, колку години имаат, брачен статус, раб. искуство?

Ако ве извлечат на лотаријава кој ќе ви најде работа? Колку што знам, не ти е обезбедена работа, туку ти ќе треба да си ја бараш така?

Што ако немаш кој да те прифати? Претпоставувам подобро и да не одиш во тој случај. Се наведува ли во апликацијата за кој град аплицираш? Ова би било многу олеснително бидејќи ќе аплицираш онаму каде имаш некој кој ќе те прифати.

zdravo ke se priklucam na temava jas bev 2 pati preku work and travel i ovaa godina ke probam pak za ovie 2 godini preku 3000 studenti od makedonija se ostanati na crno taka da dragi moi ne bi se cudel ako ovaa godina bide maksimalno rigorozno i mnogu tesko za viza vo sekoj slucaj zavisi koj fakultet go studirash i finansiskite stretsva so koi raspolagaat tvoite isto taka i srekjata da e na tvoja strana poso lani odbija mnogu ama mnogu studenti a veruvam pogolemiot del ne ni planiraa da ostanat bas tie sto ostanaa dobia vizi moi 3ca drugari ostanaa vo montana fucat pari rabota ima i toa mnogu nemoj samo da idete na istocnoto krajbrezje tamu nema pari ke gladuvate i ke vi dadat po 20 casa nedelno kolku kirija da platite ali ako idete NORTH DAKOTA,MONTANA, vo zapadna amerika tamu ke napravite MNOGU AMA MNOGU pari normalno i ke rabotite kako konji ama se isplati vo vrska so lotarijava moj drugar pobedi vo maj a vo juni zema h2b viza (rabotna viza ) so znaci se e do toa so koja cel odite i kakov covek ste drugoto sve e srekja sekoj koj ke ide vo amerika srekjno :))))

Risks of Entering the Lottery

According to the Department of State the lottery application is an expression of interest in immigrating to the United States. Entry to the Diversity Visa Lottery equals to a petition, as defined by the Immigration and Nationality Act. Regardless of the lottery results the fact of the lottery registration must be disclosed by persons who wish to obtain any nonimmigrant visa to the US (for the purpose of travel, study etc). This may be taken into account by a consular officer when adjudicating a subsequent nonimmigrant visa application. The fact of registration itself may not be an automatic bar to issuance of a nonimmigrant visa, however if the applicant has been registered as a lottery winner by the Department of State, this will demonstrate a higher degree of immigrant intent and foreclose many nonimmigrant visa options. Problems may arise when there is a conflict between the nonimmigrant intent declared by the applicant and the immigrant intent inferred by the lottery participation, unless the person applies for a visa, which allows dual intent. [25]

Еве читајте на википедија и не прашувајте повеќе.

Јас аплицирав годинава за гринкард по прв пат, досега имам два влеза и два навремени излеза од ЈуЕсЕј и престој од 8 месеци. Го превзедов тој ризик да не добијам виза во скоро време, иако се надевам дека нема да ме одбијат, реално немам желба да останам нелегално да работам, ама колку у амбасада ќе ме веруваат незнам. Ќе речам другар ме пријави без да сакам. :D

Со среќа на сите, шансите се околу 1%, можи и малце повеќе за европа. И не одите сами ако добиете, женете се, мажете се... :D Посебно мажите пошо женските во ЈуЕсЕј за ништо не ги бива. :D

Bratu со цел респект, верувај дека виза за САД моментално е најтешката за добивање виза во државава а и надвор, како се продлабочува економската криза сите се очајни веќе и народов плаче за леб, и моли за виза,......

јас колку што знам мај месец, одбија скоро 70% од апликантите на work and travel интервјуто, критериумите за добивање виза се ненормално усложнети така да и секоја најмала ситница може да допринесе и те како во одбивање на кандидатот, и негова дисквалификација, не знам, .......

секој си знае за себе, само велам дека ако сака некој студент да добие виза за work and travel а воедно и да си аплицира за лотарија, мислам дека овие две работи се неспојливи зашто сигурно губи шансите да добиеш на лотарија се енормно ниски кај нас даваат само 250 визи а сигурно до сега аплицирале 100.000 ако не и повеќе граѓани, и дали вреди за 0.01% шанса да добие преку лотарија виза, да ризикува да добие виза преку work and travel кај што шансите му се сигурно 50%,

а прошлата година преку work and travel заминаа 30 студенти кои не се вратија, така што во амбасада се претпазливи и не пуштаат секого.

A знаеш што ќе се случи ако ги пуштат сите на work and travel? Па тоа е најлесен начин да се појде во странство и да се остане на црно. Мораат некако да го контролираат наливот на луѓе нема човек да остане во државава ако не го регулираат ова.

Секој кој бил еднаш сака уште еднаш. Право да ти кажам Америка си го користи ова немој да мислиш дека туку така ние ќе им срушиме невработеноста кај нив..
Македонците во странство работат работи коишто тука на сон не би ги пипнале,тоа им одговара на американците бидеќи даваат плати помали од нормалата што за нас е голема сума.

Точно е тоа дека е се постегнато за добивање на виза и тоа мора да биде така пошто цел свет се надева на подобар живот. Ама ако се сака ќе се најде начин :)

Некој што аплицирал за H2B Виза за Америка да ми објасни колку се шансите за добивање на оваа виза ,колку се плаќа која е процедурата и тн.поздрав .

Лотарија аплицирам веќе 10 години уназад, и ништо :) шансите се мали да ве извлечат, а процедурата е бесплатна :)

Лотарија аплицирам веќе 10 години уназад, и ништо :) шансите се мали да ве извлечат, а процедурата е бесплатна :)

Јас колку што знам ако еднаш не те извлечат тогаш после колку пати и да аплицираш нема да те одберат. Незнам колку е точно ова но така имам слушнато.

Јас за прв пат аплицирав комплетно, пред неколку години го имав завршено поголемиот дел ама не се сликав и затоа ми пропаѓаше апликација. Сега ќе видиме што ќе биде догодина.

Добро ако ме извлечат на лотаријата за 2015 кога најрано би можел да заминам за Америка и најкасно треба да се влезе за прв пат во Америка?
на пр. наградата можеш да ја искористиш .. год. после добивањето.
инаку еве што се добива по успешно аплицирање
http://prntscr.com/24rv2c

Ако одговори на мојот пост ,мислам дека грешка се разбравме ,H2B виза јас како што знам не е оваа виза на лотарија туку друга виза што ти ја спрема работадавец од Usa.Се плаќа за оваа виза но сакав да знам некој дали аплицирал да ми каже совет и тн.поздрав

Јас колку што знам ако еднаш не те извлечат тогаш после колку пати и да аплицираш нема да те одберат. Незнам колку е точно ова но така имам слушнато.

нема логика ... според масивноста на аплицирањето, тогаш за некоја година ќе нема кој нема аплицирано ... што тогаш? ќе ја укинат лотаријава?

нема логика ... според масивноста на аплицирањето, тогаш за некоја година ќе нема кој нема аплицирано ... што тогаш? ќе ја укинат лотаријава?

Како што кажав во претходниот пост така имам слушнато, но незнам колку е точно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom