Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
ako si apliciral vo 2013 2ri oktomvri do 2ri noemvri. ti ustvari si apliciral za 2015,taka e procedura. a inaku za koja i godina da si apliciral mozes da pocnes da proveruvas od sledniot maj do septemvri(godina ipol)
znaci, apliciranje okt-noe 2013
pocnuvas da go proveruvas brojceto od 1vi maj 2014 do 30septemvri 2015
ako si apliciral vo 2013,bi trebalo da go znaes ova,go pisuva na dokumentot koj sto trebase da go ispecats i da go cuvas.
ako si apliciral 2012 godina za da dobies viza 2014,togas mozes da proveruvas od 1vi maj 2013 do 30ti septemvri 2014.

Прашав за добитниците за 2014 што беше извлекувањето во мај. Јас и (сега мојот маж) добивме, но неможам да најдам уште некој од Македонија што добил.

Поминавте ли интервју или сеуште не сте стигнале на ред?

Лично искуство :)
Може и грешка сум...

Грешка си 100%, закажување на интервјуто оди по реден број на добитникот и истовремено се одвива низ цел свет, не само во Македонија, така што ако лично ти си добитник (зашто спомна лично искуство) подобро провери подобро.

Грешка си 100%, закажување на интервјуто оди по реден број на добитникот и истовремено се одвива низ цел свет, не само во Македонија, така што ако лично ти си добитник (зашто спомна лично искуство) подобро провери подобро.
Фала :)

Кога каде и како треба да видиме дали сме извлечени? Мене ми кажаа дека требало да се најавувам на страната со помош на Кодот за конфирмација за да видам до каде ми е стигната апликацијата (ова баш и не ми е јасно). Го отворив линкот https://www.dvlottery.state.gov/ESC/(S(k0zuqtjpilpx4x55ckzifgfp))/Secure/StatusCheck.aspx и таму кај што треба да го напишам кодот за конфирмација пишува дека истиот треба да започнува со 2014 (пр. 2014ХХХХХХХХХХ), а мојот започнува со 2015 и ми вика дека не е валиден. Дали е сеуште рано или што е работата? Исто слушнав дека демек за нас што сме аплицирале за последнава лотарија требало во Мај да проверуваме до кај ни е стигната апликацијата, а тука некаде ќе имало и резултати.

Кога каде и како треба да видиме дали сме извлечени? Мене ми кажаа дека требало да се најавувам на страната со помош на Кодот за конфирмација за да видам до каде ми е стигната апликацијата (ова баш и не ми е јасно). Го отворив линкот https://www.dvlottery.state.gov/ESC/(S(k0zuqtjpilpx4x55ckzifgfp))/Secure/StatusCheck.aspx и таму кај што треба да го напишам кодот за конфирмација пишува дека истиот треба да започнува со 2014 (пр. 2014ХХХХХХХХХХ), а мојот започнува со 2015 и ми вика дека не е валиден. Дали е сеуште рано или што е работата? Исто слушнав дека демек за нас што сме аплицирале за последнава лотарија требало во Мај да проверуваме до кај ни е стигната апликацијата, а тука некаде ќе имало и резултати.

Рано е за 2015, резултати ќе има во мај и тогаш ќе можеш да го провериш својот статус.

Дечки има некој друг начин да се иселам во Америка? Освен преку лотаријава старв ми е да не ме одбијат. Никогаш се немам пријавено до сега, Англиски знам како мајчин јазик, буџет имам спремeно $10,000, престој можеби имам (знам дека имам роднини ама далечни и немам контакт со нив освен фејсбук :D). Некој да не има што отишол така без лотарија?

Дечки има некој друг начин да се иселам во Америка? Освен преку лотаријава старв ми е да не ме одбијат. Никогаш се немам пријавено до сега, Англиски знам како мајчин јазик, буџет имам спремeно $10,000, престој можеби имам (знам дека имам роднини ама далечни и немам контакт со нив освен фејсбук :D). Некој да не има што отишол така без лотарија?
За америка искрено не знам дали има начин да влезеш “легално“ освем преку брак со некој кој има регулиран престој или таму е роден... сум читал дека за канада, австралија, нов зеланд има таму како да аплицираш за иселеничка виза ако имаш некое познавање од работа што им е како потребна во државата па ако те одберат по некој си мал тест период ако ти се допадне демек да аплицираш и за државјанстово... за САД искрнео не сум сретнал ваква опција освем гореспоменатата легален (со документи брак), е сега процедурата како тие ќе проверат дека бракот е брак а не само за документи па после развод тоа не знам...

За америка не знам но за аввстралија во врска со брак и државјанство ја разгледуваше мој братучед од Австралија кој беше овде па сакаше и да се жени (се беше во ред ама девојчето не сакаше да напушти роден крај замисли :O ) и во австралија изгледа е лесно и тоа премногу да лажираш ако сакате и двајцата. Со документи од матично се оди во амбасада, таму во рок од 3 до 6 месеци ако личноста со која австралискиот државјанин сака да биде во брак не е криминалец осудуван или такви работи дава пробна како туристичка/работна виза од 9 месеци до година и пол. После тој период двајцата одат таму во министерсто некое во австралија кажуваат дали на странецот му се допаѓа таму, дали се снашол , јазик , работа... и ако се е во ред даваат постојана виза со период 5 години каде сеуште си странец но со сите права само немаш нивни пасош. После тие 5 години аплицираш за пасош, државанство и даваат гарантирано ако не си правел некои глупости - криминал ова она... кога земеш државјанство може да се разведеш истиот ден веќе никој не те проверува ни тебе ниту твојот екс партнер...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom