Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
Вака, ги потполнив сите податоци, и стиснав ПРОДОЛЖИ, па ми се појави тоа со податоците за да си ги проверам повторно дали ми се ОК. После тоа пак стиснав ПРОДОЛЖИ и ми се врати таа првата страна за потполнување на податоци, само што податоците си стоеа. Не ми дава никаков знак дека сум регистриран ниту пак дека апликацијата е пратена. HELP!

Еве што друго пишува:

If you need to go back and make a correction, do NOT use the back button on your browser. Instead use the appropriate button here or below:

Инаку знам англиски. :D

Исто и кај мене!
Јас повторно внесов податоци, и тој пат ми го даде кодот, а првиот пат внесов се, притиснав continue и страницата како да замрзна!

Сега незнам дали ќе сум дисквалификувана од извлекувањето! :(

Никој не е одбиен ако нема криминално досие.

Mozat da te odbijat duri ako si im i grd.... Ima mnogu osnovi...obrazovanie,nemanje garanter...itn...
Vo Kratki crti....

1.Potpolnuvate formular imate link vo prviot post. Na istot sajt imate info za slikite. Printajte go i pravec na slikar.
Eve vi sajt kade sto mozete da gi proverite slikite pred da aplicrate. http://www.greencardphotocheck.com/en/
2. Morate minumum da imate sredno skolo (4god) ili dve godni rabotno iskustvo vo poslednite 5 godni nanazad.
(rabota kako taksist ili kenlner ne se vazi) nesto sto ima svoj sertifikat ili diploma.
3. Ako ve izvlecat vi stigaat uste eden par dokumenti koj treba da gi prepratite nazad odma.
4. Odite na lekarski pregledi . Vi treba lekraski karton od raganje vklucuvajki go listot so site primeni vakcini. Vo slucaj da ste bolni nedaj boze od SIDA ili nekoj vid na RAK ke ve odbijat.
5. Otkako ke vi gi vratat vtorite dokumenti zakazuvate intervju vo ambasada.
6. Morate da imate garantno pismo od nekoj sto ke ve preceka tamu (Amerikanec dobro situiran)...aka Sponzor
7. Vo ambasada ke bidete prasani za vaseto obrazovanie ,rabotno iskustvo,poznavanje jazik i vrskata sto ja imate so sponzorot.
8. Ne smeete da bide osuduvani ili vo tek na sudska postapka. (sobrkajni i drugi sitni prekrsoci se ok)

USA dava 50 000 vizi preku lotarija sekoja godina. Intervju se vrsi na preki 85 000 slucai. Normalno deka nekoj ne ispolnuva kriteriumi i ke bide odbien.

а башка што после аплицирањето за лотаријата ги губиш сите шанси да добиеш регуларна виза за САД туристичка или било каква, во нивни очи веќе имаш емигрантски намери, што значи нема виза за тебе.

јас познавам фамилија која секоја година аплицираше на лотаријава и лани сепак доби туристичка виза ... беа и се вратија ...

И сега кај треба да се внесе овој код и кога? Подоле под кодот ми дава еден линк, го отварам и ми вика ВНЕСИ ГО КОДОТ, ама не сум сигурен дали сега треба да го внесам или тогаш кога ќе излезат резултатите.

Mozat da te odbijat duri ako si im i grd.... Ima mnogu osnovi...obrazovanie,nemanje garanter...itn...
Vo Kratki crti....

1.Potpolnuvate formular imate link vo prviot post. Na istot sajt imate info za slikite. Printajte go i pravec na slikar.
Eve vi sajt kade sto mozete da gi proverite slikite pred da aplicrate. http://www.greencardphotocheck.com/en/
2. Morate minumum da imate sredno skolo (4god) ili dve godni rabotno iskustvo vo poslednite 5 godni nanazad.
(rabota kako taksist ili kenlner ne se vazi) nesto sto ima svoj sertifikat ili diploma.
3. Ako ve izvlecat vi stigaat uste eden par dokumenti koj treba da gi prepratite nazad odma.
4. Odite na lekarski pregledi . Vi treba lekraski karton od raganje vklucuvajki go listot so site primeni vakcini. Vo slucaj da ste bolni nedaj boze od SIDA ili nekoj vid na RAK ke ve odbijat.
5. Otkako ke vi gi vratat vtorite dokumenti zakazuvate intervju vo ambasada.
6. Morate da imate garantno pismo od nekoj sto ke ve preceka tamu (Amerikanec dobro situiran)...aka Sponzor
7. Vo ambasada ke bidete prasani za vaseto obrazovanie ,rabotno iskustvo,poznavanje jazik i vrskata sto ja imate so sponzorot.
8. Ne smeete da bide osuduvani ili vo tek na sudska postapka. (sobrkajni i drugi sitni prekrsoci se ok)

USA dava 50 000 vizi preku lotarija sekoja godina. Intervju se vrsi na preki 85 000 slucai. Normalno deka nekoj ne ispolnuva kriteriumi i ke bide odbien.

Од кај ти се информацииве? Од кај и да ти се стари ти се, системот е сменет, никој ништо не ти праќа и не ти враќа од документи.

Да, секогаш следува виза за партнерот ако сте во брак или склучите брак пред да се преселиш.
тешете се вие дека сте го заебале системот.
ако се ожениш после апликацијата,ЗНАЧИ ПОСЛЕ ONLINE АПЛИКАЦИЈАТА! ќе треба да докажувате во амбасада дека сте биле заедно и дека сте лудо заљубени.па макар и невестата да е трудна.
меѓу другото,тоа е една од причините што ќе се регистрираме сеа со жена ме.да бидеме легални пред датумот на апликацијата. не дека е 100% сигурно дека ќе ме извчечат,ама сепак да нема дополнителни проблеми ако бидне.
http://www.imdb.com/title/tt0099699/
да следуваше виза автоматски за нововенчаните,никој немаше да отиде сингле во америка.
за сликата,јас лани добив 10 годишна.истата слика по УСА димензии не ми ја прифаќаше на photovalidator
отвориш picasa,paint,corel etc... штракаш,пробуваш и 5 минути подоцна ќе успееш да ја направиш 600х600. запрепастен сум што читам дека луѓе плаќале пари да ги сликаат за 600х600
оваа година рокот е започнат и трае до 1/2ри ноември ако не се лажам
со среќа на сите.

тешете се вие дека сте го заебале системот.
ако се ожениш после апликацијата,ЗНАЧИ ПОСЛЕ ONLINE АПЛИКАЦИЈАТА! ќе треба да докажувате во амбасада дека сте биле заедно и дека сте лудо заљубени.па макар и невестата да е трудна.
меѓу другото,тоа е една од причините што ќе се регистрираме сеа со жена ме.да бидеме легални пред датумот на апликацијата. не дека е 100% сигурно дека ќе ме извчечат,ама сепак да нема дополнителни проблеми ако бидне.
http://www.imdb.com/title/tt0099699/
да следуваше виза автоматски за нововенчаните,никој немаше да отиде сингле во америка.
за сликата,јас лани добив 10 годишна.истата слика по УСА димензии не ми ја прифаќаше на photovalidator
отвориш picasa,paint,corel etc... штракаш,пробуваш и 5 минути подоцна ќе успееш да ја направиш 600х600. запрепастен сум што читам дека луѓе плаќале пари да ги сликаат за 600х600
оваа година рокот е започнат и трае до 1/2ри ноември ако не се лажам
со среќа на сите.

Не се тешам, ниту сум пробала да го зезнам системот, туку знам како стојат работите. Дури и ако сакаш да стапиш во брак со Американка/ец мора да докажеш дека не сте заедно од вчера, а не па ако треба двајцата да добиете иселеничка виза, така да тоа не е ништо страшно.
Инаку, познавам луѓе кои имаат добиено иселеничка виза на овој начин како дечко и девојка за после извлекувањето да стапат во брак затоа и напишав дека може така.

Не се тешам, ниту сум пробала да го зезнам системот, туку знам како стојат работите. Дури и ако сакаш да стапиш во брак со Американка/ец мора да докажеш дека не сте заедно од вчера, а не па ако треба двајцата да добиете иселеничка виза, така да тоа не е ништо страшно.
Инаку, познавам луѓе кои имаат добиено иселеничка виза на овој начин како дечко и девојка за после извлекувањето да стапат во брак затоа и напишав дека може така.

Точно, ама овде сите знаат се иако не мрднале од Македонија, чудна работа.
Исто како една моја другарка, бидејќи јас работам у Америчка компанија, другаркава мене ми тврди дека нема кашкавал у Америка и викам како нема кога има, јас лично сум јадела не може да ми кажеш дека нема... не вика нема, сто посто нема.
И ај сега.

Од кај ти се информацииве? Од кај и да ти се стари ти се, системот е сменет, никој ништо не ти праќа и не ти враќа од документи.

been there ... i bajdawej ako sakas da se informiras i na samiot sajt pisuva ama vas mora na tacna da vi go "stavat" da go sfatite ....aj eve

For All Successful DV Entrants: If you have been selected for further processing in the Diversity Visa program, after you receive instructions via Entrant Status Check, you will need to demonstrate that you are eligible for a diversity immigrant visa by successfully completing the next steps. You will need to complete an immigrant visa application, submit required documents and forms, pay required fees, complete a medical examination, and then be interviewed by a consular officer at the U.S. embassy or consulate to demonstrate you qualify for a diversity visa. Please note that the Kentucky Consular Center will provide application information online ONLY through the Entrant Status Check on the E-DV websitewww.dvlottery.state.gov.

јас не реков дека нема да добијат,туку реков дека не иде тоа по автоматизам.
пред неколку недели заминаа брачен пар кои беа земени пред да аплицираат,и они ми кажаа дека ова лето праеле проблеми,гледале и затоа ме предупредија.
некој брачен пар.земени после апликацијата и невестата трудна.па се докажувале на шалтер во американска амбасада дека не се земале само ради фактот дека машкото добило грин кард.

been there ... i bajdawej ako sakas da se informiras i na samiot sajt pisuva ama vas mora na tacna da vi go "stavat" da go sfatite ....aj eve

For All Successful DV Entrants: If you have been selected for further processing in the Diversity Visa program, after you receive instructions via Entrant Status Check, you will need to demonstrate that you are eligible for a diversity immigrant visa by successfully completing the next steps. You will need to complete an immigrant visa application, submit required documents and forms, pay required fees, complete a medical examination, and then be interviewed by a consular officer at the U.S. embassy or consulate to demonstrate you qualify for a diversity visa. Please note that the Kentucky Consular Center will provide application information online ONLY through the Entrant Status Check on the E-DV websitewww.dvlottery.state.gov.

Јас сум селектирана и пратив документи и лично контактирав со вработените во Кентаки и тоа што ти го збориш да пратиш документи, па да ти вратат документи па идеш на интервју ти кажувам дека е сменето и дека по ново е се онлајн и се сам си праќаш, а по старата програма било да пратиш документи, па ако е во ред ти праќаат нови формулари па ти ги препраќаш па интервју, веќе не.

Ова не го пишувам зошто сакам на тебе да ти објаснам или да се контрирам со тебе туку за новите селектирани кои откако ќе ги извлечат нема да знаат што да прават и кај да се обратат затоа што старата и новата програма многумина збунила, па голем дел од апликантите не ни проввериле дали се извлечени или не се затоа што сметале дека доколку се добитници Кентаки ќе им прати известување по пошта (како што порано било).

Zdravo, ako moze nekoj sto veke pravilno ja popolnil aplikacijata da dade nasoki za fotografijata da ne ja utneme?
fala odnapred

јас познавам фамилија која секоја година аплицираше на лотаријава и лани сепак доби туристичка виза ... беа и се вратија ...
Со туристичка виза си турист, со лотаријата ќе бидеш граѓанин. Различен статус кој многу е битен во Америка. Турист не може да работи легално, и е ограничен на 6 месеци престој (во повеќето случаи), не можеш ни да аплицираш на работа ако немаш социјален број, единствено можеш да работиш за кеш париња и тоа на работа која не сакаат да ја работат Американците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom