Добар бренд виски

• Креатор на темата Креатор на темата Лопов
  • Време на започнување Време на започнување
Џејмисон и Туламур, ма да во глобала сите ирски ми се топ. Шкотските ми се појаки некако па морам мраз да ставам и со тоа го губи вкусот.

Ја читам од почеток по ред темава, да не пишам ново мислење, еве да го копирам ова (+Bushmills, мислам дека е од Северна Ирска).

Знае некој каде може да се купи јапонско виски хибики? (било каде во МК)

Начекав Laphroaig 10 Шкотски сингл малт. Како љубител на јаки и посебни вкусови многу ми годи. Солен, јака доза на чад и тресет, прав морски вкус. На крај мала блажина се осеќава и не пече. Долго вкусот се држи во уста посебно чадот. Ме подсеќава на чаденото пиво од Бамберг. Нема секому да му се допаѓа ама препознатлив е во секој случај.

2020-12-23_23-38-55.jpg

Начекав Laphroaig 10 Шкотски сингл малт. Како љубител на јаки и посебни вкусови многу ми годи. Солен, јака доза на чад и тресет, прав морски вкус. На крај мала блажина се осеќава и не пече. Долго вкусот се држи во уста посебно чадот. Ме подсеќава на чаденото пиво од Бамберг. Нема секому да му се допаѓа ама препознатлив е во секој случај.

Прегледај го приврзокот 278162
Пробај лагавулин 16. За нијанса е подобро од ова, овие две марки се uper level у споредба со грото сингле малт ко талискери, аргмор, гленфидих и остали.

Како се вика чаденото пиво од Бамберг? Ја само минхенско павловиќево вајс хефе пијам :)

Пробај лагавулин 16. За нијанса е подобро од ова, овие две марки се uper level у споредба со грото сингле малт ко талискери, аргмор, гленфидих и остали.

Како се вика чаденото пиво од Бамберг? Ја само минхенско павловиќево вајс хефе пијам :)
Лагавулин 16 сакам да пробам само поради големиот Рон Свонсон. :D

Има некаде кај нас да се купи?

Schlenkerla Rauchbier bese, odma me podseti i po miris i vkus na pivoto. Ke go probam i Lagavulinot navaka :)

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Тинекс извади некој предновогодишен флаер само за алкохоли каде што на попуст има и неколку марки на виски кои не се оние вообичаените Џони, Ј&B, Ballantine's итн, па ако ви фати нешто око на здравје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom