Добар бренд виски

• Креатор на темата Креатор на темата Лопов
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум некој голем уживател на виски,повеќе поштувам коњак,и армањак.
Од виски што ми се допаднало би издвоил.
1.Glendmorandgie-smoked pear
2.Monkey Shoulder
3.Singelton

се што е Irish не можам да поднесам.Особено Jameson.
Автоматски споено мислење:

Ја скоро пиев некое Токи виски, ми го донесе роднина од Женева. Јапанско.
Лудница.
Гарант и други јапански вискија се добри ко што викаат.
Знам дека добар дел од нив си ги праат у Шкотска.
20200223_132759.jpg
Ова е многу добро исто така!

Обично кога излагам пијам Jameson или J.B, поретко Johnny Red label.

Обично нејќам Jack Daniels ама колегите од работа за магистерска ми донесоа Gentleman Jack и е најдоброто до сеа што сум го пробал, со исклучок на некои димени вискија :D

Џек сите варијанти освен онаа со мед.

Нека пројде оваа глупост со вирусов, мора да идам уште еднаш на исток, Џапан, Кина и Индонезија ми се у план, така да не ми бегаат овие јапонскиве брендови! Ги имаше во Хонг Конг, ама јас не им обрнував внимание,а и скапи беа што да ти причам:shook:

Ме натеравте да пијам една чаша „“из чистог мира“ дома, од Мр.Џек , Сингле Барел 100 прооф...иако на некому му е тешко, јас го обожавам...особено за шишето со тапа :D ...треба сега да го напунам со стара ж'та хехе
1605288995641.png

Ме натеравте да пијам една чаша „“из чистог мира“ дома, од Мр.Џек , Сингле Барел 100 прооф...иако на некому му е тешко, јас го обожавам...особено за шишето со тапа :D ...треба сега да го напунам со стара ж'та хехе
Прегледај го приврзокот 274431
h8OlXet.jpg

Да бидам искрен, сосема доста за проба. Да знаев џејмисон дека ќе виде ко лак за дрво немаше да нарачам
Well Jamison e Irish\Scotch. Tvoeto e Sour Mash Bourbon golema razlika. Plus Jamison e blenden whiskey Jackot e single malt\barrel. I cenata e golema razlika.

Singleton имам некој ... малтретирање живо. Ќе се курчиме пред гости, здравје. :icon_lol:

Well Jamison e Irish\Scotch. Tvoeto e Sour Mash Bourbon golema razlika. Plus Jamison e blenden whiskey Jackot e single malt\barrel. I cenata e golema razlika.
Не мислам дека е сингл малт, не е обележено како таков. Сингл малт што имам видено во рамстор, Laphroig и нешо друго(5 цифрен број)

Не мислам дека е сингл малт, не е обележено како таков. Сингл малт што имам видено во рамстор, Laphroig и нешо друго(5 цифрен број)
:) Single barrel e whiskey doza od edno bure. Single malt znaci od edna distilery kompanija aka vinarija. Avotmatski single barrel e single malt.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom