Sephiroth
One-winged angel
- Член од
- 28 април 2006
- Мислења
- 4.034
- Поени од реакции
- 130
До кога интернет провајдерите во Македонија ќе ни ја мерат нивната интернет услуга во бајти?
Додека има офци за стрижење и свињи за колење.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
До кога интернет провајдерите во Македонија ќе ни ја мерат нивната интернет услуга во бајти?
Па јас и онака не трошам повеќе од 7 GB... замене нема потреба од интернет без лимит.![]()
на што си?
требаше да прашам на што оператор си?
дај линк
Се согласувам дека треба да престанат да го продаваат Интернетот на гигабајти. Интернетот треба да се продава според брзината на врската.
Кејблтел од 1ви април во Штип не го мерат торент сообраќајот (кон замунда и арена, или можеби кон цела Бугарија), а пуштија и многу поголеми брзини кон тие мрежи (30 Мбпс). Почнувам да се чуствувам како да имам неограничен ИнтернетСе надевам дека ова нема да трае кратко.
сакаш да кажеш дека и 1 гига да иам дозволен лимит торентите на замунда можам да ги откорнам ???? без да намалат брзина или да доплаќам нешо?
Јас имам практично неограничен нет (1000+) гигабајти што нема никакви теоретски шанси да ги потрошам.Плус 5 саати месечно бесплатен телефон кон сите мрежи и плаќам 1800 денари,што му доага по 900 денари и двете.Штета што го нема веќе Duo Extreme пакетот,симињам со 1024 кб (1 мб) кога торентот располага со сидери,или песна обично од некој профи сервер со 800-900 кб .Е сега што пуштија поголеми брзини на другите корисници осеќам некое отежнување на линиите,кај мене и уште 2ца другари на ист начин се поебаа рутерите....ама ај би требало да го средат и квалитетот на линиите.![]()
По 100ти пат на темиве, пакетот Duo Extreme не беше 1000 гигабајти, туку тоа е ставено како ограничување бидејќи морала некоја бројка да се стави.
Кога јас ги прашав таму "А што ако некој стигне до 1000 гигабајти?", ми рекоа дека кога некој ќе стигне, месецот бесплатно ќе му го даделе. На заебанција, секако.
Значи дури и да стигнеш до 1 тера, пак нема да ти се намали брзината.
По 100ти пат на темиве, пакетот Duo Extreme не беше 1000 гигабајти, туку тоа е ставено како ограничување бидејќи морала некоја бројка да се стави.
Кога јас ги прашав таму "А што ако некој стигне до 1000 гигабајти?", ми рекоа дека кога некој ќе стигне, месецот бесплатно ќе му го даделе. На заебанција, секако.
Значи дури и да стигнеш до 1 тера, пак нема да ти се намали брзината.
па во бајти ќе го мерат во што да го мерат, во литри??