До кога ќе ни го мерат интернетот во бајти?

• Креатор на темата Креатор на темата Durga
  • Време на започнување Време на започнување
Па јас и онака не трошам повеќе од 7 GB... замене нема потреба од интернет без лимит. :)

Јебеш, Facebook и MSN не трошат GB. Изгледа овие од T-home те анкетираат тебе за тоа колку GB е потребно за нивниот лимит.

на што си?
:)

требаше да прашам на што оператор си?

дај линк

Па уште сум на ONE,на Duo Extreme од Он.нет...како ми истекува договорот така сам ми се продолжува,ни ми се јавиле да го прекинам ни дека ќе ми го намалат трансферот.

Се согласувам дека треба да престанат да го продаваат Интернетот на гигабајти. Интернетот треба да се продава според брзината на врската.
Кејблтел од 1ви април во Штип не го мерат торент сообраќајот (кон замунда и арена, или можеби кон цела Бугарија), а пуштија и многу поголеми брзини кон тие мрежи (30 Мбпс). Почнувам да се чуствувам како да имам неограничен Интернет :) Се надевам дека ова нема да трае кратко.

Тоа е политика на фер користење некој може со оптичка врска да дели нет значи со големи брзини и на неограничен трансфер да прави по 10 тера сообраќај што не е фер користење. Од друга страна оптика на т-хоум која е без конкуренција во МК е симетрична брзина со тоа што имате ист аплоад како down. За домашни корисници пакет од 120 и 300 гига е и повеќе од доволно. Ова важи само за пакети кои ако сте на оптика а имате малку трансфер за брзо време ќе пројдете лимит што пак ќе кажам важи само за оптика.

Кој збореше овде за оптика? има и охрид и секаде е пуштена... башка то кабелот оптички ми врви дома во ендекот (ако се разбираме) уште да знам да го поврзам и ова ќе е село без канализација со оптички интернет :toe: а за мерењево... мамата им ја плакав... од 30 гига трошам 37 :)

Се согласувам дека треба да престанат да го продаваат Интернетот на гигабајти. Интернетот треба да се продава според брзината на врската.
Кејблтел од 1ви април во Штип не го мерат торент сообраќајот (кон замунда и арена, или можеби кон цела Бугарија), а пуштија и многу поголеми брзини кон тие мрежи (30 Мбпс). Почнувам да се чуствувам како да имам неограничен Интернет :) Се надевам дека ова нема да трае кратко.

сакаш да кажеш дека и 1 гига да иам дозволен лимит торентите на замунда можам да ги откорнам ???? без да намалат брзина или да доплаќам нешо?

сакаш да кажеш дека и 1 гига да иам дозволен лимит торентите на замунда можам да ги откорнам ???? без да намалат брзина или да доплаќам нешо?

1. Проверувам состојба пред да пуштам торент од Замунда. Имам направено 700 мегабајти.
  2. Пуштам торент со големина од 4 гигабајти. Торентот се спушта за час и половина.
  3. Десетина минути по спуштањето на торентот пак проверувам состојба. Имам направено 900 мегабајти.

Јас имам практично неограничен нет (1000+) гигабајти што нема никакви теоретски шанси да ги потрошам.Плус 5 саати месечно бесплатен телефон кон сите мрежи и плаќам 1800 денари,што му доага по 900 денари и двете.Штета што го нема веќе Duo Extreme пакетот,симињам со 1024 кб (1 мб) кога торентот располага со сидери,или песна обично од некој профи сервер со 800-900 кб .Е сега што пуштија поголеми брзини на другите корисници осеќам некое отежнување на линиите,кај мене и уште 2ца другари на ист начин се поебаа рутерите....ама ај би требало да го средат и квалитетот на линиите. :)

По 100ти пат на темиве, пакетот Duo Extreme не беше 1000 гигабајти, туку тоа е ставено како ограничување бидејќи морала некоја бројка да се стави.

Кога јас ги прашав таму "А што ако некој стигне до 1000 гигабајти?", ми рекоа дека кога некој ќе стигне, месецот бесплатно ќе му го даделе. На заебанција, секако. :)
Значи дури и да стигнеш до 1 тера, пак нема да ти се намали брзината.

Последните 2-3 дена гледам брзина од 85-90 mbps оклучувам замунда гледам шиба 10mb/s, А пред тоа ми беше 15-16 mbps. Неограничен, 700 денари, живот.

По 100ти пат на темиве, пакетот Duo Extreme не беше 1000 гигабајти, туку тоа е ставено како ограничување бидејќи морала некоја бројка да се стави.

Кога јас ги прашав таму "А што ако некој стигне до 1000 гигабајти?", ми рекоа дека кога некој ќе стигне, месецот бесплатно ќе му го даделе. На заебанција, секако. :)

Па да де,тоа ми беше целта на муабетот дека некоја бројка мора да фигурира и да стигнеш пак ќе си го користиш и над тоа со истата брзина :)

па во бајти ќе го мерат во што да го мерат, во литри??

Не морало некоја бројка да се стави. Попримамлив е зборот "неограничено".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom